_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
ah no miałam dopisać ale zapomniałamKamcia nie widzę marcheweczki, jabłuszek w tym menu

są w porze obiadowej warzywka

już to edytuję dla poprawki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ah no miałam dopisać ale zapomniałamKamcia nie widzę marcheweczki, jabłuszek w tym menu
heheheAaaaaa no tak - faktycznie
Przez sekunde mialam wizje wczesnego jogurtu...![]()
Dzisiaj je troszeczkę mniej ale nie dużo mniej. Lekarka uprzedzała, ze po antybiotyku nie będzie chciał jeść.kilolku no oby antybiotyk faktycznie pomogl bo szkoda dzieciaczkow, najgozej jak tak jedno od drugiego zalapie. A jak Michas z jedzeniem?
to nieźle mcie .u ns dokadnie nie wiem jak jest ale chyba się płaci...50e od wizytymary_mary to u was dzieci placa za wizyte????? u nas dzieci do 16 roku zycia wszystko za darmo,zreszta opieka medyczna dla wszystkich jest za darmo. dodatkowo matki przez rok po urodzeniu nie placa za lekarstwa na recepte i maja za darmo dentyste
to nieźle mcie .u ns dokadnie nie wiem jak jest ale chyba się płaci...50e od wizyty
ale jak ma się medical card to za doarmo mamy i lekarza i leki
no i kobiety w ciąż mają za darmo..
a po to nie wiem bo mam medical card więc ale marynie a więc pewe powie więcej;-)
a tak wogóle to wiecie co.. smarowałam małą zawsze oliwką J&J tą żółtą po kąpielii było wszystko ok.. a teraz(3 dni temu) użyłm tej bezbarwnej z J&J i mała odostała wysypki
więc znw zczęlam smarować żółtą i wysypka znika n szczęście
u nas juz dobrze.w sumie mala chorowala tylko ta jedna noc. rano byla jedna kupa biegunkowa - czegos takiego w zyciu nie widzialam, smrod niesamowity, wszystko mokre,jakby sie woda oblala,a najlepsze bylo to,ze tej sluzowatek kupki wiecej bylo na bodziakach na zewnatrz niz w pieluszcewykapalam, przebralam, pociumkala cyca 5 min i druga kupa, tym razem gesta plus twarde kawalki. takiej kupy tez jeszcze nie zrobila. i dzisiaj byla podobna. ale goraczka minimalna 36.9, po paracetamolu raz dwa zeszla.
wydaje mi sie,ze to musiala byc jakas grypa zoladkowa, bo z kolei nad ranem, w ta noc, co ona wymiotowala, ja tez zaczelam, biegunka rowniez i u mnie pojawila sie goraczka ale powazniejsza bo ciagle miedzy 37,5 - 38 st. caly czas bralam solpadeine max, ale na goraczke srednio pomoglo,dopiero dzisiaj zaczela spadac. wczoraj praktycznie caly dzien i noc spedzilysmy w lozkach, moj sie nami zajmowal i na koniec jeszcze on sie zarazil
kilolek - oby twoje dzieciaczki szybko wyzdrowialy
mary_mary to u was dzieci placa za wizyte????? u nas dzieci do 16 roku zycia wszystko za darmo,zreszta opieka medyczna dla wszystkich jest za darmo. dodatkowo matki przez rok po urodzeniu nie placa za lekarstwa na recepte i maja za darmo dentyste
A musze wam powiedziec że DOSŁOWNIE 2 razy leciutko posmarowalam te okropne plamy na buzi Soni ta maścią sterydową i od wczoraj(!) juz zniknęły!!!! Zostala słownie jedna mała kropka :-):-):-):-) CUDA!!!:-):-):-):-)
No i dopytałam i....:Płaci sie 50e od choroby właściwie a nei od wizyty tzn jezeli przychodzi z czyms do lekarza i diagnozuje ci (lub dziecku) dajmy na to grype, przepisuje leki itd i masz sie stawic na kontrole - jedna czy dwie bez znaczenia - to za kolejne wizyty nie placisz - tak wiec to 50e jest jednorazowa oplata...
No a wlasnie nei do końca wiem jak to z tymi dziecmi jest - musze na "mamach z irlandii" dopytac...
...
hmmmmm.......Ja bym chętnie pomogła, ale niestety my korzystałyśmy z lekarza tylko, gdy Ania miała 2 i 6 tyg. i niby tylko te były darmowe
...
No to wychodzi na to że albo "mamy chody" w przychodni albo wychodzimy tak szybko ze nie nadążają nas skasowac...Wg mnie to niedopatrzenie bo za każdą wizytę się płaci tylko tak jak pisała asieńka pierwsze 6tyg. jest bezpłatne
...