reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Alanek ma mnostwo ciemieniuchy-powiazanie ze skaza. A maciejek ma 3.5 roku i tez ma w jednym miejscu ciemieniuche ktorej zwalczyc nie moge. Moj brat majac 6 lat mial taka, ze az luski sie robily. Ma na nia wplyw wiele czynnikow.

Co do kupy spytam dzis pediatry, bo bedzie u mnie.

reklama
Alanek ma mnostwo ciemieniuchy-powiazanie ze skaza. A maciejek ma 3.5 roku i tez ma w jednym miejscu ciemieniuche ktorej zwalczyc nie moge. Moj brat majac 6 lat mial taka, ze az luski sie robily. Ma na nia wplyw wiele czynnikow.

Co do kupy spytam dzis pediatry, bo bedzie u mnie.
A jakie czynniki mają wpływ na ciemieniuchę?

Nie , nie podawalam. Ale Joasia dostala wlasnie acidolac na brzuszkowe sprawy....

Royanko pocieszylas mnie troche.

Dzieci zdrowe dopiero w srode :( dzis bakow ciag dalszy...

Tak mi szkoda Twojej Asi, że zadzwoniłam do swojego lekarza. Pani doktor powiedziała, że przy karmieniu piersią najpierw trzeba rozszerzać dietę, a później wprowadzać do niej suplementy, typu acidolac. Powiedziała, żeby na kilka dni odstawić i zobaczyć co będzie. Podawaj małej herbatkę rumiankową, a jak jest uczulona na rumianek - herbatkę HUMANA na brzuszek.

A jakie czynniki mają wpływ na ciemieniuchę?
Podstawoweto oczywiscie zle splukana glowka. Ale dodatkowo moze to byc reakcja na srodek myjacy, np zbyt wysuszajacy glowke, moze to byc reakcja alergiczna na pokarm lub inne alergenty.
Maciejek byl dokarmiany mlekiem modyfikowanym ale hipoalergicznym-gdy tylko dostal zwykle modyfikowane natychmiast dostawal bardzo silna ciemieniuche, nawet przy skrzydelkach noska, za uszkami. Pierwsza(przed przeprowadzka z innego miasta) pediatra Maciusia powiedziala, ze ciemieniucha to nie tylko efekt zlego splukania glowki, ale moze byc powiazana z innymi rzeczami(patrz wyzej;-)). U nas to sie sprawdza.
Alanek jest alergikiem, ma silna skaze bialkowa. Gdy jadlam duzo nabialu to mial ciemieniuche nie tylko na glowce, ale rowniez na czole, kolo nosa, za uszami przy paluszkach od nozek.
Alankowi staram sie(bo sie nie daje) usunac na bierzaco(nie da sie nigdy naraz), a gdy tylko wystapi u niego silniejsza skaza(bardziej zaostrzona) to ciemieniucha pojawia sie silniejsza:baffled:

Mary- zaczelam smarowac mala tym twoim kremikiem kilka razy dziennie przy kazdej zmiaie papka i jest lepiej, chociaz nie schodzi to nie jest ta skora taka szorstka i zaczerwieniona...no i dalej czekamy na pediatre....

mój Kuba miał straszną ciemieniuchę aż na czoło schodziła powoli i kupiłam mu w aptece żel do smarowania przed kąpielą i po 3-4 myciach wszystko ładnie zeszło , teraz tylko oliwkuję mu głowę bo ma trochę wysuszoną skórę

A ja wczoraj zauwazylam u Alanka zaczerwieniony czubek siusiaka, ale tak delikatnie, a teraz przewijam i patrze a on jest mocno zaczerwieniony :( I teraz juz nie wiem, czy to efekt uboczny antybiotyku Ceklor, czy moze efekt wielkiej kupy jaka poszla w piatek wieczor :( podejrzewam kupe. Byl tak umazany, ze pewnie dostalo sie tm gdzie nie powinno :((( Ciekawe czym to sie leczy. Jeszcze tego nam brakowalo do kompletu. Anemia, zapalenie oskrzeli i siusiaka :((( buuu

Macie kontak z Madziek? Boje sie o jej synka, bo sie nie odzywa...

A ja wczoraj zauwazylam u Alanka zaczerwieniony czubek siusiaka, ale tak delikatnie, a teraz przewijam i patrze a on jest mocno zaczerwieniony :( I teraz juz nie wiem, czy to efekt uboczny antybiotyku Ceklor, czy moze efekt wielkiej kupy jaka poszla w piatek wieczor :( podejrzewam kupe. Byl tak umazany, ze pewnie dostalo sie tm gdzie nie powinno :((( Ciekawe czym to sie leczy. Jeszcze tego nam brakowalo do kompletu. Anemia, zapalenie oskrzeli i siusiaka :((( buuu

Macie kontak z Madziek? Boje sie o jej synka, bo sie nie odzywa...
Royanna może lepiej żeby tego siusiaka pediatra zobaczył! Żeby jakaś infekcja się nie wdała ?!?!

Royanna może lepiej żeby tego siusiaka pediatra zobaczył! Żeby jakaś infekcja się nie wdała ?!?!
Zobaczy, bo dzisiaj do nas dr przychodzi na kontrole oskrzeli. Od razu pokaze. A biedulek dzis w nocy czesto sie budzil a ja nie wiedzialam dlaczego. A pewnie przy sikaniu go bolalo. Bo dzis tez, co zasnie to 30-40min i sie budzi niespokojny, jeczacy i spiacy, a normalnie spi po 2-3 godzinki do poludnia.

reklama
Zobaczy, bo dzisiaj do nas dr przychodzi na kontrole oskrzeli. Od razu pokaze. A biedulek dzis w nocy czesto sie budzil a ja nie wiedzialam dlaczego. A pewnie przy sikaniu go bolalo. Bo dzis tez, co zasnie to 30-40min i sie budzi niespokojny, jeczacy i spiacy, a normalnie spi po 2-3 godzinki do poludnia.
Royanna
Daj znać koniecznie co pediatra powiedział bo brzmi to faktycznie nieciekawie...
Mi sie Sonia tak wczoraj odparzyła ze aż mi sie serce kroi.. Z regóły potrafie wyłapać jak zrobi kupke ale ze te kupki sa od czasu wprowadzenia nutramigenu mało zapachowe (w zapachu podobne do czystego pampersa troche) to nie zauważyłam wczoraj ze kleksa sobie puściła :-( No i ten kleks idealnie sie rozsmarował miedzy posladkami i wargami sormowymi.. :-( Na dodatek wyjątkowo kwaśny był. Nie wiem ile tak siedziała - podejrzewam ze ponad godzine, moze nawet dwie...biedactwo moje...
Oczywiście zaraz potraktowałam to bephantenem ale i tak wyglada to okropnie. Pewnie ją boli.. :-(

No właśnie juz wcześniej ktoś pytał o Madzie ale nie wiem czy ktokolwiek ma do niej kontakt...
Moze nie pisze bo z synkiemw szpitalu siedzi...

Do góry