reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Całe szczęście Ana, że najgorszy scenariusz się nie sprawdził, będzie dobrze, narkozy nie masz się co obawiać, Patryk miał już chyba 5 po każdej spał, jak się obudził odczekał chwilę potem dostał pić jeść i ok, bez żadnych problemów.

Co do wysypki po wewnętrznej stronie dłoni pojęcia nie ma... :(

U nas stan skóry z dnia na dzień lepszy, 2-3 razy dziennie smaruje go na przemian tym co mamy zalecone, skóra taka delikatna i nawilżona się zrobiła, ale dłonie są jeszcze nie najpiękniejsze, bo szorstkie, ale to co najgorsze na nich było zaleczone.

Dziunka cieszę się że ze skórą J&J też lepiej :)

DZIUNKA wiem że Asia nabiałowa a w szczególności mleczna i powiem ci że mój Igor też jednakże krowiego mleka nie może więc kupuje mu od kózki i naprawdę skóra dużo lepsza, a danonki czy inne serki i jogurty raz w tyg i jest ok..Więc może spróbuj- myśle że nie zaszkodzi, a co do polików to córka szwagierki też miała tragiczne i na prawdę nic nie pomagało:tak: aż któregoś ranka tak z dnia na dzień wszystko znikło.:confused:Do dziś dla wszystkich jest to zagadką.

AniaSm trzymamm kciukasy za Kubusia. Co do narkozy to mój po obudzeniu był troszke zakołowany i oczka mu na bok uciekały. Jednak za jakieś 15 miut chciał juz biegać. Oczywiście jeszcze nie mógł ale za jakieś pół godziny latał po całym pokoju jakby nic się nie stało.

my po wizycie u laryngologa , musimy małemu podleczyć ten katar i za ok 3-4 tygodnie zabieg pod narkozą :-( bo KUba ma przerośnięte małżowiny nosowe i trzeba je obciąc czy coś takiego żeby mógł normalnie oddychać , stąd też katar ,no i jak mam wyleczyć jego katar który jest spowodowany przerośniętymi małżowinami i po to ma mieć ten zabieg :szok:
czekamy jeszcze co wykaże wymaz z nosa bo może uda nam się chociaż trochę ten katar podleczyć

Teraz doczytałam dokładnie...
Wiesz nasz Patryk miał pod koniec listopada 2011 adenotomie, bo przez przerośnięty 3 migdał miał przewlekły ropny katar, i z katarem nawet zrobili mu zabieg, ale po usunięciu 3 migdała katar jak ręką odjął, nie chrapie, śpi spokojnie, oddycha przez nos, jest spokojny itp... same plusy, więc jeśli zabieg ma pomóc Kubie to pewnie tak będzie trzymam kciuki!!!!

Dzięki Etnie sobie wczoraj przypomniałam co usłyszałam od kosmetyczki.

Zarówno siebie jak i dzieci kremujemy/nawilżamy tylko na noc. Czyli robiłam błąd smarując dziewczyny tymi kremami na zimę.

Ale mniej więcej zgadza się z tym co mówił dermatolog Etny i moja pediatra. Jak teraz będę u dermatologa to podpytam.

Dokładnie to jest chyba tak, że nawilżacze na noc, a na dzień odżywcze, ale nie bezpośrednio przed wyjściem na mróz.

Ostatnia edycja:
reklama
Z tego co mówiła moja pediatra smarujemy kremem zarówno przeciwsłonecznym jak i tym na mróz na około 15 min. przed wyjściem na dwór:happy:

Do góry