reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Martolinka - jak człowiek poczyta o skutkach ubocznych szczepionek to można osiwieć... u nas bodajże w drugiej turze 3w1 wystąpiła gorączka, wysypka i ogólnie do d... samopoczucie, a że to było koło 10 kwietnia 2010 roku to bardziej emocjonowałam się zdrowiem dziecka niż... wiadomo czym. Trzymam kciuki!
Kikolek - życzę Ci "tylko" rota, bo powiem szczerze , że wolę sama chorować niż mieć chore dziecko.

Myśl na ten chociaż miesiąc "OBYŚMY ZDROWE DZIECI MIAŁY.";-)

reklama
czesc anawawka!! pisz kobito co tam o naszej Gośce lekarze powiedzieli ze zapadła decyzja o tak szybkiej operacji :( Wiadomo strach jest, jak to przy operacjach ale cel przecież jest - zdrowie Goni !! Szybka, rozbrykana i silna dziewczyna da rade !!!

Gonia ma dziurę w przegrodzie międzyprzedsiąkowej 1,2-1,3 cm cała przegroda 2,6 cm. Powoduje to przeciek krwi z jednej do drugiej komory, czyli wszystkie narządy nie są dotleniane tak jak potrzeba, a że ten przeciek jest duży ( jak oni piszą w swych fachowych komentarzach istotny ). Poza tym dziura jest niby mniej więcej na środku, ale jedna ze ścianek jest krucha = wiotka, więc do zapinki się nie kwalifikuje i jedynym wyjściem jest operacja, czyli zaszycie dziury. Zaproponowała mi , że ona jest w stanie pokierować tak mnie, żeby jeszcze w sierpniu była ta operacja, oczywiście jeśli się zgodzę. Byłam tak tym ogłuszona, że nawet nie spytałam czy prywatnie, czy państwowo. Dziś mam do niej wieczorem dzwonić, więc właśnie zabrałam się za spisywanie pytań. Wiem tyle, że w przeddzień zabiegu bym przyszła na oddział, potem zabieg i po 7 dniach bye jak wszystko będzie dobrze i powiedziała, że cały czas będę z dzieckiem, będę doglądać itp. wiadomo że na operację nie wejdę, ale po będę przy Goni.
To tak na szybko relacja ;-)

Mama - więc właśnie też tak myślę, że im szybciej tym lepiej, ale ... jednak miałam nadzieję na inne rozwiązanie , liczyłam na zapinkę tą biodegradalną, ale .. jak się u niej nie da, to wolę już mieć to teraz z głowy niż czekać jeszcze pół roku czy rok.
Rozmawiałyśmy o regeneracji takich dzieci i ona dalej jest w szoku, jako lekarz, że tak szybko te dzieci zapominają o operacjach, złych rzeczach i jak szybko dochodzą do siebie. Może brak wyobraźni i chęć poznawania świata to powoduje?

anawawka trzymam kciuki za ciebie i za Gonię. Też myślę, ze im szybciej tym lepiej - gonia szybciej bedzie zdrowa, a że jest malutka to będzie to wszystko mniej rozumieć i mniej się bać. Ściskam mocno !!

Antkowi wysypka zbladła , opuchlizna jest nieznaczna, ale jak już powiedziałam pójdę i sprawdzę.

Anawawka myślę , ze jedyny problem jaki moze być w szpitalu to opanowanie temperamentu Twojej Córy:tak: Zobaczysz lekarze super sobie poradza , młoda djdzie do siebie w mgnieniu oka i zapomni o szpitalu.

Anawawka i ja trzymam mocno kciukasy za Ciebie, a przede wszystkim za Gonię!!Będzie ok, operacja szybko i pomyślnie przebiegnie, a Gonia szybciutko zapomni, że miała chore serduszko:tak:

Martolinka, to na co szczepiłaś Antka, że takie reakcje poszczepienne?

Dziewczyny ratunku.
Kacper od wczoraj ma biegunkę.Dałam mu nifuroksazyd.Smecty nie chce.Zgłupiałam.W takiej chwili człowiek traci głowę i nie wie co robić. Zwłaszcza że mój w pracy.
Ile u Waszych dzieciaków trwa biegunka? Co im dajecie?

reklama
Dziewczyny ratunku.
Kacper od wczoraj ma biegunkę.Dałam mu nifuroksazyd.Smecty nie chce.Zgłupiałam.W takiej chwili człowiek traci głowę i nie wie co robić. Zwłaszcza że mój w pracy.
Ile u Waszych dzieciaków trwa biegunka? Co im dajecie?

Gosiulek nifuroksazyd ma chyba działanie antybakteryjne, a nie wiadomo czy to bakterie.

Więc chyba przede wszystkim smekta i jagody, żeby trochę zatwardzić.

A ta biegunka jakaś taka straszna - wszystko przez niego przelatuje ?
U Ali nigdy nie trwała dłużej niż 2-3 dni, dawałam smektę po łyżeczce, dicoflor (nigdy nie zaszkodzi), do jedzenia kleik ryżowy i marchwiankę.

Do góry