reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maluszków

2 d jak dupa ;( duzo gorzej. Witam Marto w klubie szelek Pawlika ;/ Oby tylko na tym się skończyło jak u nas będzie to szło w takim tempie ;((

reklama
Krupka lewe IIc/d prawe IIb. Powiem Wam ze przy takich wadach pieluchowanie G da. To sie tylko do leczenia nadaje.:-(

Ciesze sie, ze tak szybko wykrylismy to. Gdyby doszlo do zwichniecia bylaby operacja, gips i wyciąg 24h.
Pomeczymy sie. A nieleczona dysplazja moze powodowac bol, krotsza nozke, a w wieku 30 lat endoproteza i kustykanie. A tak siei wyeczy i problem znika

Oceanica faaaaak :((((((( kiedy zakladacie ? bedzie dobrze. Ja Frania kąpie co 2 dni. Kapiel szybka i kos stoi i mu trzyma nogi. Nie mozna sie poddac jak dziecko placze....zycze Wam zeby poszlo gladko jak nam. Moj tylko siei buntuje jak mu szelki na plecach zapinam. I moja rada. Jak Wam zaznaczy markerem miejsce dokad macie dociagac szelki...to lec czem predzej kupic rzepy i doszyj bo przy probie prostowania nog bedzie sobie je poluzowywal i efektow nie bedzie.

Krupka jak reakcja na poduszkeeee?

poduszke udalo nam sie dzis dopiero kupic, i co? i dupa!! kazał kupic 28 cm i to jest z 10 cm za duze na 2-ne dziecko!!! W ogóle nie mozna tego załozyc:(( Tak jakbys próbowała sobie narte miedzy nogi włozyc :crazy:

Krupko, Oceanica powodzenia dla dzieci, żeby jak najszybciej wyleczyć.

My mamy kolejną kontrolę za tydzień. W 3 tyg życia Mała miała Ia. Mam nadzieję, że się nic nie pogorszyło. Bo nie wiem, czy może się to cofnąć? Jak myślicie?

Na razie mamy za tydzień , potem znowu za tydzień i potem co trzy. Marta na ile Wam założyli te szelki? Bo nam powiedział minimum dwa razy tyle co ma dziecko w momencie zakładania moja ma 2,5 miesiaca to wychodzi 5 miesięcy. Podpowiedz w jakie ubranka najlepiej zainwestować ? Pajace rozpinane na dole? Dzięki za podpowiedzenie o rzepach ;/ Kurcze serio myślałam, że się uda.

my zakladalismy jak mial 5tyg pytalam jak długo to powiedział, że moze 2, czy a nawet 4 miesiące. Mówi ze to tylko teoria z tym, że ile dziecko ma tyle trwa kuracja. Kontrole mam w nast czwartek dzis mija 2 tyg...
A i tylko pajace wchodzą w gre. A na dwor wkladam go w spiworek ten taki do spania co sie kupuje na zime zakrywam kocem i tyle...bo spodenki nie wchodza.

Krupka moze uda sie zwrocic? moze zapytaj o te szelki bo tak patrzyłam na te rozwórki i chyba szelki to najl opcja

aaa i jak dziecko placze przy tym to na pewno nie z bolu. Tylko bedzie poirytowane, z nie moze nog wyprostowac ... generalnie musimy byc silne.

Bardzo Ci dziękujęMamy zamówić szelki z Poznania. Są jakieś lepsze gorsze na coś zwrócić uwagę ? Śpiochy już niebardzo nie ? Bo mam mnóstwo śpiochów :(. Mocno Ci płakał ? Ja czuje ze będę płakać razem z Kasią.

Tylko pajace bo będziesz musiała przewijać małą w szelkach ...na poczatku będzie Ci dziwnie ale wprawisz się.
Mi nie płakał, w pierwszy wieczór tylko byl niespokojny ale ja to chyba bardziej przeżyłam niż on. Bałam się jego reakcji bo F ma charakterek ale naprawdę znosi je super. Już się przyzwyczailiśmy do tego ustrojstwa. Nosi je 24h na dobę i co dwa dni ściagane za 15 minut do kapieli:-( czasem go myjka szybko obmyje...

a czy u Was w rodzini ktoś miał dysplazję? jaka była waga małej?

reklama
My mamy kolejną kontrolę za tydzień. W 3 tyg życia Mała miała Ia. Mam nadzieję, że się nic nie pogorszyło. Bo nie wiem, czy może się to cofnąć? Jak myślicie?
Chapicha my też mieliśmy Ia i lekarka powiedziała, że nic nie powinno się tu zmienić. Tak samo było z e starszym. Więcej bioderek nie będziemy badać.

Dziewczyny trzymam kciuki, żeby Maluszkom jak najszybciej szelki pomogły.

Do góry