reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

estragon nie martw się niedługo wprowadzimy mycie 2-3 razy dziennie ;-) chodzi mi o to , że od czasu, jak nie ma butli do spania do ząbki sa codziennie myte, w nocy też nie je, więc jestem z tego zadowolona, ze po ostatnim posiłku ma regularnie myte :-)
a co do pasty z fluorem, to jestem takiego zdania jak Ty i u nas podobnie Tomek wypluwa razem ze śliną- mięta chyba mu nie smakuje ;-)

reklama
o też się właśnie nad pastą zastanawiałam, chyba czas coś zakupić w końcu mamy już cztery zęby:-D
nataliak która nenedent macie?

Jagoda też uwielbia mycie zebów - muszę się niexle spinać przy szorowaniu jej zebów, bo jak się dorwie do szczoteczki to wysysa całą pastę ;P
niestety Jagoda nadal zasypia przy butli i nie mam jak umyc jej zebów po ostatnim posiłku... :/ dzisiaj nie wyobrażam sobie jak uda nam sie odstawić butelkę... :no:

a propo pasty i mcyia ząbków.. jak bylam ostatnio tj we wtorek u lekarki ze Gabi ma 8 ząbków okazałych juz to pytam co z myciem itd wystarczy woda i szczoteczka powiedziala ze pasta nie ejst konieczna jeszcze...
edit: przez to raczkowanie mam wszystko sciagane z półek i czuję że moje dziecię bedzie bardziej poobijane bo wszędzie chce wejść...
no tak doczekalismy się raczkowania teraz czas na samodzielne chodzenie ale mysle ze to dopiero za miesiąc może:)

Ja się tylko krótko wypowiem o pastach bo widzę, że temat na tapecie. Rozmawiałam już jakiś czas temu z ciotką, która jest stomatologiem (głównie leczy zęby właśnie dzieciom) i powiedziała żadnych past z fluorem. Tylko nenedent się nadaje, jak już zresztą napisała Nataliak.

no to ja tak w skrocie
my po szczepieniu :
10kg zywej wagi
10 zębow (3 z prochnica :-(mimo mycia szczoteczka)(czas zmienic suwaczek:tak:)
i obylo sie bez placzu przy szczepieniu
a no i najwazniejsze zaczyna sam robic po 3 kroki :-) ale wolalam jak pelzal a nie raczkowal:crazy: bo wszedzie go pelno

10 zębow (3 z prochnica :-(mimo mycia szczoteczka)(czas zmienic suwaczek:tak:)
i obylo sie bez placzu przy szczepieniu
o raju! to tak wcześnie może już pojawic się próchnica??? muszę mojemu oblookac dokładnie te dwa króliczki. Macie jakieś specjalne zalecenie odnośnie tych ząbków?

reklama
Do góry