reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maluszków

Dziewczynki mój Szymek właśnie zrobił kupkę, żółtą, ale luźniejszą i zastanawiam sie czy to normalne? w ogóle czy jak dziecię ma biegunke to boli brzuszek? glupie wiem, ale ja mam jakies obawy, paranoje:-(

jak Radek taką pierwszą zrobił to przewertowałam cały internet bo myślałam, że coś z nim nie tak. Także całkowicie normalne są Twoje niepokoje Justyś ;)

reklama
moja starsza córka miała skaze białkową i miała krostki na policzkach i rączkach raczej wszystkie jednakowe a potówki są różnej wielkości i w różnych miejscach przegrzanych tak mi się wydaje :)

potówki to czerwone kosteczki różnych rozmiarów i są wyczuwalne przy dotyku, jak przejedziesz ręką to czuć taki "grysik"

moja starsza córka miała skaze białkową i miała krostki na policzkach i rączkach raczej wszystkie jednakowe a potówki są różnej wielkości i w różnych miejscach przegrzanych tak mi się wydaje :)

mama jak można pozbyć się tych krostek od skazy białkowej, czy raczej one nie znikną?

raczej nie znikną , jak Paula była starsza tak że nie jadła już tylko mleka to bledły a jak zjadła jajka albo biały ser to wychodziły na nowo

Mamy pierwszą chorobę Majeczki-chore uszka:((.Tak płakała biedna całą noc i ranek a ja z Nią, że dziś jechaliśmy bez rejestracji do lekarza. Udało się Ją przyjąć i pani doktor po zbadaniu zaglądnęła też do uszek,oba czerwone. Mam nadzieję, że to dobra diagnoza i że ten płacz to rzeczywiście przez uszka.Nic tak nie dołuje jak choroba maluszka i świadomość że nic z tym zrobić nie można:-(.Dostaliśmy kropelki i coś przeciwbólowego.

Niki zdrówka dla Majeczki:-).
Kurcze ja to nie wiem, jak ci lekarze u takich maluchów wiedzą, co im dolega.
My odebraliśmy wyniki moczu i wyszły w normie i nie było nic, że jest flora bakteryjna a w posiewie jakieś bakterie wyszły ale nie zaznaczyli na co są czułe i nie wiem, czy stężenie tych bakterii jest w normie czy nie? Chyba mocz do posiewu był zanieczyszczony ale ja nie wiem jak pobrać Małemu do pojemniczka, żeby sterylnie to było. Przykleiłam mu woreczek i tak za pierwszym razem się odkleił. Masakra. A lekarka kazała na wizytę jak szczepić będziemy przyjść z wynikami i ma dać skierowanie do urologa. A wizyta za dwa tygodnie dopiero.

reklama
zniknie alergen znikną krostki po jakimś czasie:-p
a skaza nie musi być na całe życie (nam lekarze mówili że nie zniknie) a mój Jakub wyrósł ze skazy w wieku ok 4 lat. Straszyli nas nawet astmą, bo jak miał 4 mce to miał obturacyjne zap płuc i leżeliśmy w szpitalu- łażenie po specjalistach- tylko jedna mądra p.dr powiedziała że to minie i minęło.

Ostatnia edycja:
Do góry