reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Dziunka - nie zazdroszczę przeżyć "pawiastych"... właśnie małżon mi doniósł, że Gośka dziś rzuciła pawiem i ... postanowiła w tym potańczyć..:szok::szok: Mój dostał ciśnienia ... ojj dzieciątko będzie miało charakterek nie ma co.

Martolinka - ja też się uśmiałam, wyobrażając sobie pląsającą Gośkę w chafffcie.. ale do śmiechu mojemu nie było ;)) A ostatnio Gośka jak coś broi ma dziki błysk w oku i super uśmiech na twarzyczce...

A gdzie Ty byłaś na kontroli o 6 rano? :P

U nas taki kaszel - ale tylko jak śpi, że aż wczoraj zwymiotowała. Złapałam ją w porę i zwymiotowała resztę, ale chyba przez sen bo nie za bardzo zajarzyła :D Przebrałam w inną pidżamkę i spała dalej.
Dobrze że mamy prześcieradło z owczej wełny to przynajmniej nie przemokło nam łózko :/

No co sie czepiasz no ;-) wczoraj byłam na kontroli a rano mi sie przypomnialo ze nic nie napisałam

:p

U nas znowu wymioty wieczorne od kaszlu. Aż stracha mam iść spać. Mam ten diphergan ale aż strach go dać po tym co wyczytałam w ulotce.... iść jutro do lekarza znowu?

Dziunka a co jest Asi? Przeziębiona, kaszle? Pytam się bo wskazania tego leku są takie:
Wskazania: Astma oskrzelowa, ostre odczyny alergiczne ze świądem, alergiczny nieżyt nosa, zapalenie spojówek, zmiany skórne o słabym nasileniu, pokrzywka, rumień, świąd różnego pochodzenia, reakcje anafilaktyczne, choroba posurowicza, obrzęk Quincke'go, choroba lokomocyjna.

A u nas wczoraj i paw , i odparzona pupka... wypieki na twarzy / choć gorączki nie ma/ , cuchnąca kupka ... i ... wrzask od momentu mojego wejścia do domu.. koszmar.. nie wiem czy to zęby czy jakieś uczulenie na jakiś składnik jedzeniowy...

reklama
Ula ten lek też jest na uspokojenie i przeciwwymiotnie. Boję się go bo lekarka też powiedziała że dać w razie "wojny". MWczoraj nie dałam i w końcu spokojnie już do rana nie kaszlała. Dopiero nad ranem się zaczęło.

Ona ma katar i jak zasypia (i to na mega podwyższeniu nawet) to po chwili kaszle jak szalona, aż się dusi. Cała czerwona na buzi. Wiem że katar spływa i to on to powoduje, ale nigdy aż tak mocno nie było żeby zwymiotować...
Ogólnie w dzień dobre samopoczucie, rzadko kiedy kaszlnie, raczej dzieje się to jak śpi.

Do góry