reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Etna do pracy z taką gorączką? Zdrówka ...

Pielęgniarka go widziała bo to było zaraz po zastrzyku.Jeszcze u mnie na rękach. Mówiła że pewnie z wysiłku,płaczu...ale żeby obserwować. Szybko minęło więc pewnie macie rację.

reklama
Gsiulek, dobrze, że teściom nic się nie stało. Moi rodzice wracali dziś z Wawy do Lublina w strasznym deszczu, marwiłam się bo tato nie lubi w nocy jeździć, źle widzi. Na szczęście dotarli bezpiecznie.

Za to Ala znowu chora :(. Chyba jednak źle się stało, że ten Augmentin się wtedy stłukł. Przez cały weekend , właściwie już od czwartku super humor, nic jej nie było. A dziś po drzemce 20-minutowej ok 14 obudziła się z placzem strasznym i mówi że ucho boli. No to dałam Nurofen i pojechaliśmy na dyżur do przychodni, a tak okazuje się przyjmuje nasza pediatra z NFZ której nie cierpie (zdziwiłam się bo to inna przychodnia). Ale nieważne, finalnie na tej wisycie była zupełnie inną osobą niż jest na dzieciach zdrowych - słuchała co mówię i była miła dla Ali, szok !! No i stwierdziła, ze ona jest przeciwniczką bactrimu, że ucho jest nadal czerwone. Dostałyśmy Sumamed na 3 dni, we wtorek/środę do kontroli i zobaczymy co dalej, można go brać do 5 dni.
Wieczorem wszystko było ok, a teraz przez spaniem znowu się rozpłakała że boli. Dałam paracetamol i od razu zasnęła, więc nie wiem czy faktycznie boli czy już taka zmęczona była. Eh.. no nic, mam nadzieję, że jakoś to będzie i się wyleczy. Urodzinki żłobkowe jej przepadły, teraz Mikołaj przepadnie :(

Etna - trzymaj się, mam nadzieję, że Wam przejdzie...
Agrafka - a może zęby, tylko ból promieniuje na ucho? Też mieliśmy summamed, zresztą czego my już nie mieliśmy;-).
Nam już 2 sesje zdjęciowe przepadły, teraz nie wiadomo co z Mikołajem.. ehh W każdym bądź razie ZDROWIA!

Anawawka, Ala też już Sumamed brała, chyba w kwietniu.. Wcześniej Augmentin ES i Ceclor. Eh..
No nic, mamy jeszcze kilkanaście dni zwolnienia na opiekę, szwagierka przyjdzie we wtorek to zrobię co mam zrobić do prawy, na czwartek i piątek M weźmie zwolnienie bo ja mam szkolenie.

Szkoda mi tylko Ali, myślę że to nie zęby bo ona zęby znosi lajtowo...

Etna biedaku trzymaj się..
Ja przez Ali chorobę znowu nie pójdę do gina... na szczęście jestem prywatnie umówiona za tydzień na wieczór, bo do poradni na rano od 3 tygodni nie mogę dotrzeć cholera.

Alutka popłakuje przez sen, cieżko oddycha, ciepła jest, wydaje mi się że gardło zaczyna ją boleć. Super :(

EDIT:

Rany co za noc, Ala płacze co chwila strasznie. Po paracetamolu cały czas ciepła tak ok 38 wiec dałam jej teraz Nurofen znowu. Zasnęła, moze uda nam sie chwilke pospac :(

Ostatnia edycja:
Zdrówka dla Alutki! I jak teraz się czuje?

Asia się w nocy przebudziła i krzyczała "ała poliki" i faktycznie za lewy się trzymała. Po chwili się uspokoiła. Nie wiem, może w końcu 5-tki? Już czas chyba? Do kiedy muszą wyjść?

reklama
Do góry