reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Nie było mnie przez weekend a tu biedne dzieciaczki choruja. Życze zdrówka

Kilolek na pupke najlepiej dziala woda i powietrze. Myj czesto i wietrz. Mozesz tez isc do lekarza po krem z antybiotykiem, bo Michasia na pewno to mocno szczypie itd.
Dziunka malej juz przeszlo?? Co do bialka to powiem Ci ze czasami jest tak. np. 1 danonek nie wywola alergi, a 2 danonki juz tak. Wiec w waszym przypadku moze byc podobnie.

Ktos jeszcze pytal o krem na alergie. Ja na sucha alergiczna skore stosuje elo-baza polecony przez MaryMary.

reklama
Ilona no już ok, po zwymiotowaniu od razu dziecko nam wróciło, a pokrzywkę miała taką straszną i teraz koleżanka mi mówi że powinnam z nią jechać do lekarza bo mógł się stan bardzo pogorszyć skoro była taka ospała. Ona ze swoim synem po białku w szpitalu wylądowała...no, ale udało się bez. Choć ta pokrzywka byla straszna, plamy, mocno zaczerwienione za uszami, pod pachami, w pachwinach, w zgięciach łokci i kolan, nabrzmiała taka :|

Za to pupka już prawie piękna-bepanthen nam pomógł :) Po smeccie dopiero wieczorem była kupka luźna. I dziś rano też.

Kilolek i jak pupka małego?
nieco lepiej. W nocy zaczełam myć wodą z szarym mydlem i tą maką sypać,z gołyym tyłkiem chodziz tak jak wczoraj tylko na drzemke pampka ząłozylam. Mam jesczez w odwodzie maśc majerankową, ale na razie popróbuje z ta maką. A i co chwilka dupcie pieluszką wycieram, bo a to sie spoci a to bakalek poczopkowy pójdzie. Poprawa nie jest jakaś drastyczna ale już nie jest takie strasnzie czerwonne tzn skóra kolor normalny a na tym czaerwone krostki, tyle, ze bardzo dużo, ale przynajmnije wygląda nieco zdrowiej. zobacze jesczez kilka godzin, bo na razie nie narzeka, jak sie będzie nieco poprawiać o zaczekam z tm lekarzem

Dziunka suoer ze kupki u Was sie skonczyły.
Kilolek..pupkę macie taką jak u nas ;p
Ja już nie liczę ile razy przebierałam małego :( i ile razy go poję (smecta, elektrolity, marchianka ORS200 HIPP, diclofor)
Dopiero usiadłąm zjeść sniadanie a mały ma drugą drzemeczkę.
Mamy dziś dużo małych kupek, takie większe kleksy i mniejsze są luźne a mały stęka, pampki zmieniam co chwilę zeby tylko w tym nawet kleksie nie siedział, małemu już się znudził telefon i pisak podczas przebierania pampka. Kupisia sio!!!!!!!

Dziewczyny, wiem że jeszcze czas... ale czy będziecie szczepić po roku Wasze dzieci na świnkę, odrę, różyczkę? Z ciekawości pytam... Bo ja już raczej podjęłam decyzję , że nie będę szczepić...

nie bede szczepic na ww choroby,

edit.
zamotałam sie. odra swinka i rozyczka sa obowiazkowe - wiec bezdyskujsyjnie szczepie.aNatomiast na ospe nie..

ja przeszłam swinke , ospe i rozyczke rowniez

Ostatnia edycja:
te szczepienia nie daja 100 gwarancji zabezpieczenia dzieci przed chorobami. Wiekszosc z nas przechodziła je i mowic kolokwialnie "zyje". Poza ty uwazam, ze to kolejna okazja dla rynkow farmaceutycznych na niezly zysk

edit.
zamotałam sie. odra swinka i rozyczka sa obowiazkowe - wiec bezdyskujsyjnie szczepie.aNatomiast na ospe nie..

ja przeszłam swinke , ospe i rozyczke rowniez

Ostatnia edycja:
reklama
ale te szczepionki nie mają chronić nas przed zachorowaniem tylko przed epidemią
poza tym "zyjemy" bo bylismy szczepieni
oje zdanie

w kazdym razie ja kasy ni bede oszczedzac, mam gdzies co robia koncerny

Ostatnia edycja:
Do góry