reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Ula kaszel jego był bardzo odrywający się , mokry.. Czy krtaniowy? trudno mi odpowiedzieć;-)w każdym razie każde podanie syropu wiązało się z silnym wykrztuszaniem , atakami kaszlu a potem dłuugo spokój.
Jak nie miał gorączki to zawsze był na dworzu choc 20 minut i myśle , ze to też pomaga:tak:

reklama
Przepraszam, ale fajnie to zabrzmiało:-D:-D:-D

no bo to było głupie, ale szczerze mówiąc było mi trochę niedobrze i strasznie mi burczało w brzuchu :)
Takze wydaje mi się, ze jakiś wirus mnie toczy niestety, tylko daje inne objawy. Głowa mnie rozbolała teraz strasznie, a muszę w biurze siedzieć do 16.00, uff..

No i robiłam rano morfologię, mam nadzieję, ze nie będzie jakas skrzywiona w zwiazku z tym, ze tak sie czuję :/.

Agrafka - pocieszę Cię mnie też głowa boli;-);-)

Sorka, że ze mnie wyłazi pesymizm , ale ... MÓWIĘ STOP CHOROBOM. W końcu kiedyś musi po wielkiej nawałnicy, huraganie, pożarach i zgliszczach zaświecić słonko!!!!!

Martolinka tu Ci odpowiem. Z lekarzami w przychodniach jest generalnie tak. Jak nie zrobił specjalizacji to wie jak leczyć przeziębienie a i to nie zawsze. Na BB czytałem np. o wysypce. Pediatra: nigdy czegoś takiego nie widziałem, dermatolog: to uczulenie, alergolog: to coś wirusowego. Dziecko cierpi (pół ciała obsypane i bardzo swędzi) a przecież to niemożliwe żeby to była nowa choroba nieznana nauce.
Co do tranu i rtęci to polecam:
Mercury in fish - Wikipedia, the free encyclopedia
rekin - shark, dorsz -cod, łosoś - salomon
http://www.food.gov.uk/multimedia/pdfs/fsis8005.pdf
<0.0014 mg/kg to wartość graniczna czyli mieżalna

Czyli w zasadzie nie warto korzystać z rad lekarzy tylko zapytać wujka google ? ;-)
na stronie http://forum.odzywianie.info.pl/printview.php?t=136&start=30 napisano

:Aby w całym pozytywie przyjmowania tranu nie było za "różowo" to muszę napisać, że eksperci z dziedziny żywienia przestrzegają, by spożywać ryby z nieskażonych akwenów morskich, ponieważ coraz więcej akwenów jest zanieczyszczonych. W związku z tym spożywanie w dużej ilości ryb z takich akwenów powoduje ryzyko zatrucia rtęcią i dioksynami. Tak samo ma się to do tranu. Jeśli ryba pochodziła z zanieczyszczonego akwenu to wyciąg z jej wątroby (filtr organizmu) czyli tran będzie zawierał również te zanieczyszczenia.

Trzeba po prostu na opakowaniu czytać, czy tran jest pozyskiwany z ryb żyjących daleko na morzach i oceanach i wierzyć producentom
icon_smile.gif
, że umieszczają na opakowaniu prawdziwą informację.

Każdy z nas komuś wierzy . Nie jestem fachowcem więc podpieram sie jedynie (?) zdaniem lekarza , który fachowcem winien być

Ostatnia edycja:
anawawka zdrowia:tak:

My tez juz po lekarzu, Kuba mocno przeziebiony, pluca i oskrzela czyste na szczescie, mam nadzieje, ze kilka dni i przejdzie.

Marta czyli dobrze dedukuję ze skoro bierzecie omega med (zeby nie było my tez bierzemy) ze względu na brak rtęci to ryb tez nie powinniscie jesc, bo w nich tez jest rtęć?! :) a tak na marginesie :) bo wiem ze ryby jecie dosc często :)

reklama
Do góry