reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Ja do uszek nie wlewam niczego, ale chyba ładnie się same oczyszczają bo co rusz mu coś wypada z nich ;D Patyczkami zbieram tylko to co wypadnie głębiej do środka nie wkładam. Pamiętam jak kiedyś z siostrzeńcem byłam w szpitalu to laryngolog zakazała używania patyczków bo Krystian miał bardzo do nich uszka zatkane.
Dlatego ja stosuję pałeczki z ogranicznikami :tak: PATYCZKI do uszu z ogranicznikiem ANTYBAKTERYJNE (1155955993) - Aukcje internetowe Allegro

Ja też stosowałam takie z ogranicznikami tylko,że własnie to jedno zawsze samo sie ładnie czyści a to drugie ciągle w woskowinie.

ja byłam z Martynką u okulisty jak miała 6 tygodni. miała wtedy badane oczka w taki sposób, że najpierw zakropiono jej kropelki, po 20 minutach pani dr zaglądała do oczka takim jakimś specjalnym przyrządem. młoda nie była znieczulona. musiałam ją tylko mocno trzymać! jak skończy rok mamy badanie powtórzyć

Eff_k to wam kazali przepłukać uszko, a my zakraplaliśmy parafinkę żeby wspomóc mechanizm samooczyszczania uszka :)

Niom, miala zalegajaca woskowine i nie wszystkie dzwieki przeszly na przesiewie, po 2 tyg lania parafiny woskowina napeczniala i zaden dzwiek nie przeszedl :/ wiec kolejna 2 tyg lania a efekt zaden wiec skorzystalismy z jednej dawki a-cerumen'a i ucho czysciutkie, badanie wyszlo super.

reklama
A mi w aptece dali tylko sól fizjologiczną. Nie wiem czy się oczyscio bo wlałam troszkę (bałam się...) W nastepnym tyg pójde do lekarza i niech sprawdzi.A to ma wyleciec z ucha czy jak?

Do góry