Dziewczyny a u mojej malej na koncu jezyka pojawiaja sie takie ciemno czerwone krostki, tak to wyglada jak male skrzepy krwi...............
Ja bym poszla do lekarza jak pojawia sie nastepnym razem, bo to moze byc jakis grzybek niestety.... moja miala kiedys afty jak byla malusienka, ale one sa biale, z tego co czytalam czarne plamki to inne grzybki. Nic groznego, ale jesli nie posmarujesz mascia moga sie rozprzestrzenic.
dziewczyny ... Pawełek se spal jak zwykle na noc i po godzinie wielki płacz.... ...ciezka noc mnei czeka chyb bosh ... on chyba na sama mysl ze do szpitala jutro jedziemy choruje :|
Powodzenia w szpitalu i napisz jak i co po powrocie.
Moja Julia (ale była starsza) najpierw tydzień przed prawdziwą ospą miała co jakiś czas 5-minutowe wysypki - cała w kropkach, a za chwile znikalo. Nikt nie wiedzial co to, nawet lekarka nie powiazala tego z ospa, a po tygodniu wylazlo szydlo z worka
I nie gorączkowała, ale ona rzaaaadko gorączkuje.-(
No wlasnie, ospa sie roznie objawia na poczatku... pozostaje mi czekac. Choc z tego co czytalam mala w tym wieku przeszlaby ja lepiej, bo nie drapie sie male dziecko tak jak kilkuletnie, ale szkoda wakacji, bo my na urlopie i nie widzi mi sie siedziec w izolatce kiedy pojade do domu, tam wszyscy na nia czekaja i chca zobaczyc... w kazdym razie nie widze juz tej calej ospy tak zle, jak na poczatku, wiem juz ze nie jest taka grozna.
dziunka ja też nie chciałam antybiotyku, ale chociaż jakiś syropek...
pzecież ja sama słyszę że coś jej wadzi przy oddychaniu i chrapocze tam w środku....:-(
a jakpije mlek to musi przerywć bo jej ciężko oddychać
Jesli ma katarek i chrapocze to moze byc tez uczulenie na pylki itd... ale jesli podejrzewasz cos innego to wroc do lekarza i popros o innego i powiedz wprost czy moglby mala osluchac bo cos w pluckach slyszysz. Widocznie zle trafilas, bo ja jak ide do lekarza to zazwyczaj mam kartke i chce zapytac o to i tamto przy okazji i zawsze mi odpowiadaja, jak prosze zeby spr. uszko czy oczko to sprawdzaja. Wroc do innego lekarza, bedziesz spokojniejsza.
wiesz ja to myślę że pójdę bezpośrednio do apteki...
bo nasze aptekarki mają chyba większe doświadczenie niż Ci lekarze..i zawsz wiedzą co podać,,,,
i nie trzeba czekać 3godziny z dzieckiem wśród chorych ludzi,..
No tu sie nie zgodze... aptekarzem moze byc tu kazdy, mojej kolezance proponowali prace bez doswiadczenia. Aptekarz wydaje leki, a odpowiada doktor, czasem nie wiedza co daja. Ci, co tak na tylach pracuja i przygotowuja leki sie znaja, ale te co obsluguja nie zawsze
Poza tym u was to inaczej widze zupelnie wyglada, u mnie w przychodni dzwonie o 8 rano i tego samego dnia mam wizyte na konkretna godzine, bez kolejki.
u nas dziś pierwsza przespana noc od nie pamietam kiedy
......................
Juz wyraźnie lepiej jest, chyba ząbek przeszedł przez okostną, bo nie marudzi tak bardzo jesli mnie nie ma w pobliżyu, bo niesttey jesli jestem to koniecznie chce na łapska, a jak są babcie to bawi sie aż miło, kombinator mały............
Haha, skads to znam. Mala pojdzie na raczki do babci, dziadka, wujka... ale jak mnie tylko zobaczy to krzyk i rece do mnie wyciaga. Teraz jestesmy na wakacjach i zalezy mi, zeby ktos mnie troszke odciazyl, dlatego jak ja komus daje do zabawy to sama uciekam
no i wczoraj z tesciowa 3 h wytrzymala