reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
My od tygodnia walczymy z zatwardzeniem. Najpierw 3 dni bez kupy,duzo smierdzacych bakow, w koncu zaczela biegac w kolko po pokoju z placzem chyba z pol godz. I dopiero wtedy zajarzylam,ze ma zatwardzenie,bo mowila,ze tylek Boli. Wzielam ja do wanny,bo to ja uspokaja,w wannie troche wyszlo, zaraz dalam czopek,plakala jeszcze bardziej I po ok 15-20 min zrobila kupe. Na drugi dzien znowu nic,na trzeci zapisalam do lekarza. Pochodzilysmy troche po miescie I zanim doszlysmy do lekarza to zrobila w sklepie. Lekarz przepisal blonnik dla dzieci do rozpuszczania. Ewidentnie wina diety, sama to powiedzialam,bo zywi sie glownie szynkA I serem zoltym i mlekiem mod,czasami jakis owoc czy warzywo. Ma zakaz sera I szynki az zacznie jesc normalnie. Ciekawe,co teraz bedzie jesc.

Kilolku,Jesli wy z tym dalej walczycie to szczerze wspolczuje. Ja po tyg mam dosyc

Oj, mam nadzieję że zatwardzenia szybko miną! Biedactwo się nacierpi :-( trzymam kciuki żeby Amela zaczęła wsuwać coś innego niż szynkę i ser :-)

My właśnie wróciliśmy od lekarza ponieważ Kacper znów bardziej kaszle.Okazało się że oskrzela nie są czyste.Mamy jutro zrobić wymaz z gardła i nosa oraz morfologię i mocz...Z wynikami do niego i wtedy zobaczymy...

Trzymam kciuki za dobre wyniki, a z moczem dacie radę;-)

Asia już coraz lepiej, katar coraz mniejszy a i mało kaszle. Ale do końca tyg przetrzymam ją w domu:tak: Jednak nie ma to jak Lipomal+Pulmex Baby+Marimer :-) Dzięki Etna :-*

Mama Marcel nie jest pulpasny bardzo ale udziki maa, maaa a i rączki w ramionkach tez maaa, maaa:-)

Dziunka a widzisz mi wszyscy lekarze mowili ze te pachnidła przy kaszlu mogą wiecej zrobic złego niz dobrego, bo olejki w nich zawarte podrażniają i dziecko wiecej kaszle. Ze są dobre przy katarze. Wiec jak u nas jest kaszel nie smaruję pulmexem. Ale super ze zwalczyliscie chorobsko! MKozre po prostu podziębiła się i wszystko przechodzi dzięki miksturkom. Pewnie to zaden wirus.

My po badanich.Mocz od razu pobrałam przy myciu:-)
Wyniki wymazów będą dopiero w poniedziałek:-( ale lekarz już coś tam zobaczy po morfologii i moczu.Musi coś dać bez czekania bo Kacper coraz bardziej kaszle. Też powiedział że antybiotyk był za krótko podawany.
Pierwszy raz byliśmy u niego_On mieszka kilka domów od nas ale pracuje w innym mieście.Jest ordynatorem.Chciał żebyśmy do niego do szpitala przyjechali ale ze względu na rzygańsko małego zrezygnowaliśmy i badania zrobiliśmy na miejscu.

Jak kupowałam pulmex to mgr powiedziała że ona tak go stosowała u swojego synka że nie mogą wyleczyć zapalenia krtani.Nabawił się właśnie od pulmexu,od zapachu.Za bardzo go smarowała.

No niestety, wszystko w nadmiarze szkodzi. Kuzynki syn tez ma problemy z krtanią, jak zaczyna się dusić to za każdym razem musza pogotowie wzywać, a lekarka orzekła, że kuzynka za dużo sprzatała w domu. Odkurzała kilka razy dziennie + stosowanie różnych środków chemicznych zeby było sterylnie i pewnie oparami załatwiła syna.

Ja wlasnie jak myję podłogę bardzo często robię to tylko gorącą wodą. A myję 1-2 razy w tygodniu. Wlasnie srodki czystosci są bardzo szkodliwe dla zdrowia i oglądalam program ze powinno sie ich uzywac raz na jakis czas, tylko tego na opakowaniu nie piszą a w reklamie leją np. płyn litrami.

Ja też czasami używam płynów do kąpieli dla dzieci do mycia podłogi.

Nie wiem czy wychodzić z małym na dwór skoro oskrzela nie są czyste.Co Wy na to?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja (asle to ja ;p) jak Oli był chory i gorączkował a potem jeszcze przez kilka dni brania antybiotyku nie wychodziłam z malym na dwor. Do tego teraz pogoda przynajmniej u mnie ddzysta, zamglone wszystko, wilgotno, ze hohoho jestesmy zdrowi ale narazie nie wychodze czekam az mgła opadnie.

Gosiu musisz sama zdecydowac albo podpytac lekarza. A kiedy do niego idziecie? po jakis lek?

Musicie sie wyleczyc bo bedzie sie to za Wami ciągnęło :-(

Do góry