reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Dziewczyny apropo ząbków. Wiem, ze maluchom powinno się przecierać dziąsełka po każdym jedzonku.... gazą z wodą lub z rumiankiem..ja tego nie robiłam.... :(
A pierwsze ząbki? Też tak,, czy jak już podrosną to pastą do zębów dla dzieci?

Dziunka dopiero teraz zobaczłam co ten nenedent. Taka nakładkę już mam jakiejś innej firmy jest dosyć przyjemna, może najpierw te niewyrośnięte ząbki samą wodą lub naparem z rumianku, co? Dopiero jak podrosną to pastą. Muszę się wziąć za to, bo jak mały będzie miał po mnie ząbki to zbankrutuje w przyszłości na dentystę tak jak ja. Ja mam bardzo ścisło ułożone zęby i wiecznie dziurki mi się robią :(

Ostatnia edycja:
Od początku myj tym nenedentem. Naprawdę jest to fajna pasta właśnie na takie zębulki. Zęby trzeba myć zanim jeszcze wyjdą :-D Tylko to niesttety nie wszystko, bo mimo tego Julia ma próchnicę. Jeszcze nie nalezy dawać cukierków, lizaków, słodkich napojów, mleka w butli na noc itp, itd.,

Od początku myj tym nenedentem. Naprawdę jest to fajna pasta właśnie na takie zębulki. Zęby trzeba myć zanim jeszcze wyjdą :-D Tylko to niesttety nie wszystko, bo mimo tego Julia ma próchnicę. Jeszcze nie nalezy dawać cukierków, lizaków, słodkich napojów, mleka w butli na noc itp, itd.,
to co ja mam nie karmic ?a z cycki mozna?

ja dziąsełka miałej też przemywałam pieluszką tetrową maczaną w wodzie, ale nie codzienie,
teraz nie używam żadnej pasty, no bo uważam że jet za mała ale przeczyszczam samą szcxzoteczką albo daję jej też szczoteczkę do zabawy i ona samasobie ja gryzie, co wg mne jest dobrym sposobem na naukę mycia zębów;-)

próchnica nie tylko powstaje od słodyczy i takich dupereli...
bo również od antybiotyków , podawanych dziecku...(znajomej córka miała straszną próchnicę mimo że matka nie karmiła ją słodyczami ale dostawała dużo antybiotyków bo często chorowała)

a co do mleka zawse tak się mówi, jest w tym część prawdy bo chodzi o to że chyba się resztki mleka osadzają na zębie czy coś,ale to zawsze można późńiej delkatnie preczścić gaikiem czy coś no nie wiem...
tak samo mwią żsmocczków dzieco ssać nie może a już wogóle w nocy:sorry:
zależy jak na którą wypowiedź się spojrzy i do której przystosuje

reklama
Do góry