reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Dziunka ja też kupiłam , ale pediatra zabroniła mi go dawać przed ukończeniem 3 roku życia ze względu na pierwiastki rtęci zawarte np. w oleju z wątroby rekina. Kwasy omega takim maluchom należy podawać w "lekach" z alg morskich- np.Omega med
My tran podajemy od 2009 roku... , w tamtym roku dopiero coś zaczęła nasza pediatra mówić o kwasach... nie wiem na ile to moda, a na ile chwyt reklamowy, faktem jest, że tran kiedyś w szkole był obowiązkowy.
A ja jestem zła, wkurzona , załamana, wnerwiona, zdezorientowana i cały inny pakiet skrajności - obie moje panny chore. Gosię odbierałam ze żłoba z temp. 38,8C , a Hanka prawie płuc mi nie wypluła przy kaszlu. Trafiliśmy do lekarza, więc Gosia ma czerwone gardło, Hanka ma zmiany oskrzelowe, a była w czwartek u naszej pediatry. Ogólnie kończymy 5-ty miesiąc chorób, lekko rzecz ujmując się poddaję i mam dość. może jak wrzasnę, że MAM DOŚĆ to wreszcie odczaruję cholerstwo.
A ja jestem zła, wkurzona , załamana, wnerwiona, zdezorientowana i cały inny pakiet skrajności - obie moje panny chore. Gosię odbierałam ze żłoba z temp. 38,8C , a Hanka prawie płuc mi nie wypluła przy kaszlu. Trafiliśmy do lekarza, więc Gosia ma czerwone gardło, Hanka ma zmiany oskrzelowe, a była w czwartek u naszej pediatry. Ogólnie kończymy 5-ty miesiąc chorób, lekko rzecz ujmując się poddaję i mam dość. może jak wrzasnę, że MAM DOŚĆ to wreszcie odczaruję cholerstwo.
A
aga4444
Gość
Mam tran Moller's i się zastanawiam czy można Asi tez go dawać? Dałam pół łyżeczki na próbę i młoda go....uwielbia Julia za to popija go szklanką soku Asia nic nie popija i woła o jeszcze, szok.
oj u nas było to samo Igi chciał jeszcze a Pati nie chciała wypić...
ja teraz podaję multi sanostol
ANA ZDRÓWECZKA
gosiulek73
mama K&K&A
Ana ojej współczuję cholera...Ja też mam dość więc Cię doskonale rozumiem.Tylko u Ciebie jest x2...
Zdrówka,dużo zdrówka...
Co do tranu to myślę że to nie reklama.Wiemy że rtęć nie ma dobroczynnego wpływu na życie.My dajemy omega med 150.
Zdrówka,dużo zdrówka...
Co do tranu to myślę że to nie reklama.Wiemy że rtęć nie ma dobroczynnego wpływu na życie.My dajemy omega med 150.
My tran podajemy od 2009 roku... , w tamtym roku dopiero coś zaczęła nasza pediatra mówić o kwasach... nie wiem na ile to moda, a na ile chwyt reklamowy, faktem jest, że tran kiedyś w szkole był obowiązkowy.
Ojejku ZDRÓWKA!!! Biedne jesteście :-(
No fakt, kiedyś wszyscy piliśmy tran. Fuuj
Aga i co dajesz mu ten tran? Ja nie daję multi sanostolu (a mam 3 butelki w domu przez babcię), ze względu na to ze jest cholernie słodki. I jakoś kłóci mi się to z zębami Julki.
No ale jak jest napisane że po 3 roku to po 3. Muszę się mojej doktorki zapytać...
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Dziunka a jaki masz tran mullersa? Ja mam (ale OLi tego nie chciał pic) cytrynowy i on jest dla takich dzieci jak nasze, moze i nawet dla niemowląt/noworodków. Owocowy jest od 3 roku zycia.
My tez podajemy omega med moze nie tyle z reklamy co z tego owodu ze tran mullers trzeba było pic 5 ml a Oli tym pluł a omega med to chyba z 1ml w tej kapsułce jest wiec bez problemu z soczkiem łykamy.
Chcialabym dawac jeszcze multisanostol bo Oli nie za bardzo ma urozmaiconą dietę ale juz ktoras osoba (pediatra/pani w aptece) mowiła zeby tego nie łączyc zeby witaminy sie nie kumulowały i zeby nie było za duzo wiec nie łączę. Moze jak nam sie omega skonczy kupię multiwitaminy. Wiem ze mama łączy tran z innymi witaminami ale mi wszyscy odradzali.
My tez podajemy omega med moze nie tyle z reklamy co z tego owodu ze tran mullers trzeba było pic 5 ml a Oli tym pluł a omega med to chyba z 1ml w tej kapsułce jest wiec bez problemu z soczkiem łykamy.
Chcialabym dawac jeszcze multisanostol bo Oli nie za bardzo ma urozmaiconą dietę ale juz ktoras osoba (pediatra/pani w aptece) mowiła zeby tego nie łączyc zeby witaminy sie nie kumulowały i zeby nie było za duzo wiec nie łączę. Moze jak nam sie omega skonczy kupię multiwitaminy. Wiem ze mama łączy tran z innymi witaminami ale mi wszyscy odradzali.
gosiulek73
mama K&K&A
Ula omegę trzeba brać min. przez dwa miesiące żeby było widać efekty.
reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Anawawka niech Wasza zła passa się skończy!!!ZDROWIA!!!!
Podziel się: