passingby
Fanka BB :)
Ja mam tylko jedną położną środowiskową w przychodni, więc wiadomo, że tylko ona może się zjawić ;-) Ale ogólnie to lekarka mówiła, żeby jeszcze przed porodem wybrać położną z przychodni, a potem ona tylko dostaje "cynk" i nie trzeba nic załatwiać
Co do tej rodziny której odebrano córeczkę(chyba 3dniową!!!), to sprawa wygląda tak, że to są ludzie biedni, matka ma podobno lekkie upośledzenie umysłowe, a ojciec ponad 60lat. Mimo to wychowali już trójkę zdrowych, fajnych dzieciaków i jakoś ani wiek ani to rzekome upośledzenie im w tym nie przeszkodziło. Sędzia, która odebrała im córeczkę, 5lat wcześniej chciała pozbawić ich praw to pozostałej 3dzieci. Czyli problem tkwi po prostu w pani sędzi...Może przeżyła jakąś traumę...
Tak czy inaczej to jest po prostu chore!!!!!!!! a gdzie DOBRO DZIECKA???
Za chwilę bedzie u nas jak w UK - kamery 24h w domach rodzin podejrzanych o patologię!
A co jeśli trafię na zoofobkę? i ona stwierdzi że pies i dwa koty stanowią zagrożenie dla dziecka i należy je zlikwidować bo jak nie to odda moje dziecko do domu dziecka? Albo to że nie mam makijażu na twarzy i chodze w spodniach oznacza że nie jestem odpowiednim wzorcem kobiecym to mi się dziecko nie należy?
"Pogański kraj - pogańskie obyczaje" - trafnie napisał to kiedyś Sienkiewicz.
A z innej beczki - info dla Poznanianek
Należy zapisać się osobno do pielęgniarki środowiskowej i położnej środowiskowej. W poznaniu mają swoje poradnie/przychodnie. Należy zgooglować i wybrać dla siebie ze sowjego terenu. Info: położna przybywa od 0 do 2 mcy, pielęgniarka od 3mc do roku.
To tyle