reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Zdrówka zdrówka.... :tak:
Muszę wam powiedziec że Sonia dopiero ostatnio pierwsze swoje przeziębienie przechodziła tzn regularny gesty katar, kaszel i temp. (ale to chyb aod zębów)...
Wykurowała się syropkiem Nurofenu (bo oprócz tego że przeciwgorączkowy to i przeciwzapalny), wit C i Karvolem (ampułki z olejkiem do skropienia pościeli i okolicy buzi aby inhalowało...). W sumie całośc 2tyg trwala

Wczoraj wróciłam ze szkoły i zmierzyłam mu temp. miał 38stopni. Dałam Nurofen. PO godzinie przeszło. Później witC i maśc majerankową. W nocy obudził sie raz , odciągnęłam gile wył strasznie. Dalej smarowałam maśćą a dziś wstał i mu malutko zostało w nosku . Oddycha sobie noramlanie :D
uuuuu, cale szczescie ze wam ta masc pomogla, ja tez ja sobie bardzo chwale
Kilka dni temu Lena miała temp. 38,5st. Nie było przy tym żadnych oznak przeziebienia. Po kilku dniach zaczela budzic sie z placzem w nocy. Przez 2 noce nosiłam ją od 2- 5 rano. Spała i płakała:(:( Dałam jej nurofen w czopku. Wczoraj byłam u lekarza i okazało się że jedna jedynka górna już się przebiła a druga będzie na dniach. Mam jej dawac nurofen ale w syropie bo w czopku był za słaby (80) Jest strasznie marudna i ciagle chce sie nosic.
Ja już wysiadam, cały dzień sama...:(:( Niech jej już te ząbki wyjdą bo się wykończę. T
ym sposobem mamy na dzien dzisiejszy 3 zabki i 4ty bedzie za 2-3 dni:)
musisz byc dzielna po 4 bedzie przerwy trochę (mam nadzieje hihihi)
u nas pierwsze dwa bez problemu, a przy nastepnych dwoch juz byla goraczka i marudzenie tak jak u ciebie
Byłam u lekarza z Julią - jakaś wirusówka, czekać aż przejdzie, cieszę się że nie zapalenie oskrzeli ufff....

O wzrost Joasi się pytałam, mam do niej przyjść ją pokazać w środę. Musi zobaczyć dziecko, jak się rozwija i wygląda, bo to że nie rośnie to nie znaczy że jest z nią coś nie tak. Być może później nadrobi, więc mnie trochę uspokoiła.

Jeśli chodzi o rozstaw nóżek to również chce zobaczyć, ale mówi że u jednych dzieci jest mocniej, u innych słabiej, a poza tym pampers robi swoje i się w końcu wyrówna.
Ja też muszę zmierzyc Pawła, bo ostatnio to mi go tylko ważą i miał ok 10 i pół. Ale ogolnie mowia ze duzy w porownaniu do innych dzieci i to starszych od niego.
A co to za lekarka? dobra jakas
Zdrówka zdrówka.... :tak:
Muszę wam powiedziec że Sonia dopiero ostatnio pierwsze swoje przeziębienie przechodziła tzn regularny gesty katar, kaszel i temp. (ale to chyb aod zębów)...
Wykurowała się syropkiem Nurofenu (bo oprócz tego że przeciwgorączkowy to i przeciwzapalny), wit C i Karvolem (ampułki z olejkiem do skropienia pościeli i okolicy buzi aby inhalowało...). W sumie całośc 2tyg trwala

mary o tym olejku na posciel nie slyszałam, daj jakiś namiar co?

Etna moją Asię pamiętają jeszcze od pierwszej wizyty bo zapowiadała się na duże dziecko, zawsze się dziwiły ze tak dużo przybiera itd. A teraz owszem, prawie 10,600 ale za to króciutka się zrobiła. Przy Antku Marty wygląda jak półroczniak :D Nie, no chyba, aż tak źle nie jest :D
W każdym razie tylko 11-12 cm urosła od porodu, a to bardzo mało.

Moja lekarka jest bardzo w porządku, ufam jej, ma takie zdrowe podejście do wszystkiego, potrafi opierdzielić matkę że np za grubo dziecko ubrała (tak jak moja mama Miłka przy 19-stu stopniach miała w rajstopach haha i dostało jej się), nie zapisuje na wszystko antybiotyków, a tylko przy ewidentnej infekcji bakteryjnej, ogólnie fajna babka z niej, rzeczowa.

Ehhhhhhhh dziewczyny jak pech to pech. Przesladuje co chwile jedna z nas z tymi urazami. Dzisiaj dopadł Marcela. Nocccccc masakra, budzil sie co chwile. Wystarczyło wziasc, utulic, odłozyc - 10 sek. roboty. Mysle zęby..... A rano szoooooooook. Palec srodkowy lewej rąsi purpurowy :szok: Gula ropy kolo paznokcia. Mam dla niego taka masc neomycynowa wlasnie na takie sprawy takze fanie bo juz pekło i czesc ropy wyleciala. Tylko nic wczoraj ani wczesniej na to nie wskazywalo ze sie cos dzieje, zadnego obcinania pazurków czy cos :confused:......zdarza sie, grunt ze idzie juz ku poprawie. :cool2:

Ehhhhhhhh dziewczyny jak pech to pech. Przesladuje co chwile jedna z nas z tymi urazami. Dzisiaj dopadł Marcela. Nocccccc masakra, budzil sie co chwile. Wystarczyło wziasc, utulic, odłozyc - 10 sek. roboty. Mysle zęby..... A rano szoooooooook. Palec srodkowy lewej rąsi purpurowy :szok: Gula ropy kolo paznokcia. Mam dla niego taka masc neomycynowa wlasnie na takie sprawy takze fanie bo juz pekło i czesc ropy wyleciala. Tylko nic wczoraj ani wczesniej na to nie wskazywalo ze sie cos dzieje, zadnego obcinania pazurków czy cos :confused:......zdarza sie, grunt ze idzie juz ku poprawie. :cool2:

Od czego mu sie takie coś zrobiło??

Dziewczyny pomyślałam sobie o założeniu nowego watku pt. Pierwsza pomoc. Ja moge osobiście zajać sie zbieraniem informacji o pierwszej pomocy, co myślicie?? Mysle o czymś takim: wyszczególnic rózne urazy, choroby i opisać co zrobić np:

ukąszenie osy/pszczoły-opis co zrobić w takim przypadku
oparzenie
skaleczenie
upadek z łóżka
katar
ugryzienie przez psa
złamanie
zakrztuszenie
biegunka
itp

Watek najlepiej zeby miał spis treści i był bez komentarzy. Kazda z nas pisała by mi na priv lub na zdrowiu jaki uraz/chorobe opisać. Czekam na opinie.

Od czego mu sie takie coś zrobiło??

Dziewczyny pomyślałam sobie o założeniu nowego watku pt. Pierwsza pomoc. Ja moge osobiście zajać sie zbieraniem informacji o pierwszej pomocy, co myślicie?? Mysle o czymś takim: wyszczególnic rózne urazy, choroby i opisać co zrobić np:

ukąszenie osy/pszczoły-opis co zrobić w takim przypadku
oparzenie
skaleczenie
upadek z łóżka
katar
ugryzienie przez psa
złamanie
zakrztuszenie
biegunka
itp

Watek najlepiej zeby miał spis treści i był bez komentarzy. Kazda z nas pisała by mi na priv lub na zdrowiu jaki uraz/chorobe opisać. Czekam na opinie.

No wlasnie nie wiem od czego bo w ostatnich dniach nie obcinalam mu pazurków ani przy nich nie robiłam takze zadrzec mu pazurka czy skórki nie mogłam, chyba ze sam sie gdzies uderzył albo skórke zadarł, nie da sobie popatrzec. No albo szanowny tatus cos majstrował ale ja nic nie zauwazylam aby sie cos działo od dluzszego czasu :-(

Co do pomyslu z opisem pierwszej pomocy w roznych przypadkach to jestem za. Fajna sprawa.

reklama
Do góry