reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Dziś byliśmy w szpitalu aby oddać krew do badania. Najpierw pielęgniarka wbiła mu się w zewntrzna część dłoni bo tam najbardziej zyłe było widac i on nawet się nie skrzywił. Była zaskoczona ale niestety trzeba było wkuwać się ponownie bo krew jakaś taka gęsta i szybko skrzep sie zrobił. Drugi raz już wkuwała się w przedramię (tak jak zawsze krew sie pobiera) ale tam ni ebyło widać żył i szukała ich przesywając igłe w prawo i w lewo. Wtedy juz sie rozpłakał, co mnie oczywiście nie dziwi. W pewnym momencie jak tak szukała tej żyły żałowałam, że prosiłam moją lekarke o morfologię. Też rozrywke my zgotowałam. W sumie nic mu nie jest ale chciałam chociaż raz sprawdzić morfologie czy wszystko ok. Jutro będą wyniki to się okaże...

AZA a dlaczego jeżeli mogę spytać nie pobrałaś krewki z paluszka?????? Ja chcąc poznać morfologię malucha nie dałabym z żyły pobrać jedynie na palunio się zgodziłam, a zestresowani z mężem byliśmy ze szok.

reklama
AZA a dlaczego jeżeli mogę spytać nie pobrałaś krewki z paluszka?????? Ja chcąc poznać morfologię malucha nie dałabym z żyły pobrać jedynie na palunio się zgodziłam, a zestresowani z mężem byliśmy ze szok.

Wiesz co... tam było cos jescze napisane, jakby wymaz czy coś... nie mogłam doczytać... Lekarka od razu mówiła, ze to z żyły... Jak za pierwszym razem wzięła troche z rączki to powiedziała, ze jest za mało więc z palca by nie przeszło... Dlaczego jednak to nie wiem?

Na zwykłą morfologię może być krewka pobrana żyły tzw. włośniczkowa ale jak np. chciałam zbadać poziom żelaza chcieli mu żyłę kuć i tutaj nie chciałam. Potem morfologia znowu z paluszka wyszła ok więc miałam problem z głowy.

Dziewczyny dajecie jakieś witaminki dzieciom? Tran? omega? Nie wiem może się nie powinno skoro wszystkie witaminki są w mleczku i żeby nie przewitaminizować malca. Może na jesien tran?

Na zwykłą morfologię może być krewka pobrana żyły tzw. włośniczkowa ale jak np. chciałam zbadać poziom żelaza chcieli mu żyłę kuć i tutaj nie chciałam. Potem morfologia znowu z paluszka wyszła ok więc miałam problem z głowy.

Dziewczyny dajecie jakieś witaminki dzieciom? Tran? omega? Nie wiem może się nie powinno skoro wszystkie witaminki są w mleczku i żeby nie przewitaminizować malca. Może na jesien tran?

ula ja nic nie daje, a czegos brakuje oliwierkowi? jak nie brakuje to po co podawac?

mój Kuba dostaje tran ale zrobiliśmy przerwe na wakacje i myślę że od września do tego wrócimy

Ula, ja z witamin daję tylko D3. A co do worów pod oczami to moja Amelka od urodzenia też ma, w dodatku ciągle blada i dlatego się jej czepiają w przychodni, a wyniki morfologii są super.

reklama
Do góry