reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Ulenka- ja osłonowo podawałam przy antybiotyku acidolac lub dicoflor .... , po jednym dniu brzydkich kup przeszło... acidolac starsza lubi przyjmować jako proszek od razu do buzi..

reklama
Ula a może daj inny probiotyk co?? Np lakcid . U nas inhalacje sa strzalem w 10. Zawsze dzialaja i dlugo Majka jest po nich zdrowa, a tak po antybiotyku co miesiac chora.

Kurczę nie mogłam czekac z antybiotykiem chyba bo Oli bardzo mocno kaszle świszcząco, to tchawica i krtan zapalenie. Sama nie wiem czy dobrze robię podając mu go ale choroba dzis juz 8 dzien trwa i jest gorzej z dnia na dzien, katar znowu leci ciurkiem, zadnej poprawy a inhalowalam go naprawdę solidnie, z 5ml soli, smarowalam mascią rozgrzewającą, naprawdę nie mam sobie nic do zarzucenia, gdyby stan sie nie pogarszał walczyłabym jeszcze ale boje sie ze przeciągam sprawę a i tak mały sie męczy.
Ilona a inhalacje przy samym katarze robicie tylko z soli?
U nas to nie byla zwykla infekcja wirusowa, to cos mocniejszego. Tamten mały od paździrnika choruje, moj mąz sie zaraził, teściowa walczy z gorączką, mnie cos chwyciło ale albo przeszło albo dopiero porządnie złapie bo cąłuski wilgotne mi Synek daje :)

Ula czasami lepiej podac antybiotyk niż meczyć sie z choroba. Sama widzisz ze nie jest lepiej a to juz 8 dzien. Ja bym podala antybiotyk i nie miala do siebie żalu. Przeciez chcesz pomoc dziecku. U nas od kataru zawsze jest zapalenia oskrzeli i wtedy inhalacje z soli i pulmicortu. Ostatnio jak mala byla chora, pediatra chciala dac antybiotyk a ja tak subtelnie powiedzialam ze w maju na zapalenie oskrzeli dostala inhalacje i bardzo dlugo nie chorowala. Tym sposobem zamiast antybiotyku byly inhalacje. Jak tak szczerze mowiac nie wiem co jest lepsze. Bo jakby nie bylo pulmicort to steryd.

tez podaję i podawalam diclofor.
Kasia a do Ciebie mam pytanko bo my mimo antybiotyku mamy sie nhjalowac dalej? a wy przestaliscie tak? czemu?
my nie inhalujemy sie jak antybiotyk wszedl bo a płucach czysto wiec bez sensu ... sam antybiotyk i osłonka
A jak stosujecie pulmicort?
My najpierw mamy dawac berodual - 1 ml soli plus 5 kropelek tego leku
potem
pulmicort - 1 ml soli i pol ampułki czyli 1ml tego leku
a Wy?
my dajemy razem 1ml pulmicort 10 kropli berodualu i 2.5ml soli
i to 2 razy dziennie

Ula moze wes wlasnie lactacit osłonke tą zmień u nas tez na drugi dzień kupa brzydka ale pozniej juz ok wiec moze osłonke zmień
a wlansie co do osłonki jak wam lekarze każą podawać ją ? jak czesto ?

reklama
dicoflor raz dziennie, kurcze kupilam ten dicoflor tyle kasy dalam ponad 40 zł (w aptece za leki ok 150 zł...), a lakcid jest na bazie mleka czy cos takiego a my chyba skazowcy?
za dicoflor 40 zł ??????????????????????????????
ja specjalnie wstałam zerknac u nas 16.40 :| Dicoflor 30 :/
a lakcid nie mam pojecia zerknij na google

juz wiem moje ma 10 kapsulek ;P ;P no i w kapsułkach mamy bo wiem ze w saszetkach tez jest

Do góry