reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Wczoraj byłam z małym u pediatry.Ehhh...Mały w 6tyg miał 38cm (obwód główki 25centyl)
dziś(w sumie 3 mce juz licze) ma 39,5cm :-((10centyl) To coś nie halo? :-(
Ja myślę, że może zmierzyli głowkę w innym miejscu i tak wyszło, wystarczy przecież, ze tylko troche miarka na dół czy w góre się zsunie

reklama
niewiem, czy nie powinnam sobie walnac za nadgorliwosc:nerd:

wczoraj mala zrobila kupe,ale taka,ze widac bylo takie zaschniete kawalki, jak zatwardzenie. jeszcze nigdy tak nie miala, ale wyjatkowo w ciagu ostatnich 2 dni dostala po 2 butelki modyfikowanego dziennie zamiast jednej (z drugiej strony to bylo antykolkowe i antyzaparciowe - comfort- wiec nie rozumiem :eek:)
dzisiaj od rana juz stekala, prezyla sie i wiercila, ale bez placzu. zrobila troche kupy, ale malo i tez jakas taka bardziej zwarta niz zwykle. w koncu kolo pierwszej dalam jej troche czopka, bo juz tak sie wiercila, nozki caly czas pociagala i sie denerwowala. kiedys jej dalam czopek i po 2 min byla kupa. teraz 2 min, 5, 10 - kupy nie ma, za to mala zaczela plakac :confused2: w brode sobie plulam,ze przez mnie dziecko placze, bo wczesniej sie wiercila, ale nie plakala...
w koncu po pol godz zrobila kupe, normalnej wielkosci. przebralam. mala dalej sie wiercila, puszczala smierdzace baczki. po godz druga kupa. przebralam, zjadla, podrzemala, dostala herbatke koperkowa,o 5 jak walnela 3 kupe to musialam wanne szykowac, bo cale ciuchy w g... az po pachy.:sorry: i kupy bardzo smierdzialy, ale wygladem raczej w normie...

czy czopek dziala tak na raty????

Czopek glicerynowy działa na już nie na raty. Poprostu rozpuszcza to co jest w jelitach, ale chyba na ostatnim odcinku. Może Twoja mała miała zatorek gdzieś dalej i dlatego tak się męczyła?

a czy czopek sie rozpuszcza? bo to,co jej wlozylam to znalazlam w calosci w pieluszce, i na pewno jej nie wypadl, bo jak juz zaczela plakac, to zagladalam czy moze uda mi sie go wyciagnac,ale nawet nie bylo go widac

a czy czopek sie rozpuszcza? bo to,co jej wlozylam to znalazlam w calosci w pieluszce, i na pewno jej nie wypadl, bo jak juz zaczela plakac, to zagladalam czy moze uda mi sie go wyciagnac,ale nawet nie bylo go widac

moze nie zdazyl sie rozpuscic, on jakos dziala od 15 do 60 minut:tak: a poza tym mary chyba kiedys pisala ze czopek podraznia nerw czy cos takiego

Nie ma rady, żeby zadziałać musi się rozpuścić. Może za wcześnie wystartowałaś z czopem, bo kupsko już samo szło?

reklama
no czopek nie dziala zanim sie nie rozpusci ale mysle, ze samo wkladanie moze juz pobudzic odbyt do kupy i przez samo wkladanie dzidzia moze zaczac robic kupke zanim czopek zadziala...

Do góry