reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

...
a pozatym Pawelek dobrze słyszy tzn mi sie tak wydaje bo czy cicho czy glosno, szeptem, krzykiem to reaguje no moze kilka razy nie ale jak powtórzyłam to ok no ale wazne zeby jak najszybciej załozyc aparat aby mowil normalnie w swoim czasie zeby nie mial z tym problemów ...
To ja nie rozumiem tu czegoś;
Badania wykazuja niedosłuch a jak do neigo mówisz to normalnie słyszy...?

reklama
mary spodziewalam się ze osłucha mi przeziębione dziecko
tak samo jak Ty jadąc z Sonią napewno sie spodziewałaś że Ci ją zbadają..

to chyba logioczne..
a że nawet jej nie znadał to jest dla mnie szok... bo chyba raczej powinien,
To dlaczego tego nie zarządałaś??????
Przeciez za to im płacimy i to niemałą kasę...
A propos wcześniejszego posta - miałam na mysli sprawe ze skórą... a ze Viki podziebiona to nei wyłapałam...
Trzeba było mu wprost powiedzieć - prosze zbadać (osłuchać) moje dziecko bo jestem zaniepokojona...
A jeśli by odmówił to poszłabym do recepcji i poprosiła o innego lekarza bo ten nei chce zbadac mojego dziecka - ja tak zrobiłam na wizycie kontrolnej w czasie ciazy i zaraz wszyscy staneli na równe nogi....

To dlaczego tego nie zarządałaś??????
Przeciez za to im płacimy i to niemałą kasę...
A propos wcześniejszego posta - miałam na mysli sprawe ze skórą... a ze Viki podziebiona to nei wyłapałam...
Trzeba było mu wprost powiedzieć - prosze zbadać (osłuchać) moje dziecko bo jestem zaniepokojona...
A jeśli by odmówił to poszłabym do recepcji i poprosiła o innego lekarza bo ten nei chce zbadac mojego dziecka - ja tak zrobiłam na wizycie kontrolnej w czasie ciazy i zaraz wszyscy staneli na równe nogi....
co do skóry to powedział mi że mają tylko tą maść na takie rzeczy, no i co ja mam poradzić...?
chciałam żeby mi jak dziuńce zbadali tą skórę ale oni nie widza potrzeby mimo że ma to prawie miesiąc..
co do osłuchania mówiłam że jestem zaniepokojona, spytał czy mała je, czy wyiotuje i cy ma gorczkę..
odpowidziałam i to wystarczyło.
niestety jeden tylko lekarz przyjmował dzisiaj...
powiedział że katar minie pokilku dniach i nie ma sensu dawać antybiotyk....:dry:

To ja nie rozumiem tu czegoś;
Badania wykazuja niedosłuch a jak do neigo mówisz to normalnie słyszy...?
no tak ale to jest na zasadzie ze on nie słyszy na jakiejs tam czestotliwosci zreszta moze słyszec a nie rozumiec... wie ze ktos cos mowi ale nie wie co a ze to dziecko to musi wsyztsko dokladnie słyszec aby uczyc sie co jest co itp ...

co do skóry to powedział mi że mają tylko tą maść na takie rzeczy, no i co ja mam poradzić...?
chciałam żeby mi jak dziuńce zbadali tą skórę ale oni nie widza potrzeby mimo że ma to prawie miesiąc..
co do osłuchania mówiłam że jestem zaniepokojona, spytał czy mała je, czy wyiotuje i cy ma gorczkę..
powiedział że katar minie pokilku dniach i nie ma sensu dawać antybiotyk....:dry:

No to ja bym odp ze mi nie chodzi o antybiotyk tylko o osłuchanie płuc/oskrzeli.

no tak ale to jest na zasadzie ze on nie słyszy na jakiejs tam czestotliwosci zreszta moze słyszec a nie rozumiec... wie ze ktos cos mowi ale nie wie co a ze to dziecko to musi wsyztsko dokladnie słyszec aby uczyc sie co jest co itp ...
Ahhhaaa... to ja sie nie znam....
Ale i tak mysle ze lepiej ze teraz to wykryli niż za X lat wiec w sumie z dwojga złego... :sorry2:

U nas poki co ok, mala nie ma goraczki, moze wiec sie poszczesci i nie zachoruje na ta ospe? Z tego co czytalam, na 2-3 dzien pojawia sie goraczka, ale wypryski dopiero za 2-3 tyg. wtedy wiec dopiero bedzie wiadomo, czy jest chora czy nie.... a tak chcialam miec mile wakacje.... poza tym dobija mnie ta pogoda, raz pada, raz slonce swieci, dokladnie jak u nas w Szkocji...

Mary Ty sie juz nie doszukuj niczego.Gdyby od uderzeni małej cos sie stało to od razu.. takze nie niepokoj sie. Antek czasem sam uderzy sie w szafke i nawet nie zaplacze i bawi sie dalej. Czasem zostaje maly slad, ale to chyba nieodłączny elemeny podroziwania po podłogach:)

Dziewczyny a u mojej malej na koncu jezyka pojawiaja sie takie ciemno czerwone krostki, tak to wyglada jak male skrzepy krwi. Juz to kiedys zauwazylam ale pomysalam ze to prawdopodobnie musiala sie podrapac paznokciem bo ssie kciuka lub tp. ale teraz to juz sama nie wiem bo czasem ma je po prawej sronie jezyczka a czasem po lewej. Czy spotkalyscie sie juz z czyms takim?

dziewczyny ... Pawełek se spal jak zwykle na noc i po godzinie wielki płacz.... usypiac go a on ciezko oddycha wiec frida i chce wyczyscic nos i z 1 dziurki nic nie idzie zapchane ze szok ... choc po kąpieli czyscilam bylo ok :| no wiec nie wiem czym mu ulzyc sol fizjologiczna zalana i nic nie pomaga ... mam jedynie Amol w domu ale nie wiem czy mozna dziecku :| ? Pawelek nie spi akurat biedny bujam go moze zaraz zasnie yh ...ciezka noc mnei czeka chyb bosh ... on chyba na sama mysl ze do szpitala jutro jedziemy choruje :|

reklama
KaMcia
Rozumiem że sie denrewujesz ale czego ty dziewczyno się TUTAJ spodziewałaś...? :sorry2:
Silcocksem ją smaruj bo jest super i p maga na wszelkiego rodzaju zmiany skórne - suchości wysypki itd :tak: a hydrocortizon sobie odpuść
Jeśeli to od śliny/odparzenia to bepanhet powinien pomóc :tak:

A ja muśze wam powiedzieć ze byłam w miedzyczasie jeszcze raz na ostrym dyżurze Bo Soni urósł guz na boku czoła.... De facto nie wiem JAK spadła...
No ale zbadali, sprawdzili temp, reakcje gałki ocznej, odruchy, a że młoda rozgadana, rozesmiana i wywija kopytkami to wysłali do domu i kazali sie nie martwić... :sorry2:
Taaaak, łatwo powiedzieć... Dziwne to bo ten "guz" jest jakiś taki miękki...:dry:
No i lekarz powiedział ze dziwne że dopiero po 2 dniach urósł....
No ale w zachowaniu nie widze żadnych zmian :sorry2: i nawet nie jęknie jak tego guza dotykam...

Kobito! Przestań się zadręczać! A dla pewności teraz jak będziesz w Pl niech Ci ją obejrzą ;-)

Prawda!!!
ja jak dowiedzialam sie o niedosłuchu Pawełka nasteonego dnia wydawało mi sie ze on wogole nie reaguje na nic ... bo se wmawiam wszytsko itp yh ...

a mu jutro po aparaty jedziemy zobaczymy jak to bedzie :(

Daj znać.

No że bez sensu dawac antybiotyk to ja się zgadzam, ale żeby nie osłuchać...:no:

U nas poki co ok, mala nie ma goraczki, moze wiec sie poszczesci i nie zachoruje na ta ospe? Z tego co czytalam, na 2-3 dzien pojawia sie goraczka, ale wypryski dopiero za 2-3 tyg. wtedy wiec dopiero bedzie wiadomo, czy jest chora czy nie.... a tak chcialam miec mile wakacje.... poza tym dobija mnie ta pogoda, raz pada, raz slonce swieci, dokladnie jak u nas w Szkocji...

Moja Julia (ale była starsza) najpierw tydzień przed prawdziwą ospą miała co jakiś czas 5-minutowe wysypki - cała w kropkach, a za chwile znikalo. Nikt nie wiedzial co to, nawet lekarka nie powiazala tego z ospa, a po tygodniu wylazlo szydlo z worka:dry: I nie gorączkowała, ale ona rzaaaadko gorączkuje.

Czasem zostaje maly slad, ale to chyba nieodłączny elemeny podroziwania po podłogach:)

Skąd ja to znam...:sorry2:

Dziewczyny a u mojej malej na koncu jezyka pojawiaja sie takie ciemno czerwone krostki, tak to wyglada jak male skrzepy krwi. Juz to kiedys zauwazylam ale pomysalam ze to prawdopodobnie musiala sie podrapac paznokciem bo ssie kciuka lub tp. ale teraz to juz sama nie wiem bo czasem ma je po prawej sronie jezyczka a czasem po lewej. Czy spotkalyscie sie juz z czyms takim?

Hmmm, nie mam pojęcia co to może być:-(

Do góry