reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Ostatnia edycja:
reklama
Oooo dziekuję. Zaraz podam dalej...
Wiecie - ja w tych pl labiryntach to sie nie znam...

A jak to jest z epiduralem w pl? Jest powszechnie dostepny czy tylko za dodatkowa opłatą?
Jakie środki zniczulające są (bynajmniej wg litery prawa) bezpłatne w trakcie porodu?
nie wiem dokladnie jak to jest ale moja siostra rodzila w Olsztynie to tam 400 zl za nieczulenie chca te same co u mnei w szpitalu za darmo .... wiec hcyba zalezy od szpitala czy za darmo czy nie ... ale nie jestem pewna

I po szczepieniu:-) Igorek był sam z tatą i znióśł wszystko dzielnie
7,5 miesiąca
waga 8,600 kg długośc 70 cm
myślałam że cięższy jest ale waga spowalnia widzę :-)
a co to za szczepienie??bo my ostatnie mielismy jak K mial pol roku a nastepne jak bedzie mial rok...
duzy chlopak:-)i waga tez spora:-)

Mary ,ale niezgodne z prawem jest pobieranie opłat za poród rodzinny!!!! to niedopuszczalne!!!!!!!!!

u mnie tez pobierali oplate za porod rodzinny...niby dobrowolna oplata ale jak sie nie zaplaci nie bedzie porodu rodzinnego:-(

U nas w szpitalu też z tego co wiem jest za darmo znieczulenie przed jak i w trakcie a płaci sie jedynie za sale rodzinna , jak poród rodzinny to trzeba uprzedzić i w tym czasie nie moze odbywać sie inny poród oczywiscie za darmo.

Oooo dziekuję. Zaraz podam dalej...
Wiecie - ja w tych pl labiryntach to sie nie znam...

A jak to jest z epiduralem w pl? Jest powszechnie dostepny czy tylko za dodatkowa opłatą?
Jakie środki zniczulające są (bynajmniej wg litery prawa) bezpłatne w trakcie porodu?

mary ale lepiej wczesniej zorientowac sie czy szpital w ogole proponuje znieczulenie, ja np. pojechalam do takiego gdzie w ogole zadnego znieczulenia nie oferowali:/ a tak sie nastawialam;)

a co to za szczepienie??bo my ostatnie mielismy jak K mial pol roku a nastepne jak bedzie mial rok...
duzy chlopak:-)i waga tez spora:-)

(

To włąsnie to szczepienie po 6 miesiącu ( zółtaczka),było przesunięte,następne też po skończeniu roczku.
Czy ja wiem czy waga spora:-/ normalna,są lepse pulpeciaki na forum haha

Ze znieczuleniem to zalezy od szpitala i trzeba sie zorientowac.Natomiast tak jak pisałam nie mozna brac oplat za porod rodzinny, nie odpusciłabym tego

reklama
Kurcze, u nas jakiś katar się przyplątał dziś. W nosie furkocze, mała już ucieka przed fridą, a co kichnie to się wylewa wielka kropla glutków.. boję się że na noc ją całkiem przytka, bo już teraz wydaje dźwięki przez taki zatkany nos.
Macie na to jakiś sposób? Czy to wpuszczenie kropelki pokarmu do nosa coś pomaga ?

Do góry