reklama
C
Cleo1981
Gość
w przedszkolu była pani logopeda.z kazdym dzieckiem indywidualnie rozmawiała.
i karteczke zostawiła ze chyba ma przerost 3 migdała ,zaleca porade laryngologiczną...a tyle razy lekarzom mowilam o tym migdale twierdza ze nie ma...znowu mnie czeka prywatny dobry specjalista...a no i przez brak przednich zabkow ortodonta ..po co to nie wiem :-/
i karteczke zostawiła ze chyba ma przerost 3 migdała ,zaleca porade laryngologiczną...a tyle razy lekarzom mowilam o tym migdale twierdza ze nie ma...znowu mnie czeka prywatny dobry specjalista...a no i przez brak przednich zabkow ortodonta ..po co to nie wiem :-/
kilolek
podwójna listopadowa mama
podobno jak nie ma jakis zebów jak dziekco jest male (np wybite ) to stałe mogą źle wyrosnąć. Moze dlatego. Dobrze, ze ktoś ci podpowiedzial. A nie mozesz sc do pediatry, pokazac kartke od logopedy i zarządać skierowania?
Cleo - lepiej późno niż wcale;-), ale tak na serio to zależy jaki jest przerost migdała ( że się zacznę znów wymądrzać ), stwierdzą to badania i może na doraźnych środkach na razie się skończy. A ten ortodonta to ostatnio właśnie wg mnie moda, by wszyscy mieli piękne równe zębiska.;-)
Gonia dziś już bez atrakcji i jedząca, niestety to wirus, jakaś zjadliwa mutacja.
Gonia dziś już bez atrakcji i jedząca, niestety to wirus, jakaś zjadliwa mutacja.
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
Ojejku ;( Zdrówka dla Michałka![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Mojego też coś rozbiera ....... i mnie też
Mam nadzieje ze uda mi się to zdusić w zarodku ..... ogólnie "chorujemy" dość nietypowo bo ....... mnie łamało w kościach + ogromny ból gardła ....... i nic poza tym. Żadnego kataru ani gorączki. Młody ma nie duży katar + czasem odkasłuje, no i ja widze jakies naloty na migdałkach ale absolutnie nie ma powiekszonych ani czerwonego gardła, bez gorączki i bez bólu tegoż gardła. Leczymy sie czyms póki co psikawcami na katar i syropem na mokry kaszel i nie wiem ale daje mu tantum verde do gardła bo nie wiem co z tym fantem zrobic. Póki nie ma gorączki.
Musze go jakoś utrzymać w formie bo w poniedziałek ważny dla mnie dzień (sąd), i nie może mi sie bąbel pochorować .......
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Mojego też coś rozbiera ....... i mnie też
Musze go jakoś utrzymać w formie bo w poniedziałek ważny dla mnie dzień (sąd), i nie może mi sie bąbel pochorować .......
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Zdrówka dla dzieciaczków!
My też kaszlemy a ja własnie mam problem z kaszlem i syropami. Jakiś czas temu byłam u lekarza i mówiłam, że OLi ma mokry kaszel i czy dawać coś wykrztuśnego a w momencie kiedy Oli zakasłał u lekarza On mi powiedział, że to jeszcze nie jest mokry kaszel tylko suchy, a słyszałam wyraźnie, że coś mu się odrywa. Teraz też rano kaszlemy, że hohoh ja czuję ze mi się odrywa z gardła, małemu pewnie też - spływająca wydzielina przez noc się uzbierała i teraz zagwostka dawać Prospan, Stodal, Dexa Piko - ale na moje oko nie powinnam tego kaszlu hamować czy Ambroksol, Pectodill, Flegamina - ale z tymi lekarz kazał uważać i podawać tylko wtedy wykrztuśne kiedy słychać ze coś siedzi w oskrzelach i nie ma dużego kaszlu.
Mnie i męza rozłożyła gorąca klimatyzacja/nawiew w pociągu - oboje kaszlemy i mamy przesuszone gardła, małemu pewnie ta podróż też nie posłużyła, a chodziłam cały czas i prosiłam zeby zmiejszyli ten nawiew bo było gorąco nie do wytrzymania.
Od poniedziałku OLi ma mieć zabiegi.
My też kaszlemy a ja własnie mam problem z kaszlem i syropami. Jakiś czas temu byłam u lekarza i mówiłam, że OLi ma mokry kaszel i czy dawać coś wykrztuśnego a w momencie kiedy Oli zakasłał u lekarza On mi powiedział, że to jeszcze nie jest mokry kaszel tylko suchy, a słyszałam wyraźnie, że coś mu się odrywa. Teraz też rano kaszlemy, że hohoh ja czuję ze mi się odrywa z gardła, małemu pewnie też - spływająca wydzielina przez noc się uzbierała i teraz zagwostka dawać Prospan, Stodal, Dexa Piko - ale na moje oko nie powinnam tego kaszlu hamować czy Ambroksol, Pectodill, Flegamina - ale z tymi lekarz kazał uważać i podawać tylko wtedy wykrztuśne kiedy słychać ze coś siedzi w oskrzelach i nie ma dużego kaszlu.
Mnie i męza rozłożyła gorąca klimatyzacja/nawiew w pociągu - oboje kaszlemy i mamy przesuszone gardła, małemu pewnie ta podróż też nie posłużyła, a chodziłam cały czas i prosiłam zeby zmiejszyli ten nawiew bo było gorąco nie do wytrzymania.
Od poniedziałku OLi ma mieć zabiegi.
gosiulek73
mama K&K&A
Zdrówka dla Michałka
Mama dla Was też.
Ula jakie zabiegi?
Mama dla Was też.
Ula jakie zabiegi?
reklama
kilolek
podwójna listopadowa mama
u nas pół nocy pawie szły, zapasowych kołder i kocy nie wystarczyło. Jak na kogos kto bardzoo malo jada nad podziw duzo mial w żoładku. I brzuszek go bolał. Jak on usnął to zaczęła Zuzanna marudzić i tak do rana. A dzisiaj od rana mnie i A. brzuchy bolą :-(
Podziel się: