reklama
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
Krupka lewe IIc/d prawe IIb. Powiem Wam ze przy takich wadach pieluchowanie G da. To sie tylko do leczenia nadaje.:-(
Ciesze sie, ze tak szybko wykrylismy to. Gdyby doszlo do zwichniecia bylaby operacja, gips i wyciąg 24h.
Pomeczymy sie. A nieleczona dysplazja moze powodowac bol, krotsza nozke, a w wieku 30 lat endoproteza i kustykanie. A tak siei wyeczy i problem znika
Oceanica faaaaak (((((( kiedy zakladacie ? bedzie dobrze. Ja Frania kąpie co 2 dni. Kapiel szybka i kos stoi i mu trzyma nogi. Nie mozna sie poddac jak dziecko placze....zycze Wam zeby poszlo gladko jak nam. Moj tylko siei buntuje jak mu szelki na plecach zapinam. I moja rada. Jak Wam zaznaczy markerem miejsce dokad macie dociagac szelki...to lec czem predzej kupic rzepy i doszyj bo przy probie prostowania nog bedzie sobie je poluzowywal i efektow nie bedzie.
Krupka jak reakcja na poduszkeeee?
Ciesze sie, ze tak szybko wykrylismy to. Gdyby doszlo do zwichniecia bylaby operacja, gips i wyciąg 24h.
Pomeczymy sie. A nieleczona dysplazja moze powodowac bol, krotsza nozke, a w wieku 30 lat endoproteza i kustykanie. A tak siei wyeczy i problem znika
Oceanica faaaaak (((((( kiedy zakladacie ? bedzie dobrze. Ja Frania kąpie co 2 dni. Kapiel szybka i kos stoi i mu trzyma nogi. Nie mozna sie poddac jak dziecko placze....zycze Wam zeby poszlo gladko jak nam. Moj tylko siei buntuje jak mu szelki na plecach zapinam. I moja rada. Jak Wam zaznaczy markerem miejsce dokad macie dociagac szelki...to lec czem predzej kupic rzepy i doszyj bo przy probie prostowania nog bedzie sobie je poluzowywal i efektow nie bedzie.
Krupka jak reakcja na poduszkeeee?
Krupko, Oceanica powodzenia dla dzieci, żeby jak najszybciej wyleczyć.
My mamy kolejną kontrolę za tydzień. W 3 tyg życia Mała miała Ia. Mam nadzieję, że się nic nie pogorszyło. Bo nie wiem, czy może się to cofnąć? Jak myślicie?
My mamy kolejną kontrolę za tydzień. W 3 tyg życia Mała miała Ia. Mam nadzieję, że się nic nie pogorszyło. Bo nie wiem, czy może się to cofnąć? Jak myślicie?
Na razie mamy za tydzień , potem znowu za tydzień i potem co trzy. Marta na ile Wam założyli te szelki? Bo nam powiedział minimum dwa razy tyle co ma dziecko w momencie zakładania moja ma 2,5 miesiaca to wychodzi 5 miesięcy. Podpowiedz w jakie ubranka najlepiej zainwestować ? Pajace rozpinane na dole? Dzięki za podpowiedzenie o rzepach ;/ Kurcze serio myślałam, że się uda.
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
my zakladalismy jak mial 5tyg pytalam jak długo to powiedział, że moze 2, czy a nawet 4 miesiące. Mówi ze to tylko teoria z tym, że ile dziecko ma tyle trwa kuracja. Kontrole mam w nast czwartek dzis mija 2 tyg...
A i tylko pajace wchodzą w gre. A na dwor wkladam go w spiworek ten taki do spania co sie kupuje na zime zakrywam kocem i tyle...bo spodenki nie wchodza.
Krupka moze uda sie zwrocic? moze zapytaj o te szelki bo tak patrzyłam na te rozwórki i chyba szelki to najl opcja
aaa i jak dziecko placze przy tym to na pewno nie z bolu. Tylko bedzie poirytowane, z nie moze nog wyprostowac ... generalnie musimy byc silne.
A i tylko pajace wchodzą w gre. A na dwor wkladam go w spiworek ten taki do spania co sie kupuje na zime zakrywam kocem i tyle...bo spodenki nie wchodza.
Krupka moze uda sie zwrocic? moze zapytaj o te szelki bo tak patrzyłam na te rozwórki i chyba szelki to najl opcja
aaa i jak dziecko placze przy tym to na pewno nie z bolu. Tylko bedzie poirytowane, z nie moze nog wyprostowac ... generalnie musimy byc silne.
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
Tylko pajace bo będziesz musiała przewijać małą w szelkach ...na poczatku będzie Ci dziwnie ale wprawisz się.
Mi nie płakał, w pierwszy wieczór tylko byl niespokojny ale ja to chyba bardziej przeżyłam niż on. Bałam się jego reakcji bo F ma charakterek ale naprawdę znosi je super. Już się przyzwyczailiśmy do tego ustrojstwa. Nosi je 24h na dobę i co dwa dni ściagane za 15 minut do kapieli:-( czasem go myjka szybko obmyje...
a czy u Was w rodzini ktoś miał dysplazję? jaka była waga małej?
Mi nie płakał, w pierwszy wieczór tylko byl niespokojny ale ja to chyba bardziej przeżyłam niż on. Bałam się jego reakcji bo F ma charakterek ale naprawdę znosi je super. Już się przyzwyczailiśmy do tego ustrojstwa. Nosi je 24h na dobę i co dwa dni ściagane za 15 minut do kapieli:-( czasem go myjka szybko obmyje...
a czy u Was w rodzini ktoś miał dysplazję? jaka była waga małej?
reklama
Chapicha my też mieliśmy Ia i lekarka powiedziała, że nic nie powinno się tu zmienić. Tak samo było z e starszym. Więcej bioderek nie będziemy badać.My mamy kolejną kontrolę za tydzień. W 3 tyg życia Mała miała Ia. Mam nadzieję, że się nic nie pogorszyło. Bo nie wiem, czy może się to cofnąć? Jak myślicie?
Dziewczyny trzymam kciuki, żeby Maluszkom jak najszybciej szelki pomogły.
Podziel się: