reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

a wiecie moze czy mozna stosowac masc majerankowa?
a można :) ja stosuję jak jest problem z katarkiem

super ze dobrze z asia:) ja tak samo balam sie/boje sie ze jak napije sie lampki wina i moj J tez to jak sie cos stanie to nam zabiora parowe:/
halo halo... nie róbmy paranoi! do zabrania dziecka droga jest baaardzo długa. Moi rodzice aż prosili się żeby umieścić nas w placówce i łatwo nie poszło.

U nas skierowanie na kontrolę do kardiologa, ale terminy państwowo wiadomo jakie... Wczoraj K pojechał zapisać Dusię i dostał pierwszy termin na 31.04 ;/ <lol>
Poza tym nie chcą mi Małej zaszczepić w przychodni i skierowali do przyszpitalnego punktu szczepień. Jutro mija 8 tygodni od podania hexy, więc czas już na następną dawkę, a tu droga pewnie długa, bo najpierw będą chcieli (tak mi się wydaje) dziecię kolejny raz ze wszech stron przebadać.

reklama
super ze dobrze z asia:) ja tak samo balam sie/boje sie ze jak napije sie lampki wina i moj J tez to jak sie cos stanie to nam zabiora parowe:/

Dlatego MIEDZY INNYMI nie pijemy alkoholu jak dzieci sa w domu :-D

Maść majerankową można stosować tak mówi mój pediatra, chociaż na ulotce napisane, że można dopiero od 1 roku życia, no ale to ulotka, pewnie się zabezpieczają.

No, gdzies ogladalam program ze wlasnie w ulotkach w ten sposob sie zabezpieczaja aby pacjenci lekkomyslnie nie stosowali lekow :tak:

My tez stosujemy masc majerankową. A ja na katar polecam jeszcze Nasivin Soft, jest dla niemowlat od 3 miesiaca chyba do 1 roku zycia. Ale ja dawalam zuzi jak miala 2 miesiace i pierwszy katar,(pediatra przepisal zeby nie bylo ze dziecko sama lekami faszeruje ;) ) i teraz tez Julkowi wkraplam po 1 kropli i kataru nie ma wogole, tylko troszke nos zatkany. Zuzi tez wkraplam mimo ze to do 1 roku zycia ale nie oplaca mi sie kupowac dla niej specjalnie wiekszego to tez juz super z tym katarem. Sobie zaaplikowalam nawet to katar trwal 1 dzien. Naprawde super jest.

Dziunka - zdróweczka dla Asienki, a moze to cos alergicznego?? Oby nie, ale po roztopach moze jakies pyłki?? Sama nie wiem, najwazniejsze ze oskrzeliki cale.

Ewelia wcale bym sie nie zdziwila bo ja alergik jestem wiec bardzo mozliwe ze ona tez. Ale odpukac, mam nadzieje ze nie. Dzis juz jest troszke lepiej ale z noska sie leje i kaszle dalej. Ja stosuje Euphorbium, ale moze kupie ten Nasivin.

dziewczyny doradzcie...zrobilam malemu posiew z moczu i wyszla mu bakteria " escherichia coli" bylam z wynikami u lekarza i ona stwierdzila ze skoro Kacper nie ulewa i dobrze przybiera na wadze(w 6tyg przybral 1400gr) to nie daje mu zadnych lekarstw na to...nie wiem czy to tak ma byc??doradzcie??czy moze mam isc z nim do innego lekarza ktory przepisze cos na ta bakterie??

dziewczyny doradzcie...zrobilam malemu posiew z moczu i wyszla mu bakteria " escherichia coli" bylam z wynikami u lekarza i ona stwierdzila ze skoro Kacper nie ulewa i dobrze przybiera na wadze(w 6tyg przybral 1400gr) to nie daje mu zadnych lekarstw na to...nie wiem czy to tak ma byc??doradzcie??czy moze mam isc z nim do innego lekarza ktory przepisze cos na ta bakterie??
To jedź do innego lekarza, bo to okropna bakteria, ciężka do wywalenia i lubi wracać. Marika przechodziła zakażenie e.coli w szpitalu i była leczona antybiotykiem dożylnie, więc sądzę że nie powinni was tak zostawiać, bo jak nie wywalą mu tej bakterii to może rozwinąć się zakażenie układu moczowego, a to straszny ból dla maluszka.

To jedź do innego lekarza, bo to okropna bakteria, ciężka do wywalenia i lubi wracać. Marika przechodziła zakażenie e.coli w szpitalu i była leczona antybiotykiem dożylnie, więc sądzę że nie powinni was tak zostawiać, bo jak nie wywalą mu tej bakterii to może rozwinąć się zakażenie układu moczowego, a to straszny ból dla maluszka.

no to troche mnie przestraszylas:-( nie sadzialam ze laekarka nie da zadnych antybiotykow na ta bakterie:-(

Starsza córka mojego K też przechodziła to jako niemowlę i też w szpitalu, do tej pory (a ma 12 lat) trzeba co jakiś czas kontrolowac posiew

reklama
no to sezon przeziębień rozpoczęty :-( ja też byłam dzisiaj z IGORKIEM U PEDIATRY OSŁUCHOWO CZYSTY ALE W GARDEŁKU MU SIĘ ZBIERA WYDZIELINA I DOSTAŁAM KROPELKI I PSIKADEŁKO I PRZEZ 6 DNI MAMY NIE WYCHODZIĆ:-( a poszłam z nim bo mi kaszleć zaczął tak szczekająco więc się wystraszyłam

Do góry