Kasiiula
mamusia Pawełka :)
ja tez obawiam sie nosic malucha pionowo wtedy tez ukladam poduche i opieram sie o nia i synka klade wiec on lezy na mnie w pol pionie i poklepuje po pleckach delikatnie i zaraz zasypia jak sie uspokoia co do tego zeby nosic dzidzie zeby mu sie odbilo to ja nie wiem jak :-( nie umiem, boje sie go wziosc w pozycji pionowej na klatke piersiowa, raz go nosilam w beciku i udalo mi sie doslownie raz. nie wiem jak powinnam bezpiecznie wziosc malenstwo :-(
Dziewczyny RATUNUKU!
Ponieważ mam bardzo mało pokarmu (jeszcze) karmię moja Sonie troche z cyca lecz głównie z butelki. Mimo wszystko ten pokarm z cyca powoduje u małej bardzo bardzo luźne kupki. To akurat norma i o tym wiem. Sen z powiek jednak spedzaja mi odparzenia na pupci :-(Robię co mogę;
*zmieniam czesto pieluszke - średnio raz na 2-2,5godz, chyba ze wyłapie wcześniej ze sie coś wydarzyło
*odstawiłam chusteczki nawilżane do przemywania i teraz za każdym razem myję pupę ligniną nasączona wodą (lub woda z delikatnym mydelkiem)
*osuszam suchą chusteczką i grrrubbbooo smaruję sudokremem przed założeniem pieluszki
Mimo wszysko mam wrazenie ze z godziny na godzinę te zaczerwienienia się poglębiają. Jestem przerażona i czuję sie taka bezsilna że nie mogę jej w żaden sposób pomóc.
Problem polega na tym że przy każdym bąku odrobina tej luźnej kupki się wydostaje i tak leżakuje miedzy pośladkami...
Czy ktoraś ma jakiś sprawdzony, bezpieczny i skuteczny sposób???
Już naprawdę nie wiem co robić!
a moze uczulenie ma na pampersy te co uzywasz... tez moze byc
a co do baczkow to moj synek tez ma i wlansie popuszczal kupki zawsze troche wiec to normalne chyba
a pozatym zauwazylam albo uczulenie albo potowki u malucha ... :/ choc go nie ubieram grubo spi pod cienkim kocykiem eh ... zalamalam sie jak zobaczylam dzis mam nadzieje ze to szybko minie