reklama
mamulica dobrze że już ok
dziubasek musisz podać mu czopek i przytrzymać. Można podawać leki na przemiennie paracetamol a póżniej nurofen co 4 godziny. Dzisiaj pytałam pediatry.
u nas mała już nie gorączkuje a biegunka nie jest taka straszna dzisiaj były 4 kupki i wszystkie takie luźne prawie wodniste. Daje jej kleik ryżowy i sok z owoców leśnych. Byłam u lekarki to zmniejszyła dawkę antybiotyku kazała więcej podawać lacidobaby i w razie gdyby było gorzej nifuroksazyt. No i żeby mała miała dietę i tylko ryż marchewkę ziemniaka. Na razie nie jest aż tak źle więc coś jej daje innego też. Bo gdybym miała dawać sam kleik ryżowy to by tego nie zjadła. Teraz ją oszukuje dodając maliny albo danonka do kleiku. Nie mówiąc już o ziemniaku czy marchwece, które raz zje a innym razem nie więc dostała pomidorową z ryżem bo to lubi. Musiałaby być ciągle na cycu co jej jak i mi się nie uśmiecha.
dziubasek musisz podać mu czopek i przytrzymać. Można podawać leki na przemiennie paracetamol a póżniej nurofen co 4 godziny. Dzisiaj pytałam pediatry.
u nas mała już nie gorączkuje a biegunka nie jest taka straszna dzisiaj były 4 kupki i wszystkie takie luźne prawie wodniste. Daje jej kleik ryżowy i sok z owoców leśnych. Byłam u lekarki to zmniejszyła dawkę antybiotyku kazała więcej podawać lacidobaby i w razie gdyby było gorzej nifuroksazyt. No i żeby mała miała dietę i tylko ryż marchewkę ziemniaka. Na razie nie jest aż tak źle więc coś jej daje innego też. Bo gdybym miała dawać sam kleik ryżowy to by tego nie zjadła. Teraz ją oszukuje dodając maliny albo danonka do kleiku. Nie mówiąc już o ziemniaku czy marchwece, które raz zje a innym razem nie więc dostała pomidorową z ryżem bo to lubi. Musiałaby być ciągle na cycu co jej jak i mi się nie uśmiecha.
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Co do marchewki mój mały jak miał ostatnio biegunkę to jak zjadł marchewkę z kleikiem to tylko po tym wszystko zaraz wykupkiwał, marchewka przeleciała przez niego jak strzała i robił kupkę cały czas po niej ok 1h, była gęstsza ale tak jakby go przeczyściła. Więc na następny dzień wogóle jej mu nie dawałam tylko marchwiankę ORS200 Hippa i normalne mleczko (bo my na Bebilon Pepti więc ono lecznicze na brzuś) oczywiscie kleik z jagódkami i trzeba pamiętać ze przy chorym brzuszku bez cukru a słodzić można glukozą. Na biegunkę smecta, nam lekarz kazał odstawić nifuroksazit po 3 dniach po nic nie pomagał a on jest na bakterie więc nam nic po nim lepiej nie było.
kilolek
podwójna listopadowa mama
pzy pasozytach to chyba sie dużo je a chudnie?Bo czyms sie ten pasozyt musi zywić, nie?Do naszej przychodni bez problemu mozna sie dodzwonic- tylko lekarz nie zawsze ma czas :/
Kilolek a u dietetyka byliscie? moze on cos zarazi.
Moze zrob badanie na pasozyty- moze go "od srodka cos zjada"..
Ale wszystko to moze, moze... Taka zagwostka
Niuans jak mała?
dziubasek jak syn?
Wlaśnie myslałąm nad tym dietetykiem tylko nie wiem czy pomoże, bo c z tego że ona mi powie co on ma jeść jak ja nie mam jak mu podać... ale to miałby byc taki dietetyk zwyklły czy jakis dla dzieci musi być?
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
Kasik i Iza dzieki za odp. Mozna wiec potwierdzic testem, tylko czy tutaj w UK mi go zrobia? Nic, na razie nie rezygnuje z mleka, brfr obserwowac, jak dlugo nie zniknie bez sterydow albo sie zaostrzy pojde u nas do lekarza. Nam ta skorka sie juz czrwienila wczesniej, jak zaczelam rozszerzac diete, lekarka przypisala sterydy i zeszlo, ale teraz smarowalam juz sporo i nie schodzi wiec moze to rzeczywiscie mleko?
Czyli to mleko HA jest dla alergikow?
kilolek
podwójna listopadowa mama
ale na testy musisz jeszcze poczekać ze 2 lata, teraz wyjda niewiarygodne.Kasik i Iza dzieki za odp. Mozna wiec potwierdzic testem, tylko czy tutaj w UK mi go zrobia? Nic, na razie nie rezygnuje z mleka, brfr obserwowac, jak dlugo nie zniknie bez sterydow albo sie zaostrzy pojde u nas do lekarza. Nam ta skorka sie juz czrwienila wczesniej, jak zaczelam rozszerzac diete, lekarka przypisala sterydy i zeszlo, ale teraz smarowalam juz sporo i nie schodzi wiec moze to rzeczywiscie mleko?
Ha jest gdy dziecko jest zagrozone alergią tzn "bciążone genetycznie" a jak wiemy że ma alergie to nutramigen albo bebilon pepti
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Kilolek co do tego pasozyta to tak rzucam pomysłami bo juz sama zachodze w glowe co mu jest.
W sumie masz racje co z tego , ze pojdziesz do dietetyka skoro tu glownie chodzi o SPOSOB karmienia. A moze niech Michał sam przejmie inicjatywe- moze BLW u niego sie sprawdzi??
W sumie masz racje co z tego , ze pojdziesz do dietetyka skoro tu glownie chodzi o SPOSOB karmienia. A moze niech Michał sam przejmie inicjatywe- moze BLW u niego sie sprawdzi??
mamulica
Fanka BB :)
Kuba nic prawie nie je. Tzn mam mu dawać tylko mleko na razie, ale on go WCALE nie chce pić!!! :-(. Poza tym jakoś tak mi chrypi trochę i ma mały kaszelek :-(
Kuba nic prawie nie je. Tzn mam mu dawać tylko mleko na razie, ale on go WCALE nie chce pić!!! :-(. Poza tym jakoś tak mi chrypi trochę i ma mały kaszelek :-(
Musi pic, jak nie chce mleka to daj mu wody, soczku. Moze idz do lekarza niech go osłucha ;-)
reklama
mamulica
Fanka BB :)
Musi pic, jak nie chce mleka to daj mu wody, soczku. Moze idz do lekarza niech go osłucha ;-)
Ilona, tak było już wczoraj, a lekarka osłuchiwała go przy wypisie ze szpitala i był osłuchowo czysty, gardziołko też ok. Pić chce i to bardzo ale tylko herbatkę... No a poza tym wychodzą mu 4 zęby na raz, 1 już się przebił, drugi już prawie, a 2 pozostałe u góry są jeszcze pod milimetrową warstwą nabłonka... Oj, martwię się... Ja sama chora na maksa: z nosa cieknie, gorączka...
Tak myślę, że może faktycznie Kuba miał jakąś wirusówkę i ta chrypka to pozostalość, a mnie zaraził się wykańczam... Co myślicie, może tak być? Lekarka mówiła że często nieżyty żołądka idą w parze z układem oddechowym... Mam nadzieję że już swoje przecierpiał i bardziej się nie rozchoruje...
Podziel się: