reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Ula stosowaliście go czy nie...?

Agrafka jak Ala?
Kacprowi jakoś nie przechodzi.Wydaje mi się że dziś mimo lepszego humoru gorszy kaszel.
Jak u Was jest? Czy przy wirusówce może tak być? Czy powinna być poprawa? Ile to dziadostwo może się utrzymywać. Kacper jak kaszle to aż czasami robi się czerwony.

Ostatnia edycja:
reklama
gosiulek, ja używałam prospan, to był pierwszy syrop jaki dałam Ali jak jeszcze nie miała roku , poleciła go nam znajoma lekarka.
Wiesz trudno mi powiedzieć czy działa, jak wszystkie te syropy bez recepty - one są delikatne. Jeśli uważasz że flavamed nie działa to mozesz dawac prospan, ale myślę, ze na efekty trzeba prezy6najamniej 3 dni czekać.

Ala jest lekko podziębiona, ale nic się nie dzieje. Miałam iśc z nią jutro do dzieci zdrowych do LuxMedu na niby bilans a tak na serio to zapytać o pare rzeczy, np. zaparcia i wziąć tę receptę na Polivaccin, ale raczej nie przejdzie jej ten katar całkiem do jutra więc chyba nie pójdę.

Agrafka właśnie jest odwrotnie.Dawałam flavamed dopóki S.nie kupił prospanu.Widzę że nie działa więc dziś wróciłam do flavamedu.Może jest lepszy...

Dziunka ale u niego jest gorzej.Nawet teraz śpi i ciągle kaszle...Boję się że te wszystkie leki nie pomogą...a naprawdę mam dosyć lekarzy i stresu małego.
Napisz cś więcej bo w temacie inhalacji jestem zielona bo sama tego nie mogę u siebie stosować.
Ty inhalujesz? Trzeba mieć inhalator? Wiem że nie koniecznie ale jak Wy to robicie?

Gosiulek - tu masz na temat inhalacji inhalatorami Inhalacja (dzieci 1 - 5 lat) | wideo jak nie masz inhalatora to micha , ciepła woda, do tego sól i czasami się nakładało na głowę ręcznik, by dziecko wdychało te opary...
Flavamed kazali mi stosować do godz. 17, bo jest pobudzający do kaszlu! Może dlatego kaszlał Ci w nocy... clemastinum na noc polecają , pulneo, sinecod.;-)

Ana dzięki.Flavamedu nie daję później.Tylko do 17...ale dopiero dzisiaj zaczęłam.Wymieniłam z tym drugim,wyciągiem z bluszcza.
A jaki inhalator polecacie?
Ale może dlatego teraz kaszle mimo że dostał po 9.

reklama
Z tymi parówkami to bym uważała, raz że ryzyko poparzenia, dwa, że jeśli dziecko ma wrażliwą skórkę to mogą popękać naczynka, zrobią się tzw.pajączki. Ach, teraz widzę że tu o ciepłą wodę a nie o gorącą chodzi;-)

My mamy inhalator i inhalujemy solą, ale doktorka mówiła żeby właśnie przed snem nie inhalować bo to rozrzedza wydzielinę i powoduje nasilenie kaszlu.

Tak Flavamed właśnie powoduje że młodemu łatwiej wykrztuszać wydzielinę, przez co więcej kaszle. To normalne. i jak pisze Ana - najpóźniej go można podać do 17, no i też najlepiej nie dawać przed drzemką.
Sinecod chyba jest do suchego kaszlu, a nie do mokrego? No i można go stosować sporadycznie, bo właśnie powoduje zatrzymywanie odruchu kaszlowego i ew. zaleganie wydzieliny.

Do góry