reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

no i już jestem po wizycie...
powiedziałam mu że boję się że to alergia, rzebrałam małą i pokazałam każdą jdną pamkę gdzie ma bo nawet zauważyłam jeną nad pępusziem
no i powiedziałam że boję się że to może by alergoia na nabiał...
on powiedział że nie że to zwykła egzema i mam nie zmienia diety ani mojej ani małej ,dał i kolejny ra tesame maści, czyli mamju z kilogram silcock`s base i 5 opakowań hydrokrtizonu:dry:
i tym 1 kazał smarowac 6 razy dziennie cały brzuch , plecy i raczki do połowy :-( a 2 na same plamki 2 razy dziennie przez 2 tyg...
nie wiem co teraz.... ehhhh

reklama
no i już jestem po wizycie...
powiedziałam mu że boję się że to alergia, rzebrałam małą i pokazałam każdą jdną pamkę gdzie ma bo nawet zauważyłam jeną nad pępusziem
no i powiedziałam że boję się że to może by alergoia na nabiał...
on powiedział że nie że to zwykła egzema i mam nie zmienia diety ani mojej ani małej ,dał i kolejny ra tesame maści, czyli mamju z kilogram silcock`s base i 5 opakowań hydrokrtizonu:dry:
i tym 1 kazał smarowac 6 razy dziennie cały brzuch , plecy i raczki do połowy :-( a 2 na same plamki 2 razy dziennie przez 2 tyg...
nie wiem co teraz.... ehhhh

teraz to małej zejdą wszystkie plamki i już nigdy sie nie pojawią.
tego wam życzę

Dziewczyny a jak u waszych dzieci z zabkowaniem? Bo moja mala ostatnio strasznie cierpi i nie wiem jak jej pomoc. Smaruje jej dziaselka zelikiem Bobodent, ale to tylko 5 minut dziala i potem to samo. Macie jakies rady??? Kurcze ile to jeszcze moze potrwac?

Dziewczyny a jak u waszych dzieci z zabkowaniem? Bo moja mala ostatnio strasznie cierpi i nie wiem jak jej pomoc. Smaruje jej dziaselka zelikiem Bobodent, ale to tylko 5 minut dziala i potem to samo. Macie jakies rady??? Kurcze ile to jeszcze moze potrwac?

Kingula - ja dawałam czopki Viburcol oraz kupiłam zestaw szczoteczek z canpolu do mycia pierwszych ząbków i tam jest jedna taka okrągła bardziej do masażu dziąseł - mały sam sobie ją trzymał (oczywiście pod moim nadzorem) i widać było, że mu przynosi ulgę

możesz jej dać gryzaczek ten z żelem schłodzony w lodówce , to jej na chwilę przyniesie ulgę

a wogóle ostatnio słyszałam że dzieci mieszkające nad morzem mniej boleśnie przeżywają ząbkowanie ,chociaż ja w to nie wierze :)

reklama
kingula możesz dać czopek "paracetamol" jest dla nieowląt, na ząbkowanie bardzo pomaga,
dawkowani, do 3 czopków dziennie,
Dzieki Kamcia, a moge jej dac tego czopka jak nie ma goraczki? Widac ze ja mecza dziaselka, bo wklada piluszke do buzi i placze :-( My mamy szczoteczke do zebow ale inego typu, ciekawa jestem czy taka dostane u mnie na miejscu.
Clinic First Tooth - Jordan

Do góry