reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

U mnie przez ponad godzine był ryk.Ale chyba to nie kolka tylko żarłok chciał zjesc wiecej niz w cyckach jest pokarmu.DRAMAT:sorry:fakt faktem to mleko szybko się nawet "produkuje" ale mały chciał już i teraz natychmiast!!!!cały czerwony a tu ani kropli:sorry:i wygina cyca i zasysa i się złości jezuuu.Na wieczor mu szajba odwala i tak codziennie.W dzień zje z jednego i zasypia jak Bóg przykazał.

reklama
Dziewczyny u nas na to odparzenie nic nie pomaga :( Ani zmiana pieluszek z pampersów na huggies, ani nasiadówki w krochamlu, ani kapiel w krochamlu, sudocrem nie działa :((( Boję się, że zaraz wileka rana się zrobi. Dziś doszło jeszcze wietrzenie pupy
Macie jakieś jeszcze inne pomysły? Bo już jestem zrozpaczona prawie!

My mamy taki krem na recepte robiony w aptece. Niestety nie znam nazwy a pojemnik nie jest opisany. Moze popros lekarza o recepte na taka robiony krem. Dodam tylko ze kosztowala 5zl ale bardzo ladnie goi pupke ;-)

Dziewczyny u nas na to odparzenie nic nie pomaga :( Ani zmiana pieluszek z pampersów na huggies, ani nasiadówki w krochamlu, ani kapiel w krochamlu, sudocrem nie działa :((( Boję się, że zaraz wileka rana się zrobi. Dziś doszło jeszcze wietrzenie pupy

Justyś na kafeteri dyskusję znalazłam na ten temat zerknij sobie.
KAFETERIA - odparzona dupcia niemowlaka pomocy!!!!!!!!! - Forum dla kobiet
U Nas z pupką ok narazie.Zrezygnowałam z pieluchj DADA bo okazały się szajsem i tyle.Nie dośc że twarde jak tektura i trzeba było je trochę pomiętosić zanim na pupkę założyłam to jakoś spadały z pupy i siuski aż na plecach były.A miały byc takie fajne...były przez 1 dzień
Kupiłam duńskie u faceta na stadionie.Normalnie jak pampersiaczki mieciusienkie, taki sam materiał super.Kupa nawet duza nie wypływa.Zapiecie lepsze, nawet wzorek ładniutki :).60 szt=28 zł

a byłaś u lekarza albo ważyłaś przynajmniej?
bylam w piatek, mowilam ze maly ulewa i dostalam skierowanie na usg brzuszka, z waga tez ladnie podskoczyl 3680g (najnisza 3080) pol kilograma w 10 dni, ale wczoraj to strasznie ulewal, teraz w nocy troche mniej, ale maz czuwal a ja spalam teraz biedak poszedl spac

My mamy taki krem na recepte robiony w aptece. Niestety nie znam nazwy a pojemnik nie jest opisany. Moze popros lekarza o recepte na taka robiony krem. Dodam tylko ze kosztowala 5zl ale bardzo ladnie goi pupke ;-)

dziubasek ta masc o ktorej pisze ilona to w moim przypadku i jest super tylko u mnie pupcia ok, ja tam bym odstawila ten sudokrem, a moze zeby to zasuszyc to postosowac puder (tak robila moja ciotka i u niej sie sprawdzolo)

U mnie przez ponad godzine był ryk.Ale chyba to nie kolka tylko żarłok chciał zjesc wiecej niz w cyckach jest pokarmu.DRAMAT:sorry:fakt faktem to mleko szybko się nawet "produkuje" ale mały chciał już i teraz natychmiast!!!!cały czerwony a tu ani kropli:sorry:i wygina cyca i zasysa i się złości jezuuu.Na wieczor mu szajba odwala i tak codziennie.W dzień zje z jednego i zasypia jak Bóg przykazał.
u mnie było to samo, to teraz dokarmiam. Mała śpi całą noc. W ciągu dnia tylko i wyłącznie cyca, a na noc mieszanka. Fakt, nie jest to dobre, ale wolę żeby mała się najadła niż ma krzyczeć i płakać. Na szczęście mała chętnie je cycę, nawet po butelce tylko cmoka i zaraz zasypia.

Nie wiem co Ci poradzic, bo mi pomogl sudocrem. Glupote zrobilam i posluchalam lekarki, ktora jest przeciwko wszelkim kremomom do pupy i przestalam uzywac sudocremu i smarowalam pupke i cialko oliwka. I na drugi dzien juz byly pierwsze krosty. Ale sudocrem pomogl i trzeciego dnia po krostkach ani sladu. Iza mowila o jakims dobrym kremie, tylko nie pamietam nazwy :eek:

Nie wiem co Ci poradzic, bo mi pomogl sudocrem. Glupote zrobilam i posluchalam lekarki, ktora jest przeciwko wszelkim kremomom do pupy i przestalam uzywac sudocremu i smarowalam pupke i cialko oliwka. I na drugi dzien juz byly pierwsze krosty. Ale sudocrem pomogl i trzeciego dnia po krostkach ani sladu. Iza mowila o jakims dobrym kremie, tylko nie pamietam nazwy :eek:

mówiłam o Tormentiolu, nigdy mnie nie zawiódł. Smarowałam nim nawet "nadżerki" - takie ubytki w skórze, jak się porządnie pupsko odparzy... smaruję grubo, żeby się dokładnie skóra pokryła. Tormentiol brudzi na brązowo, trzeba uważać..

ja od wczoraj mam to samo w nocy, normalnie non stop głodny.... na dodatek wrócił problem z kupka a było juz tak pieknie.....

Ja nie uzywam oliwki, bo w ostatnich czasach mówi sie ze oliwka blokuje pory. Kolezanki które pół roku temu urodziły doszkalaja mnie w tym temacie. Do kąpieli używam Oliatum soft do kąpieli, buzię, głowkę, rączki, nózki smaruję Oliatum Soft krem, a pupkę smaruję Bepanthenem. Jest on drogi, ale podobno bardzo dobry.

reklama
My po usg bioderek - wszystko wporzadku, mamy lezec na "zabke", ale pieluchowac nie musimy. Kolejna kontrola za dwa miesiace - jesli wszystko bedzie git to po sprawie.

Ja kapie w... wodzie :) plus mydelko bambino, nastepnie kremuje ja bambino kremem, twarz ma obecnie wysypana z powodu uczulenia na proszek Jelp (juz popralam w "bialym leleniu" i widac znaczaca poprawe po dwoch dniach) i smaruje ja betanpenem (bo ma chydrokortyzon w skladzie). Mala uwielbi amasaze podczas smarowanai kremem :), do tego nie mamy zadnych zmian skornych, odparzen, potowek ani innych za przeproszeniem g...wien. SPacerujemy po 2-3 godziny niealeznie od pogody (tyko jesli jest dotkliwy wiatr to jestesmy krocej) i naprawde spacerujemy bo mala sie drze od razu jak tylko stane na chwile :))) - tak wiec chudne.

Do góry