reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
niunians
Kochana zdrówka życzę:tak: .
Mój za to tak strasznie chorował jak miał 2-4 miesiące non stop:-( ehh .Szły nawet zastrzyki w antybiotyku ;/

Zdówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla dzidziucha ;-)

dzięki dziewczyny
co do wyników to poprawiły się. Białko zeszło do zera ale bakterie dalej są. Leukocyty spadły do 1-3 a były ostatnio na 10-15.
Oczywiście mojej lekarki nie było a inna powiedziała że teraz nie mogę zrobić posiewu bo baktrim wszystko zamazał. Jeszcze 2 dni baktrim później 2 tygodnie furagin i posiew moczu a w między czasie usg brzucha. W czwartek mam iść do swojej lekarki żeby dała skierowania (o ile się zgodzi z poprzednimi diagnozami). Nie mam czasu was nadrabiać. Zaglądam ale mam mniej czasu przez te ciągłe wizyty badania itp mała niespokojna więc marudzi i krótko śpi. Musi dużo pić ale oNA NIGDY NIE PIŁA ZBYT WIELE. Do tego słaby apetyt i walczymy o każdą łyżkę czegokolwiek.

Dziewczyny - pytanie? Ile Wasze dzieci robią kupek na dobę? oraz Czy zdarzają się Wam zielone kupki? Bo ja nie wiem czy się nie czepiam? Od dwóch dni kupki cacy (nie daję chlebka) a wczoraj na obiadek słoiczek z makaronem (1,5%) i na wieczór kupka zielona. Zielone nam się zdarzały, i nie wiem czy byłaby ona czy to od obiadku?
Zobaczcie co znalazłam o glutenie:

Przynajmniej do 10 miesiąca życia, a u niemowląt z alergią do końca 1 roku

Powinniśmy stosować produkty bezglutenowe - ryż, kukurydza, gryka. Należy unikać jak najdłużej zbóż zawierających gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies). Udowodniono bowiem, że przy zbyt wczesnym podawaniu kaszek glutenowych (np. już od 5-6 m-ca) gwałtownie rośnie procent alergii na to białko roślinne (celiakia nazywana też glutenozależną chorobą trzewną).
Portal Farmaceutyczno - Medyczny

I jak to się ma do teaorii wczesniejszego wprowadzenia glutenu? Zwariować można.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny - pytanie? Ile Wasze dzieci robią kupek na dobę? oraz Czy zdarzają się Wam zielone kupki? Bo ja nie wiem czy się nie czepiam? Od dwóch dni kupki cacy (nie daję chlebka) a wczoraj na obiadek słoiczek z makaronem (1,5%) i na wieczór kupka zielona. Zielone nam się zdarzały, i nie wiem czy byłaby ona czy to od obiadku?
Zobaczcie co znalazłam o glutenie:

Przynajmniej do 10 miesiąca życia, a u niemowląt z alergią do końca 1 roku

Powinniśmy stosować produkty bezglutenowe - ryż, kukurydza, gryka. Należy unikać jak najdłużej zbóż zawierających gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies). Udowodniono bowiem, że przy zbyt wczesnym podawaniu kaszek glutenowych (np. już od 5-6 m-ca) gwałtownie rośnie procent alergii na to białko roślinne (celiakia nazywana też glutenozależną chorobą trzewną).
Portal Farmaceutyczno - Medyczny

I jak to się ma do teaorii wczesniejszego wprowadzenia glutenu? Zwariować można.

No wlasnie, sami nie wiedza. Mysle, ze nalezy sie zdac na wlasna intuicje i dac, ale ostroznie. Moj maz mial celiakie jak byl malutki, ja gluten wprowadzilam jak mala skonczyla ok. 9 m-cy i jest ok.
Co do kup: moja robi 1-2 dziennie, czesciej sa to zbite plastelinki zielonkawe, ciemne, ale ona na zelazie i od niego takie kupy. Jak zje szpinak to tez zielone kupy robi. Mysle, ze musisz porownac z tym, co maly robil wczesniej i obserwowac po czym sa zmiany. Jesli zrobi po czyms zielonkawa kupe albo gestsza, to jeszcze nie znaczy ze ma uczulenie i nie mozna tego dawac wiecej. Tak samo jedna, dwie rzadsze kupy to jeszcze nie rozwolnienie. Ciezko ocenic.

reklama
Ula moja robi zazwyczaj 1 kupke, zdazaja sie tez 2-3. Czesto sa zielonkawe-pediatra mowila ze to od nutramigenu i mam sie nie przejmowac. Powodem do zastanowienia sa kupki z krwia lub śluzem, wodniste. Tyle wiem.

edit: Aha i mleko zawierajace duza ilosc zelaza moze powodowac takie kupki

http://www.blizniaki.net/z-jak...-zielone-kupki,1333.html

cytat:

• jeśli dziecko zażywa żelazo (hemofer), jego kupka może być ciemnozielona, a nawet aż czarna. Kolor kupki może się też zmienić, jeśli w mleku sztucznym jest dodatek żelaza.

Ostatnia edycja:
Do góry