reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Martolinka - dobrze że wszystko w porządku
Ja też nie odciągam, boję się mu ruszać tam cokolwiek. Muszę zobaczyć przy kąpieli jak to idzie:-p bo widzę że chyba ma dość wąsko

Byłam wczoraj u naszej pediatry z Hanką. Napiszę Wam co powiedziała , bez swego komentarza
A więc gardło ok, wymazu nie ma co robić, bo ... nie wiadomo które bakterie mogły wywołać anginę, jakby zrobić wymaz z gardeł wszystkich dzieci z którymi się styka, to by się okazało, że każdy coś ma, a ładować antybiotyk na te bakterie nie ma sensu, najlepszym rozwiązaniem jak dziecko dużo choruje na infekcje górnych dróg oddechowych jeszcze zaszczepić przeciw pneumokokom. ( akurat dla Hanki - 3latki to jedna dawka ), nie zabezpiecza to przeciw chorobom, ale dziecko przechodzi łagodniej.
Broncho-vaxom można podać, tak jak w zaleceniach, ale czy to pomoże... nie wiadomo.

Gosiulek - podajesz już broncho?
Martolinka - zapewne sama musisz wyczuć co możesz z siusiakiem Antonia, a najlepiej to jednak małż ;) oni to mają już dopracowane do perfekcji :-D

Anawawka zaczęłam podawać ale przerwałam...ze względu na antybiotyk.Doktorka powiedziała że jeśli nie ma gorączki to można ale czy nie ma tego za dużo (leków).Przerwałam więc. Później będę kontynuować.
Na pneumokoki był szczepiony...

Zdrówka

A moim teściowie dziś jechali do nas i mieli wypadek...

O mnie chodzi,tzn.wypadek? Teść uderzył w jakiś samochód przed nim,na torowisku...Im nic się nie stało.W każdym razie ściągają samochód do domu...
Ślisko było...

reklama
Do góry