reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Mam nadzieje ze antybiotyk zaczął działać. Ostatni przeciwgorączkowy dostał o 2 w nocy [nie była zbyt wysoka]. No i do tej pory cisza. Temperatura nie przekracza 37,5.
Maxwell, Ana dla Was też kontenery zdrowia i betoniarki cierpliwości, jak to mówi i przelicza Marcel :-D

Dziewczyny zdrówka dla dzieciaczków!
Marta szok! :szok:

Gdzie nie pójdę słyszę kaslzące dzieci, jakiś pogrom, zaraza czy nie wiem co! My w hotelu jesteśmy we 3 i nasze dzieci też równo kaszlą. Jeden maluch niespełna trzylatek jest tak zaflegmiony, że jest odflegmiany za pomocą specjalnej rurki wkłądanej przez nos.Zabieg miał juz dwa razy i jest znaczna poprawa. Fizjoterapeutka twierdzi, że nadmiar flegmy chłopczyk ma dzięki inchalacjom z mucosolwanu - nie był po nich oklepywany.

Oli ma inchalację z mucosolwanu 2x dziennie, okłady borowinowe na plecki 1x dziennie i lampa bioptron 1x dziennie.

My z mężem kaszlemy też okropnie, mąż twardy i jemu przechdzi bez niczego a ja zaczęłam brać ambroksol. Niestety czuję ze na oskrzela mi zeszło- jutro idę do lekarza. Chyba podróż tak nas dorobiła. Oli też znacznie gorzej się czuje. Wczoraj bylismy u pediatry i niby osłuchiwała go i jest ok ale fizjoterapeutka ktora go oklepuje po inchalacji mówi, że w jednym msc w oskrzelach na pewno nie jest czysto, bo mały kaszle kiedy klepie w dany punkt i jak go uciska słyszymy charczenie.
Małego męczy kaszel. Nasz pediatra juz pewnie dałby antybiotyk bo to zbyt długo trwa i wiem ze zaraz by przeszło, ale jeszcze walczymy. Codziennie w nocy mały budzi się ok 23, przełyka wydzielinę spływającą do gardła i wymiotuje flegmą a potem spi do rana bardzo spokojnie. Ostatnią deską ratunku jest masc z antybiotykiem ktorą wreszcie użyłam do nosa ale boję się ze to juz zeszło na dół.

Pathanka a jak Twój Jaś?

Dziewczyny jeszcze raz zdrówka dla wszystkich Waszych dzieci życzę. Oby do lata!

Jasiek hmm sama nie wiem. W nocy już nie kaszle jedynie jak wstanie to rano ma kaszel taki odrywający i w ciągu dnia troszkę pokasłuje, ale bez ataków takich duszących. W sumie rano na zdrowy rozsądek to raczej normalne, bo ja też po nocy muszę się wykaszleć. Ale u niego jest taki troszke niepokojący ten kaszel sama nie wiem czy już jestem przewrażliwiona. Teraz drugi dzień nie poszedł do przedszkola, bo ja w pracy, a nie chce żeby babcia w taką ślizgawice i mróz wiozła go na rowerze.

U nas Marysia już prawie nie ma kataru, ale jeszcze trochę chyrla..za to Martusia mi się jeszcze nie podoba, coś czuję, że chyba będzie chorobowe i na przyszły tydzień:-(

Zdrówka dla reszty chorowitków!!!!

A my dzisiaj byliśmy na kontroli. Od poniedziałku ładnie juz większość zeszła, choć nie jest jeszcze idealnie bo pod prawą łopatką miał bardzo oskrzela zapaćkane. Właściwie to była bardzo zadowolona bo sądziła ze w 90% zejdzie na płuca. Ale z racji tego ze b. było prawe nieczyste to antybiotyk mamy na pełne 10 dni czyli do środy włącznie a we wtorek znów do kontroli.
A tak poza tym os środy nie gorączkuje i nie ma napadów kaszlu, jedynie sporadycznie jeszcze odkrztusza. No i najfajniejsze info, wraca apetyt :) Niech je bo wygląda jak gęś wyścigowa :-D:-D:-D

a mój synuś też padł na zapalenie oskrzeli....bez gorączki, jedynie kaszel....i już ma ładniejszy kaszel chociaż i katar mu się rzucił....tak więc do przedszkola idzie dopiero po Nowym Roku...
zdrówka dla chorowitków

Zdrówka dla wszytskich dzieci!

Anian
a mały dostał antybiotyk?

Pytam bo my dziś znowu w Rabce na kontroli, pediatra ze specjalizacją chorób płuc nas przyjęła.
Długo go badała i stwierdziła, że po lewej stronie nie jest za bardzo czysto ale narazie nie zaleciła antybiotyku, powiedziała, że jest jeszcze czas (mój pediatra jak coś słychać w oskrzelach-a chyba tylko raz mieliśmy taką sytuację od razu antybiotyk daje i jak widzę wszystkie dzieci tutejsze tez na antybiotyku) w poniedzialek na kontrolę, babka miała zagwostkę i powiedziala ze mały ni zdrowy ni chory, dała Fosidal (to jak Pulneo), szczepionkę doustną Ismigen (ale jak stosuję teraz masc z antybiotykiem nie mogę jej pdoawac, nie zapytalam), mamy mieć dalej robioną inchalację z mucosolwanu.

Wydaje mi się ze z podaniem antybiotyku to tylko kwestia czasu i ze tylko przeciągam tzn lekarze, a Oli jak kasłał tak kaszle.:wściekła/y:

reklama
Arek ma zinnat i jak do tej pory natężenie oraz "zawartość" kaszlu zmieniła się na korzyść - jest już lepiej

Do góry