reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
spakowąłam, jestem gotowa :D
troche mialam problemu, bo nie będzie mial kto do mnie dojechać w razie jakby czegoś zabraklo, ale damy rade

edit: może mi ktos porządnie glowę zmyć? Mam strasznie zle przeczucia, ba wrącz przekonanie
nie wiem skąd się bierze, bo przeciez nie raz juz byłam z chlopakami w szpiitalu, to chyba 6 będzie

Ostatnia edycja:
Dziewczyny od kilku nocy Kacper przesikuje pieluchy.Nie wiem czy poluzowuje je sobie czy więcej sika.Co to? zapalenie pęcherza? Na nic się nie skarży.Nic nie jest zaczerwienione.Może więcej pije.Już sama nie wiem.

Dziewczyny co ja przeżyłam przez te 4 dni..
Hania miała ostry wirus żołądkowy :( koszmar...
spała wymiotowała spała wymiotowała :(
rwało ją tak strasznie, a już nie miałą czym.. żółć leciała :(

siostra dzięki znajomością zaklepała nam juz sale w szpitalu, jakby Hania nie chciala pić płynów nawadniających i ciagle wymiotowała.. groziło jej odwodnienie :(

ale Bogu dzięki po 4 godzinach oprzytomniałą i wypiła płyn nawadniający, zaraz go zwymiotowała ale później znów piła!
Nie musieliśmy ze szpitala korzystac, uffff....
później dzień rozwolnienia i trzeciego dnia znowu wymioty :(

Dziś już chyba wszystko ok, kupa była w miarę normalna.. i chumor powrócił :)

ale tak się o nią bałam...

Dziewczynki i my dołączylismuy do Klubu Zasmarkanych Nosków ;/ Nie wiem skąd, gdzie, kiedy :( My przecież nie chorujemy :(

Byłam 2 dni temu na dluzszym spacerze na polu i wiało...czyżby? Albo krowa miała katar a my ją karmilismy paluszkami...czyżby? ;P

H gardło bolało, a teraz kaszle i flika...czyżby?

Zachodzę w głowę. Noc tragiczna! Co pol godziny Oli się dławił, płakał, na spiącego wstawał itd....snów miałam bez liku, bo co pol godziny zasypiałam i budziłam się ;/

Dziewczynki (Ana tez bo wiem ze katarzycie także, Dziunka? i inne dziewczynki) co na katarek: masc majerankowa, nasivin, smaruję pulmex baby, olbas, euphorbium.
Jakies syropki: mam pulneo ale Oli narazie nie łyknął ani razu bo to obrzydlistwo :(

edit...doczytalam na listopadzie post Etny, dzięki etna!

Ostatnia edycja:
Asia kataru już prawie nie miał choc utrzymywał sie dwa tygodnie, za to kaszleć zaczeła, ale tylko jak zasypia:nerd: wczoraj zwymiotowała aż przez sen... osłuchowo czysto - przynajmniej do pt było czysto.

Daję Nasivin, Hasco do gardełka i Hasco-syrop prawoślazowy (po nim nie kaszlała już do rana:tak:).

Nie wiem co robić, chyba jednak wrócę do lekarza po Zyrtec... ech... ciagnie się to i ciągnie.

reklama
Byłam w aptece kupilam wapno, wodę morską - roztwór hipertoniczny Quixx, i syrop pyrosal na przeziebienie (to jakis czarny bez, lipa itd) zaplacilam ponad 30 zł. A jeszcze normalną wodę morską potrzebuje ;/ Chcialam kupic lipomal ten co Etna ale farmaceutka mi odradzila ze to tylko lipa i cukier...co farmaceuta to opinia, ale zaufalam jej bo Ona ma swoje male dzieci i mowila ze "wsyztsko" testuje na sobie i innych. A z nosa do gardziołka się leje :(

Do góry