reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

A no właśnie a u nas już czekamy chyba za długo a i tak antybiotyk będzie, zinnat mam w domu rok temu pediatra małemu przepisał na zaś i nie użyliśmy.

Ja też dziś byłam u lekarza tutaj niby oskrzela czyste ale ja kaszlę i kaszlę i idzie mi w dół. Lekarz dał antybiotyk na 3 dni ktory mam brać co 24 h a on działa jeszcze przez długi czas. Nigdy czegoś takiego nie brałam, ale od kaszlu boli mnie wszystko (żebra, klatka piersiowa) po tygodniu mam dość.

reklama
My dziś byliśmy z mamą chłopca ktoremu robi drenaż osoba ktora pracowała w szpitalu z dziecmi z mucowiscydozą, Jas z mamą chodzą do niej od poniedziałku. Ja dziś poszłam mysląc ze pogadam itd a Pani od razu inchalację zrobiła małemu i oklepywanie...przezyłam szok ze się popłakałam a mały........szok!
Powiedziała ze małemu w oskrzelach nic nie jest tylko w gardle/krtani jest jakaś zaległość przysuszona i mały jej nie moze odkaszlnąć. Mozna to zaleczyc antybiotykiem jednak kazda infekcja bedzie wracała bo tam nie jest ok.
Samo klepanie w plecy byłoby szokiem dla osob ktore nie tego nie widziały ale nie to było najgorsze, Pani wzięla Oliska przytuliła plecami do przodu i uciskala klatkę piersiową na wydechu a potem naciskala jedno msc koło gardła (Oli ma lekkie krwiaczki w tym msc) i prowokowała kaszel az do wymiotów, mały się dusił, dławił, płakał, robił się siny, i kaszlał. Ja kazałam jej przestać bo się bałam ze dzieciak mi się udusi, przezyłam szok, nie mówiąc nic o małym....

Jutro mamy przyjsc jeszcze raz......nie wyobrazam sobie tego, podejrzewam ze nawet mały nie bedzie chciał zrobić tej inchalacji.Zebym tylko wiedziala, ze to coś da.....

Hanka już lepiej, ale dla świętego spokoju poszedł małżon do lekarza i oczywiście przy tym kaszlu słychać zmiany w oskrzelach... jak tak się kaszle trudno nie mieć ... mi głos powoli wraca do normalności.:-D
W każdym bądź razie zdrowia i powrotu na łono zdrowych..

ja dziś trafiłam nieststy musiałam isc do konowałki

flegamina rutinoscorbin kazała dawac :sorry2:to daje ale wit C

powidziałąm ze moze chodzic na dwór z katarem białym do pasa

nie znosze tej baby.Igi mwi ze mamo nie dostałem naklejki a ona wiecie co powoedziała ze on nie dostał bo sie nie upomniał

boze

za pozno soe obudzilam i juz nie bylo zapisow do naszej fajnej Pani doktor tylko ta fisnieta krowa

Asi wyszły górne szóstki już do połowy:szok: hardcore:szok: muszę zasuwać do dentysty.

Byłam dziś u lekarza, młoda zdrowieje, pani doktor powiedziala że widać że rośnie w oczach i że fajowa jest:-D
Julka za to dostała zestaw skierowań na przeróżne badania, ze względu na to że praktycznie nic nie je...jutro idziemy ją kłuć, będzie totalna masakra, tym bardziej że Asię muszę wziąć ze sobą...

reklama
dziunka to fajnie ze u Asi wsio oki. mam nadzieje ze u starszej to nic chorobowego ......... A co do 6-tek to dodam ze Marcel od dawna, no jakies pół roku to na pewno ma dolne 6-tkowe dziąsła białe i wypukłe i np jak nie ma rąk zajętych to ciomle paluchy a ja go ganie za to bo przeciez wydawało mi się irracjonalne by zwalać to na szóstki a tu prosze :szok::szok:

Do góry