reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Oj Lotka, nie zauważyłam wcześniej, a oglądałam te zdjecia. Faktycznie ma mocno, nie, to Asia ma lżej...
No wlasnie, jak by sie uparl, to by mu tam jeszcze z jednego ząbka wsadzil :/

A dowiedzialam sie ze to moze cos takiego byc przez przypadek, bo spotkalam osobe, ktorej dzecko to mialo, no i za telefon, obdzwonilam ortodonte no i mamy umowiona wizyte na 14.12...

reklama
No wlasnie, jak by sie uparl, to by mu tam jeszcze z jednego ząbka wsadzil :/

A dowiedzialam sie ze to moze cos takiego byc przez przypadek, bo spotkalam osobe, ktorej dzecko to mialo, no i za telefon, obdzwonilam ortodonte no i mamy umowiona wizyte na 14.12...

no skoro ma to duze/grube to lepiej skonsultować........co sprawdzone to sprawdzone a i Ty bedziesz spokojniejsza

Ale jestem zła! wsciekla normalnie. grrrrrrrrrrrrrrrr jak wiecie ze zdjec, Tomi ma gigant szpare miedzy gornymi jedynkami(a ok 4mm). tyle razy nasza lekarka ją widziala i nic, cały czas jak to mu slicznie i uroczo zabki rosna.... a niech ją!
a to nie jest normalna szpara, i nie zniknie z wiekiem(znaczy kolejne zabki jej nie scisną ani tyci) :/ okazuje sie, ze to jakies wedzidelko(czy jak sie to nazywa) gornej wargi ma zbyt przyrosniete, no i musimy do ortodonty leciec, "cos ma z tym zrobic"(prawdopodobnie podciac, czy wyciąć) bo moze byc nieciekawie z drugimi zabkami :/ ehhhhh sie wyżaliłam.........
ach Ci pediatrzy!
A kto to zauważył? dentystka?

ach Ci pediatrzy!
A kto to zauważył? dentystka?
nie nie, inna mama - znajoma kolezanki, ktorej dziecko mialo to samo, podpowiedziala mi zeby sie dowiedziec co i jak, bo jej dziecko mialo tez taka szpare i to korygowali. wykonalam tel do dentystki i kazala od razu isc do ortodonty takiego co sie zajmuje dziecmi.
a u mojej pediatry bylam dwa dni temu, ogladala cala buzie Tomiego - patrzyla na gardelko, sprawdzala jak sie goi ranka wewnatrz wargi - bo Tomi upadl ostatnio i sobie rozcial, podziwiala urocze zabki i ani slowa nie powiedziala.....

Lotka81 a pokazałabyś to zdjęcie z tym uśmiechem. Bo moja Hanulka ma też dość duża szparkę miedzy zakami, tzn miedzy tymi zabkami wychodzi jej taki jezyczek i zeby sie nie stykaja.

Tomi tez wlasnie ma ten "jezyczek" ale niewielki, tu go nie widac, ale widac odleglosc miedzy zabkami...
chcialam dokladniej pstryknac same zabki, ale nie otworzy buzki, pewnie go boli, bo akurat mu dwojka wychodzi w tym momencie....
na tym zdjeciu moze niezbyt wyraznie ale widac...

Zobacz załącznik 306123

No ma dużaszparkę pomiedzy zabkami, moja chyba ma mniejsza, chyba widzac cos na fotce...?
Jak wasze mają? tez takie odstępy czy ząb koło ząbka??
PB205524.jpg

reklama
Do góry