reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Dziewczyny - robiłam dziś pierwszy raz inhalacje z Pulmicortu i Berodualu - po inhalacji w dzień Ala spała prawie 2 godziny, teraz też była bardzo zmęczona i szybko zasnęła, jak nie moje dziecko. Zauważyłyście coś takiego u waszych dzieci ?

A moze ona taka spokojna i zrelkasowana bo po prostu jej sie lepiej oddycha?

To by znaczyło, że oddycha jej się dobrze po raz pierwszy w życiu :)
No nic, mam nadzieję że ta senność jest normalna bo trochę mnie zaniepokoiła...

Poczytałam ulotki od tych leków i się przeraziłam, bo tam jak zwykle 10000 skutków ubocznych.

Dziewczyny - robiłam dziś pierwszy raz inhalacje z Pulmicortu i Berodualu - po inhalacji w dzień Ala spała prawie 2 godziny, teraz też była bardzo zmęczona i szybko zasnęła, jak nie moje dziecko. Zauważyłyście coś takiego u waszych dzieci ?

Ja robie malej w masce, na poczatku sie wyrywa ale zawsze ratuje nas piosenka Hakuna Matata heheh. Po kilku dniach mala sama daje robić i na ma problemu. Po inhalacjach spi tak samo jak zwykle, nie jest bardziej senna.

My robilismy tez inhalacje w maseczce przy piosence na laptopie "Papapa" -piosenka ze swiata wg kiepskich ;D
tez nie zauwazylam sennosci po tych lekach. chociaz często Oli zasypial podczas inhalacji, cxzasami specjalnie robilam je w porze drzemki dziennej :) Oli pięknie zasypiał przy buczeniu nebulizatora.

za kazdym razem jak pytam "ja jak wasze dzieci coś robią" utwierdzam się w przekonaniu, że Alutka jest wyjątkowym kosmitą :)
Jak trafi mi sie drigie dziecko podobne do waszych, spokojne, zasypiające itp - będe myślała że jest chore :)

Ilona a dajesz rade robic inhalacje w maseczce ? Bo Ala ją ściąga, więc robię samą rurką. Dziś dałam jej starego laptopa i włączyłam jakąś bajkę z gazety "Mysię". Trochę wytrzymała... :)
My też robimy w masecce, raz lepiej raz gorzej. Ja robie przery, bo w jednym ciagu to aż sie z niego skrapla. I dzisiaj np o 19.50 na Mini mini była rybka pawel sie zapatrzyl, a ja w tym czasie z 2 krotkimi przerwami zrobilam mu inhalacje
Agrafka, zdrowka dla Ali!
Co do inhalacji my robimy maseczka. Alan juz sie nie drze tak mocno;) jak sie zapomni i zagapi np na tv to wcale ;)
Ja robie z Pulmikortu i soli fizjologicznej i nie zauwazylam takiego dzialania sennego. Nie wiem co to za lek Berodual...A moze ona taka spokojna i zrelkasowana bo po prostu jej sie lepiej oddycha?

Alan nadal gorczkuje i srednio co 8-10godzin trzeba mu temp zbijac :( antybiotyk bierze od wtorku wieczor i narazie nie widze znaczacej roznicy...Zaczal sie czesciej budzic w nocy i nad ranem...
U nas to samo bylo z tą goraczką nie chciała odpuscic, ale teraz juz lepiej, dużo zdrówka dla Was

za kazdym razem jak pytam "ja jak wasze dzieci coś robią" utwierdzam się w przekonaniu, że Alutka jest wyjątkowym kosmitą :)
Jak trafi mi sie drigie dziecko podobne do waszych, spokojne, zasypiające itp - będe myślała że jest chore :)

hihihi oj ta mama :)))
mojemy też dużo brakuje do ideału oni tylko takie pozory stwarzają a jak są same z mamą oko w oko to pokazują na co je stać, dla was też dużo zdrówka żebyście szybko do formy wrocili

Moja pediatra odstawiła pawlowi ten defragmal (czy jak to sie pisze) bo powiedziala, że on i mucosolwan w inhalacjach na wzajem sie wykluczaja i zalewaja małego, cokolwiek to znaczy. Teraz mamy brac antybiotyk do soboty włacznie, syrop Clemastinum i do inhalacji Pulmicort

reklama
Do góry