ja jestem przeciwna chodzikom, to już bardziej wolę taki pchacz Fisher Price GRAJACY MUZYCZNY CHODZIK PCHACZ P2744 (1228064973) - Aukcje internetowe Allegro
reklama
Arcobaleno
Mamusia Nikosia
Mój Maluszek też tego nie lubi, i się jeszcze nie przewraca. Okazało się że ma nieprawidłowe napięcie mięśniowe więc od 2 tyg go rehabilitujemy. Mam nadzieję że to pomoże, bo jak czytam o wyczynach niektórych dzieciaczków to trochę zazdrosna jestemLilianka, pomimo ze prawie najstarsza to jeszcze nie przewraca się z plecków na brzuch i odwrotnie, wogóle nadal ma problemy z leżeniem na brzuchu
Ja też myślałam o takim pchaczu w sowim czasie, no właśnie co o tym myślicie?
Co do podciągania dziecka do siadu to można próbować ale nie za same rączki...tylko jednocześnie złapać za rączki i stópki i wtedy sadzać, tak robi u nas babka na rehabilitacji. Dziecko ma wtedy odpowiednio napięty kręgosłup i pracują wszystkie potrzebne mięśnie, wychodzi z tego taka jakby pionowa kołyska Nasza Majka pięknie podnosi główkę, tak samo jeśli chodzi o te próby sadzania ciągnie główkę i trzyma ją prawidłowo
Nie obraca się jeszcze z brzucha na plecy ani z pleców na brzuch, ale ma czas i ja się tym wogóle nie przejmuję. Moja też nigdy nie śpi na brzuszku, dlatego że położona na nim dźwiga głowę tak jakby nie łapała że w tej pozycji też można leżeć albo właśnie spać
Ja też już dawno przestałam porównywać rozwój mojej córci z innymi dzieciaczkami z forum, bo chyba bym oszalała wreszcie ;P Każde dziecko ma swoje indywidualne tempo rozwoju i nie powinno się tego na siłę przyspieszać.
Jeśli chodzi o chodziki to absolutnie nigdy żadnego chodzika! Natomiast taki "pchacz" jak najbardziej, sama mam zamiar kupić Majce w odpowiednim czasie
Nie obraca się jeszcze z brzucha na plecy ani z pleców na brzuch, ale ma czas i ja się tym wogóle nie przejmuję. Moja też nigdy nie śpi na brzuszku, dlatego że położona na nim dźwiga głowę tak jakby nie łapała że w tej pozycji też można leżeć albo właśnie spać
Ja też już dawno przestałam porównywać rozwój mojej córci z innymi dzieciaczkami z forum, bo chyba bym oszalała wreszcie ;P Każde dziecko ma swoje indywidualne tempo rozwoju i nie powinno się tego na siłę przyspieszać.
Jeśli chodzi o chodziki to absolutnie nigdy żadnego chodzika! Natomiast taki "pchacz" jak najbardziej, sama mam zamiar kupić Majce w odpowiednim czasie
Aga Antoś dostał takiego pchaczka na chrzciny i sobie czeka na niego...
ja tez mówie zdecydowane nie dla chodzików i prowadzania dziecka, moja Emilka zaczęła sama chodzić bez pomocy, najpierw przy meblach a później pomalutku zaczęła dalsze wędrówki
Oleśka ależ twój Jasinek długi!!!!!!! mój Antek ma 65cm
a i mój bobas oprócz tego że odkrył swoje stopki to jeszcze i siusiaka... jakiś zdziwiony był
ja tez mówie zdecydowane nie dla chodzików i prowadzania dziecka, moja Emilka zaczęła sama chodzić bez pomocy, najpierw przy meblach a później pomalutku zaczęła dalsze wędrówki
Oleśka ależ twój Jasinek długi!!!!!!! mój Antek ma 65cm
a i mój bobas oprócz tego że odkrył swoje stopki to jeszcze i siusiaka... jakiś zdziwiony był
JEŹDZIK FISHER PRICE wesołe słoneczko (1240504891) - Aukcje internetowe Allegro ja planuje taki jezdzik
celka_mar
Prawie spełniona kobieta
po wizycie: katar gigantyczny, juz jakby był na zatokach i jest w gardle..gardełko czerwonawe lekko, lekki kaszel...i dławi sie katarkiem i dużą ilością sliny, co do zębów to coś siękroi ale ile to potrwa to pani dr nie wie może tydzien może dwa a może i 2 miesiące(pocieszające)
mamy witamine C dwa razy dziennie po 2 krople, flegamine 2 razy po 5 kropli, Euphorbium 3 razy dziennie po wczesniejszym wyczyszczeniu noska sola morską, w razie gorączki czopki, i jak sie nie poprawi to czw albo pt do kontroli,,,,
moje biedactwo kochane...
ale na wizycie była spokojna i bardzo łądnie sie usmiechała do pani dr która ja pochwaliła że taka chorutka a taka kochana
Mamy podobne zalecenia, tylko u mnie jeszcze kazała bańki Małemu postawić <eek> i czeka mnie wizyta u naszego pediatry, niech on oceni sytuacje.
wiolan
PODWÓJNA MAMA
sorki Aga że odpiero teraz.. ale teraz doczytałam.. teraz mamy obraz calkowity Twojego faceta... hi hi a więc reasumując twoje wypowiedzi: brzydki, stary, ciapa, nieśmiały (a jednak chyba babiarz) i do tego wali takie smrody w kibelku że paść można.... a nie wygląda na takiego....no właśnie ponoć jak już dziecko mięsko je to zapach kupy jest normalnie jak u dorosłego
eee jeszcze jakby mój dzieć robił kupy zapachowo podobne do mnie to przeżyję, ale jak walnie takiego smroda, jak jego ojciec, to padnę
a co do kup.. to tak... nasze na pewno rumiankiem pachną))
N
nataliak
Gość
dla mam w warszawy i okolic:
fundacja orimari prowadzi kampanie spoleczno-edukacyjna na rzecz profilaktyki chorob u dzieci, w ramach ktorej w klinice pediatrii wim na szaserow mozna wykonac bezplatnie usg jamy brzusznej u dzieci w wieku od 3miesiecy do 7lat. dzwonilam dzisiaj i kolejna tura zapisow rusza 15pazdziernika. szczegoly tutaj: Orimari
fundacja orimari prowadzi kampanie spoleczno-edukacyjna na rzecz profilaktyki chorob u dzieci, w ramach ktorej w klinice pediatrii wim na szaserow mozna wykonac bezplatnie usg jamy brzusznej u dzieci w wieku od 3miesiecy do 7lat. dzwonilam dzisiaj i kolejna tura zapisow rusza 15pazdziernika. szczegoly tutaj: Orimari
reklama
aaaaaahahahaha no to się uśmiałamsorki Aga że odpiero teraz.. ale teraz doczytałam.. teraz mamy obraz calkowity Twojego faceta... hi hi a więc reasumując twoje wypowiedzi: brzydki, stary, ciapa, nieśmiały (a jednak chyba babiarz) i do tego wali takie smrody w kibelku że paść można.... a nie wygląda na takiego....
a co do kup.. to tak... nasze na pewno rumiankiem pachną))
smorody wali konkretne, ale ja tam po nim do kibelka nie wchodzę
dodatkowo jeszcz mogłabym kilk jego "zalet" wymieniać