reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
u nas juz dobrze.w sumie mala chorowala tylko ta jedna noc. rano byla jedna kupa biegunkowa - czegos takiego w zyciu nie widzialam, smrod niesamowity, wszystko mokre,jakby sie woda oblala,a najlepsze bylo to,ze tej sluzowatek kupki wiecej bylo na bodziakach na zewnatrz niz w pieluszce :szok: wykapalam, przebralam, pociumkala cyca 5 min i druga kupa, tym razem gesta plus twarde kawalki. takiej kupy tez jeszcze nie zrobila. i dzisiaj byla podobna. ale goraczka minimalna 36.9, po paracetamolu raz dwa zeszla.
wydaje mi sie,ze to musiala byc jakas grypa zoladkowa, bo z kolei nad ranem, w ta noc, co ona wymiotowala, ja tez zaczelam, biegunka rowniez i u mnie pojawila sie goraczka ale powazniejsza bo ciagle miedzy 37,5 - 38 st. caly czas bralam solpadeine max, ale na goraczke srednio pomoglo,dopiero dzisiaj zaczela spadac. wczoraj praktycznie caly dzien i noc spedzilysmy w lozkach, moj sie nami zajmowal i na koniec jeszcze on sie zarazil :confused2:

kilolek - oby twoje dzieciaczki szybko wyzdrowialy

mary_mary to u was dzieci placa za wizyte????? u nas dzieci do 16 roku zycia wszystko za darmo,zreszta opieka medyczna dla wszystkich jest za darmo. dodatkowo matki przez rok po urodzeniu nie placa za lekarstwa na recepte i maja za darmo dentyste

bana u nas podobnie i ja chora i maly. Tylko ja przeziebiona, a on po szczepionce. Noc mielismy z glowy, goraczkowal, marudzil, nie chcial nic jesc. zjadln o 18 i dopiero o 7 rano :szok: bylam przerazona, a o 4 dalam mu czopek na zbicie goraczki 38, ja tyle samo. Ja to moge tylko paracetamol bo karmie piersia.

kilolku no oby antybiotyk faktycznie pomogl bo szkoda dzieciaczkow, najgozej jak tak jedno od drugiego zalapie. A jak Michas z jedzeniem?

kilolku no oby antybiotyk faktycznie pomogl bo szkoda dzieciaczkow, najgozej jak tak jedno od drugiego zalapie. A jak Michas z jedzeniem?
Dzisiaj je troszeczkę mniej ale nie dużo mniej. Lekarka uprzedzała, ze po antybiotyku nie będzie chciał jeść.
Chyba już zapomniał tamtą jedzeniowa traumę, bo dzisiaj nawet smoka zassał.
Za to Kuba 3 dzień nic nie je. Trochę tylko dziś ciasteczek dla dzieci takich chrupkich pojadł. Wychudl okrutnie, taki szczurek. A Michaś taki popuchnięty (oczka, nosek) i marudny tylko na rączki by chciał...
eh kiepsko jak dzieci są chore, serce się człowiekowi ściska. Dorze,z ę moje bardzo rzadko chorują (no o Michasiu to jeszcze nie bardzo mogę to powiedzieć :-) ale Kuba dopiero drugi raz w życiu to myślę, że niezły wynik)

mary_mary to u was dzieci placa za wizyte????? u nas dzieci do 16 roku zycia wszystko za darmo,zreszta opieka medyczna dla wszystkich jest za darmo. dodatkowo matki przez rok po urodzeniu nie placa za lekarstwa na recepte i maja za darmo dentyste
to nieźle mcie .u ns dokadnie nie wiem jak jest ale chyba się płaci...50e od wizyty
ale jak ma się medical card to za doarmo mamy i lekarza i leki:tak:
no i kobiety w ciąż mają za darmo..
a po to nie wiem bo mam medical card więc ale marynie a więc pewe powie więcej;-)

a tak wogóle to wiecie co.. smarowałam małą zawsze oliwką J&J tą żółtą po kąpielii było wszystko ok.. a teraz(3 dni temu) użyłm tej bezbarwnej z J&J i mała odostała wysypki:szok:
więc znw zczęlam smarować żółtą i wysypka znika n szczęście

to nieźle mcie .u ns dokadnie nie wiem jak jest ale chyba się płaci...50e od wizyty
ale jak ma się medical card to za doarmo mamy i lekarza i leki:tak:
no i kobiety w ciąż mają za darmo..
a po to nie wiem bo mam medical card więc ale marynie a więc pewe powie więcej;-)

a tak wogóle to wiecie co.. smarowałam małą zawsze oliwką J&J tą żółtą po kąpielii było wszystko ok.. a teraz(3 dni temu) użyłm tej bezbarwnej z J&J i mała odostała wysypki:szok:
więc znw zczęlam smarować żółtą i wysypka znika n szczęście

Płaci sie 50e od choroby właściwie a nei od wizyty tzn jezeli przychodzi z czyms do lekarza i diagnozuje ci (lub dziecku) dajmy na to grype, przepisuje leki itd i masz sie stawic na kontrole - jedna czy dwie bez znaczenia - to za kolejne wizyty nie placisz - tak wiec to 50e jest jednorazowa oplata...
No a wlasnie nei do końca wiem jak to z tymi dziecmi jest - musze na "mamach z irlandii" dopytac... :tak:

Kamcia
J&J znany z tego że wywołuje alergie...

A musze wam powiedziec że DOSŁOWNIE 2 razy leciutko posmarowalam te okropne plamy na buzi Soni ta maścią sterydową i od wczoraj(!) juz zniknęły!!!! Zostala słownie jedna mała kropka :-):-):-):-) CUDA!!!:-):-):-):-)

u nas juz dobrze.w sumie mala chorowala tylko ta jedna noc. rano byla jedna kupa biegunkowa - czegos takiego w zyciu nie widzialam, smrod niesamowity, wszystko mokre,jakby sie woda oblala,a najlepsze bylo to,ze tej sluzowatek kupki wiecej bylo na bodziakach na zewnatrz niz w pieluszce :szok: wykapalam, przebralam, pociumkala cyca 5 min i druga kupa, tym razem gesta plus twarde kawalki. takiej kupy tez jeszcze nie zrobila. i dzisiaj byla podobna. ale goraczka minimalna 36.9, po paracetamolu raz dwa zeszla.
wydaje mi sie,ze to musiala byc jakas grypa zoladkowa, bo z kolei nad ranem, w ta noc, co ona wymiotowala, ja tez zaczelam, biegunka rowniez i u mnie pojawila sie goraczka ale powazniejsza bo ciagle miedzy 37,5 - 38 st. caly czas bralam solpadeine max, ale na goraczke srednio pomoglo,dopiero dzisiaj zaczela spadac. wczoraj praktycznie caly dzien i noc spedzilysmy w lozkach, moj sie nami zajmowal i na koniec jeszcze on sie zarazil :confused2:

kilolek - oby twoje dzieciaczki szybko wyzdrowialy

Banana 36,9 to nawet jeszcze nie stan podgoraczkowy. Lek na zbicie podaje sie dopiero od 38 stopni ;-) Ciesze sie ze juz wszystko w porzadku :-)

A musze wam powiedziec że DOSŁOWNIE 2 razy leciutko posmarowalam te okropne plamy na buzi Soni ta maścią sterydową i od wczoraj(!) juz zniknęły!!!! Zostala słownie jedna mała kropka :-):-):-):-) CUDA!!!:-):-):-):-)

SUPER :-):-):-)

U Joasi kaszel sie rozbujał - na dodatek za chiny ludowe nie wiem czy to kaszel suchy czy mokry, jest ani taki ani taki :cool: i przez to nie wiem jaki syrop moglabym jej pomoc. Biedulka jak tylko lekko sie rozgrzeje - np podczas snu to od razu kaszle :-(

reklama
Płaci sie 50e od choroby właściwie a nei od wizyty tzn jezeli przychodzi z czyms do lekarza i diagnozuje ci (lub dziecku) dajmy na to grype, przepisuje leki itd i masz sie stawic na kontrole - jedna czy dwie bez znaczenia - to za kolejne wizyty nie placisz - tak wiec to 50e jest jednorazowa oplata...
No a wlasnie nei do końca wiem jak to z tymi dziecmi jest - musze na "mamach z irlandii" dopytac... :tak:
...
No i dopytałam i....:
Ja bym chętnie pomogła, ale niestety my korzystałyśmy z lekarza tylko, gdy Ania miała 2 i 6 tyg. i niby tylko te były darmowe:confused2:
...
hmmmmm.......
Wg mnie to niedopatrzenie bo za każdą wizytę się płaci tylko tak jak pisała asieńka pierwsze 6tyg. jest bezpłatne:tak:
...
No to wychodzi na to że albo "mamy chody" w przychodni albo wychodzimy tak szybko ze nie nadążają nas skasowac... :eek::sorry:
W sumie to nie pytałam czy powinnam zapłacić ale też sie nikt nie dopominał więc co będę się narzucać... :sorry:

Do góry