reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Gosiu u nas się poprawiło po 2-ch dniach brania antybiotyku, bralismy 7 i po wszystkim poszlismy na kontrol do lekarza. Juz tydzien antybiotyku nie bierzemy. Ale ja już drżę............tfuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Widzisz u Was lek był za krotko brany i wraca do Was niestety. Moj lekarz mowi ze choroba moze przejsc bez antybiotyku ale będzie trwała bardzo długo, a nie leczona moze miec powikłania :-(

Dawaj mu cos na kaszel, tylko tutaj mądry pediatra musiałby Ci powiedziec co i jak. Niestety nie na każdy kaszel i nie każdy syrop jest dobry. U mnie pediatra jeden mowil, ze jak kaszel jest juz bardzo męczący wtedy mozna dac odpowiedni syrop, bo nieodpowiedni moze spowodowac ze albo kaszel będzie się nasilał albo cos tam.:zawstydzona/y: Nie pamiętam.

Moim zdaniem powinnas wtedy isc do lekarza jeżeli widzialas ze antybiotyk sie konczy a mały jest jeszcze chory :-(

ZDRÓWKA WAM ŻYCZĘ!!!!!!!!!!!!

reklama
My juz po bilansie.
Jakos specjalnie sie do tego nie przykładają. Wiecej czasu trwa rozbieranie i ubieranie niz badanie. Standardowo miara i waga. Sprawdziła jąderka, jame ustną + uzębienie. Osłuchała. Sprawdziła chód, spytała czy dobrze widzi czy nie miał problemów z tym jak i z zezem i słuchem. O mowie sie nie pytała bo był bardzo wygadany i opowiadał o wszystkim co widzi w gabiniecie az pielegniarki sie zdziwiły. Lekarka do niego "ale ty Marcelu jesteś śmiały i rozgadany" A on na to "piejońśko joźgadany" [pierońsko rozgadany] babe wmurowało :D potem powiedział "do widzenia, przyjdziemy znów jutjo"

My od tygodnia walczymy z zatwardzeniem. Najpierw 3 dni bez kupy,duzo smierdzacych bakow, w koncu zaczela biegac w kolko po pokoju z placzem chyba z pol godz. I dopiero wtedy zajarzylam,ze ma zatwardzenie,bo mowila,ze tylek Boli. Wzielam ja do wanny,bo to ja uspokaja,w wannie troche wyszlo, zaraz dalam czopek,plakala jeszcze bardziej I po ok 15-20 min zrobila kupe. Na drugi dzien znowu nic,na trzeci zapisalam do lekarza. Pochodzilysmy troche po miescie I zanim doszlysmy do lekarza to zrobila w sklepie. Lekarz przepisal blonnik dla dzieci do rozpuszczania. Ewidentnie wina diety, sama to powiedzialam,bo zywi sie glownie szynkA I serem zoltym i mlekiem mod,czasami jakis owoc czy warzywo. Ma zakaz sera I szynki az zacznie jesc normalnie. Ciekawe,co teraz bedzie jesc.

Kilolku,Jesli wy z tym dalej walczycie to szczerze wspolczuje. Ja po tyg mam dosyc

Ostatnia edycja:
My właśnie wróciliśmy od lekarza ponieważ Kacper znów bardziej kaszle.Okazało się że oskrzela nie są czyste.Mamy jutro zrobić wymaz z gardła i nosa oraz morfologię i mocz...Z wynikami do niego i wtedy zobaczymy...

Gosiu dobrze ze sprawdziliscie i super ze lekarz najpierw kazał zrobic badania a dopiero zaleci jakis lek. No ale przydałoby sie zeby wyniki były za chwilkę to bedziecie się mogli zaraz leczyc.

Mama myslę ze sporo Marcel Ci waży, piszesz ze duzo je a i waga wcale nie jest taka mała. Mój Oli waży ok 12-12.500 a nie jest jakis chudzina, jest szczupły ale nie do przesady. A widzialam ze na naszym forum chłopcy jeszcze mniej ważą. Jak wychodzicie na siatce centylowej? Myslę ze ponad normę napewno ;-) Bo my powzyej 50 centyla bylismy niedawno albo na nim a wagę mamy sporo mniejszą. Chyba ze Marcel ma ciężkie kosci :-) ale buziaczek widac na zdjęciach tez jest fajniusi z puciami.

reklama
Ula wychodzi wg siatki centylowej z BB ze wzrost jest na 90 centylu a waga miedzy 75 a 90. On ma grube kości i jest ubity bo jakis grubasek nie jest a policzki są takie tez z kształtu buzki. No ale w sumie jak patrze to zas chucherko nie jest bo ma i udo solidne. Pokaze zdjecia z sierpnia. Wyglada teraz podobnie. Z tyłu akurat zdjecie chłopczyka który zas był taki szczupły ze dla mnie to juz hardcorowe - udo chudsze od kolana..........
Zdjęcie0184.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry