reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Witam dziewczyny!
Moja malutka ma zdiagnozowany wylew do mózgu 5 mm II stopnia. Więc co chwila biegamy po lekarzach, a dostanie się do specjalisty w Polsce to koszmar jakiś!!!!!! Do neurologa staram się ją zapisać i ciągle słyszę "po nowym roku"!!! A ona musi być jak najszybciej rehabilitowana żeby ten wylew się wchłonął:-( Koszmar!! No nic, we wtorek wizyta u neonatologa. Ciekawe co powie. Nie wiem po co ta wizyta jak neurolog nam potrzebny, ale kazali w poradni neurologicznej najpierw iść tam więc idziemy.

Wiecie może czy do okulisty trzeba mieć skierowanie?

Dodatkowo ja walczę z gorączką u siebie niewiadomego pochodzenia :-( Nie jest łatwo.
a skąd ten wylew? to groźne? kurczę no dostać się do specjalisty to jakaś porażka :wściekła/y: może idźcie prywatnie jak to takie pilne?
a co do okulisty to nie wiem czy potrzebne skierowanie, bo my idziemy prywatnie!do ortopedy potrzebowaliśmy mieć skierowanie od pediatry

reklama
Jesli chodzi o goraczke to ja mialam wczoraj 39 i roslo, maz wezwal pogotowie, zeby mnie nie ciagac po szpitalach z malym, bo musze go karmic. przyjechali dali zastrzyk na obnizenie temp i nospe i jak reka odjal. tylko trzeba obserwować wydzieline z pochwy i brzuch

nie wiem jeszcze skąd bo nie byłyśmy u neurologa :-( Dopiero pod koniec miesiąca idziemy. A wykryli przypadkowo bo w szpitalu robili dodatkowo (jakaś akcja była) usg główki. No i wyszło, bo objawów jako tako żadnych nie miała. Trochę niby mniejsze napięcie mięśniowe ma ale u wcześniaczków ponoć to się zdarza. Jak się więcej dowiem to będę pisać.

ja mam skierowanie do okulisty bo Helenka ma wylewy dosiatkowkowe troche mam przez to zalamke bo juz w szpitalu ja leczyli i nic to nie pomoglo teraz caly czas zakrapiamy jej oczy ale jezeli to sie nie poprawi to bedzie musiala miec jakis zabieg laserowy :-(
witamine D kazali mi w szpitalu dawac od poczatku a pediatra na wizycie patronażowej powiedziala ze od trzeciego tygodnia :sorry:ale niby jak juz daje to nic sie nie stanie bo w tym Vita-D czy jak to sie nazywa (takie kapsulki) sa jakies mikrodawki

nie wiem jeszcze skąd bo nie byłyśmy u neurologa :-( Dopiero pod koniec miesiąca idziemy. A wykryli przypadkowo bo w szpitalu robili dodatkowo (jakaś akcja była) usg główki. No i wyszło, bo objawów jako tako żadnych nie miała. Trochę niby mniejsze napięcie mięśniowe ma ale u wcześniaczków ponoć to się zdarza. Jak się więcej dowiem to będę pisać.

takie wylewy sa czeste u dzieci a drugi stopien to z tego co pamietam to nie takie grozne
a o jaka rehabilitacje chodzi bo znam kilkoro dzieci ktore mialy cos takiego i trzeba bylo to tylko kontrolowac

jeszcze nic nie wiem :-( Do rehabilitanta zapisana jestem dopiero na styczeń :-(

A do okulisty musimy iść, bo malutkiej strasznie oczko ropieje. Muszę przemywać co godzinę średnio i całe zaklejone ciągle :-(

Dziękuję za podpowiedzi!

reklama
Do góry