reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Anian nie wiem bo jest weekend , i wiesz jak to w weekend w szpitalu... nikt nic nie wie.
Jutro dopiero jej przydzielą lekarza prowadzącego, a w szpitalu jest od piatku wieczora.

A ja do piątku biorę antybiotyk, więc mleko odciągam i wylewam :-(
W ogóle wydaje mi się, że trace pokarm przez te wszystki stresy....

reklama
Czesc cioteczki,
Moja malutka jako wczesniaczek (33 tyg.) przyjmuje od wczoraj (skonczone 6 tyg.) zelazo. Niestety, nie zdazyla sobie odlozyc rezerw, ktore normalnie dzieci odkladaja w ostatnich 4 tyg. ciazy, wiec teraz przez rok musimy ja tym zelazem faszerowac. Wczoraj dostala pierwsza dawke i strasznie zle to zniosla. Nie mogla zasnac do 4 w nocy, krecila sie i wyginala a ja i mama musialysmy ja nosic i bujac caly czas, bo w lozeczku byla strasznie niespokojna. Widac bylo jak sie meczy i najgorsze, ze nie moglysmy jej nic a nic pomoc. Odchodzily jej gazy i kilka razy ulewala mleko, potem znow byla glodna i dojadala, znow ulewala i byla glodna tak, ze musialam ja karmic co godzine... W koncu po 3 w nocy udalo jej sie zrobic kupke po pol dnia meczarni...

Czy ktoras z was podaje zelazo albo zestaw witamin dziecku? Marysienka dostaje rowniez zestaw witamin A, B, D, E i C po ktorym tez poczatkowo zle sie czula, jakos sie jednak przyzwyczaila...

A moze wiecie kiedy najlepiej podawac to cholerne zelazo, tzn. w trakcie karmienia piersia czy miedzy karmieniami?

Ehhh, mm nadzieje ze sie przyzwyczai szybko, w koncu to cos nowego w jej brzuszku, musi jakos sie strawic...

Dodam tylko, ze zelazo musze podawac jak najszybciej, bo w srode wyszla nam anemia. Kolejne testy w czwartek, wiec 3majcie kciuki za poprawe wynikow.

pianistka trzymam kciuki za lepsze wyniki
sama jutro odbieram Michasi wyniki i zobaczymy

mała narazie ma zalecone wit c 10 kropli 3 razy dziennie i wydaje mi się to za dużo
widzę że źle się maleńka czuje
nadal goraczkuje mimo czopków z paracetamolem
również walczymy z katarkiem woda morską i nasivin frida też aktywna

ja mam anginę i wzięłam już połowę antybiotyku
lekarz mi zalecił żeby do małej podchodzić w maseczce

i tyle narazie u nas

a kiedyś podawłam Martynce żelazo ale kurcze nie pamiętam jak i kiedy

Olica a czemu na przeziebienie bierzesz antybiotyk? Wydaje mi się, że temperatura 37,4 to leciuchny stan podgorączkowy a nie temperatura. Powinnaś sie wygrzać, brać apap na gorączkę, pic lipę żeby się wypocić i stosować naturalne metody a nie zaraz antybiotyk!?

Olica - zgadzam sie z Ulenką, po co zaraz antybiotyk i przeciez jest tyle antybiotykow, to nie mogliby Ci dac takiego zebys mogla normalnie karmic??

Kaska - jak Zuzia miala 2 miesiace to dostala na przeziebienie Cebion 2x po 5 kropli wiec troche mniej

Iza kiedys pytala o skierowanie na usg glowy i powiedzialam ze takie dostalam od pediatry okazalo sie ze to nie wystarczy i na podstawie tego skiegowania ciocia wypisala mi dopiero wlasciwie skierowanie bo musi byc od neurologa dzieciecego glupie to strasznie ale coz ... przynajmniej Helenka jest dokladnie zbadana tez z tej neurologicznej strony i wzystko wyglada dobrze tylko jeszcze to badanie ... przez prawie dwa tygodnie przybrala 300 gr i wazy 2750 wydaje mi sie juz bardzo duza ;-)a pomyslec ze Zuzia nawet przy najwiekszym spadku tak malo nie miala
jeszcze nie wiadomo czy Helenka bedzie szczepiona w 6 tyg to zalezy jak bedzie przybierac na wadze w srode idziemy do okulisty i zobaczymy jak tam oczka bo to w tej chwili najwiekszy problem :-(

Witam dziewczyny!
Moja malutka ma zdiagnozowany wylew do mózgu 5 mm II stopnia. Więc co chwila biegamy po lekarzach, a dostanie się do specjalisty w Polsce to koszmar jakiś!!!!!! Do neurologa staram się ją zapisać i ciągle słyszę "po nowym roku"!!! A ona musi być jak najszybciej rehabilitowana żeby ten wylew się wchłonął:-( Koszmar!! No nic, we wtorek wizyta u neonatologa. Ciekawe co powie. Nie wiem po co ta wizyta jak neurolog nam potrzebny, ale kazali w poradni neurologicznej najpierw iść tam więc idziemy.

Wiecie może czy do okulisty trzeba mieć skierowanie?

Dodatkowo ja walczę z gorączką u siebie niewiadomego pochodzenia :-( Nie jest łatwo.

Dziewczyny czy któras z was jest przeziębiona ?
Ja mam gorączke 37,4, biore antybiotyk, szczęście w nieszczęściu, że mała jest w szpitalu , bo ma żółtaczkę.
Boję się, że jak ją wypuszczą to ja ją załatwię czyt. zarażę :-(
a Malwinka sama w szpitalu bez ciebie??? nie karmisz jej?

reklama
Do góry