reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

hehe, moja tez już bardziej wrażliwa gdy śpi, ale nie aż tak. Możemy normalnie funkcjonować, nawet odkurzać :) tylko nagłe hałasy ją wybudzają (np. jak coś spadnie, stuknie, pies zaszczeka itp.) ale przez pierwsze 2 tyg., to mój M. bał sie że mamy głuche dziecko, bo dosłownie na nic nie reagowała!!! Mozna było krzyczeć, pies szczekał, mój M. mielił mięso elektryczna maszynką jak młoda spała w wózku w kuchni I NIC! :)

reklama
Przyszlam sobie ponarzkac............
Bylam sobie na kontroli z Marcelem w Poradni Patologii Noworodka, lekarka tak wiekszosc mowila ze gó...o slyszalam sama do siebie pod nosem:wściekła/y: - no ale to inna bajka. Maly wazy sobie 4400 czyli waga ok (wyjsciowa ze szpitala 2500), morfologia spadla:no: ale jeszcze moze byc, jakies szmery na serduszku:wściekła/y::szok: -skierowanie do kardiologa, słabe napiecie miesni i mocne odginanie sie do tyłu - pewnie rehabilitacja(wizyta za tydzien u neurologa, usg przezciemiaczkowe sprawdza czy krwiaki sie wchlonely) normalnie mam dosyc a maly tak smacznie sobie spi ........

asia.k, Nie dziwię się że sie martwisz, ale trzymaj się, wszysto musi byc ok. :) Czekaj cierpliwie na badania. A co do lekarza, to może warto zmienić..? Albo dopytac jak najwięcej na wizycie i prosic, żeby babka głosniej mówiła i wytłumaczyła wszystkie wątpliwości?

Afiliacja, ja sama zastanawiałam się, czy u juniora wszystko OK ze słuchem, bo na samym początku też NIC mu nie przeszkadzało!!. Teraz funkcjonujemy normalnie, tzn. w ciągu dnia normalnie robię wszystko, co trzeba, odkurzam, włączam pranie, drzwi skrzypią, gadam przez telefon...:tak: Młody nie protestuje;-)

Asia.K- tak jak pisze Afiliacja- też zastanowiłabym się nad zmianą lekarza na takiego, który odpowiada mi w 100%. Wówczas może też będziesz miała troszkę więcej spokoju jeśli chodzi o badania, diagnozę itp...

A! przypomniałam sobie! Wczoraj rozmawiałam z przyjaciółką mamy, neonatologiem, o szczepionkach. Babka jest dla mnie mega autorytetem jeśli chodzi o zdrowie maluszków, lekarzem z mega doświadczeniem i powiedziała, żeby szczepić juniora na wszystko- na rota też jak najwcześniej i najlepiej skojarzonymi. I tak zamierzam zrobić:tak:

Ostatnia edycja:
Aga staram się dawac te kropelki tylko na noc aby nie przyzwyczajać małego brzuszka do wygody... ale dzisiaj dałam tez rano... i pięknie śpi
a daję 5-6 kropel... zależy ile wkapnie

Asia no niestety komunikatywność lekarzy jest czasami fatalna... ale domagaj się informacji, bądź upierdliwa... to chyba jedyny sposób... i trzymam kciuki za maluszka aby wszystko było dobrze...

u nas dzisiaj znowu położna była... kurcze juz trzeci raz... ciekawe ile jeszcze razy sie pojawi bo zawsze przychodzi gdy Antoś spi i go budzi...

Alutka, ja mu wczoraj podałam w dzień i na noc, i bardzo szybko robi się spokojny i zasypia i też 5 kropelek dałam- na łyżeczkę i mał sobie ładnie wciągnął :-)
też właśnie nie chciałabym za czesto podawać, więc chyba zostanę tylko przy wieczornym podawaniu, żebyśmy mogli wszyscy spokojnie spać :-)
Alutka a powiedz mi jeszcze czy Twój mały teraz też takie rzadkie kupki robi? żółte, ale rzadkie, bo mój od tych 4 dni co go ten brzuszek tak boli właśnie takie straszne rzadziochy robi..
--------
u nas położna była już 2 razy i też zawsze mi małego budziła , a później ja się męczyłam,aby go uśpić...

reklama
u nas byla 4 razy

a ja sie zaczynam martwic, Lilianka nie chce obracać główki lewo ( a moje prawo jak na nią patrze), nawet jak ja przekręcam na boczek lub leżę po jej lewej stronie

Do góry