reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

A ja karmie modyfikowanym i podaje wtamine D. :tak:
Moja siostra też ma dziecko 1.5roku karmi sztucznym i nadal podaje witamine D swojej córce.:blink:

reklama
DZIECI WYŁĄCZNIE NA BUTLI NIE POTRZEBUJA WIT D3 PONIEWAŻ MLEKA MODYFIKOWANE SĄ WYSTARCZAJĄCO WITAMINIZOWANE! :blink:
ufff:happy2::cool2:
a w kwestii pieluchowania to też miałam sprzeczne info:baffled:
Pediatrka która robiła usg i wydała mi się na maxa nawiedzona powiedziała ze wszystkie dzieci do 3 m-ca powinno się szeroko pieluchować profilaktycznie:baffled::dry:. No i pieluchowałam, ale krótko, bo po 2 dniach przyszła położna środowiskowa (która z kolei wydała mi się najsensowniejsza) i mi mówi żeby nie pieluchować jeśli nie ma ryzyka dysplazji, a tylko nie wykształcone jądro:confused::dry:. No i zaczęłam czytać i dociekać i przestałam szeroko pieluchować...
Na tym usg w końcu nie byłam (-12 było) i w przyszły piątek idę prywatnie:tak:
Swoją drogą zastanawiam się czy byłoby widać gdyby z tymi bioderkami było coś nie tak:confused::confused::confused:

ufff:happy2::cool2:
a w kwestii pieluchowania to też miałam sprzeczne info:baffled:
Pediatrka która robiła usg i wydała mi się na maxa nawiedzona powiedziała ze wszystkie dzieci do 3 m-ca powinno się szeroko pieluchować profilaktycznie:baffled::dry:. No i pieluchowałam, ale krótko, bo po 2 dniach przyszła położna środowiskowa (która z kolei wydała mi się najsensowniejsza) i mi mówi żeby nie pieluchować jeśli nie ma ryzyka dysplazji, a tylko nie wykształcone jądro:confused::dry:. No i zaczęłam czytać i dociekać i przestałam szeroko pieluchować...
Na tym usg w końcu nie byłam (-12 było) i w przyszły piątek idę prywatnie:tak:
Swoją drogą zastanawiam się czy byłoby widać gdyby z tymi bioderkami było coś nie tak:confused::confused::confused:

A ja jeszcze nie byłam z młodym na tym usg. :szok:Nie miałam kiedy a jak miałam to nie miałam czym a jak miałam czym to mróz -20:sorry2:
Na początku lutego idziemy , bo się martwie lepiej sprawdzić niż mieć później wyrzuty sumienia całe życie:-(.
Podobno po tych fałdach na nóżkach.PODOBNO. U mojego wypatrzyłam ze nie sa równe:szok: albo ja ślepa jestem (nie wiem) mój B powiedział ze ja się ciągle doszukuje chorób u małego i przesadzam...:wściekła/y:

No nam zalecil tak pediatra mieszac mleka wiec sie tego trzymam. Ciesze sie ze u Ciebie tak szybko zadzialalo. U nas chyba tez jest juz poprawa ale nie chce zapeszac ;-)

A u Ciebie wykryli skaze czy profilaktycznie?
U mnie to chyba profilaktycznie je to mleko (a może ma skaze?- nie wiem) :sorry2:

My idziemy znowu w czwartek prywatnie na kontrolę.Mam nadzieję że noszenie na żabke i leżenie na brzuszku pomogło.Spać nie chce na brzuszku szkoda bo to wtedy najlepiej na bioderka..ale uparte te moje dziecko i nic nie zrobię.
Mam nadzieję że będzie ciepło bo doktor przyjmuje na Puławskiej...z Bródna wyprawa znowu o matko....:sorry2:

Mnie juz cos trafia z tymbiałkiem a dokładniej z niejedzeniem.Nie jem i co??Dziecko ma nadal placki suche na skórze.Jestem zła bo przepisała gówniane smarowidła, ja na diecie i *****!!!Teżmi lekarz specjalista!3 tyg minęły i nic.Tyle co na buzie krem pomaga.A na nózkach , rączkach, i przy cycusiach sucho:-(
Grrrrrrrrrr jestem zła!

Mnie juz cos trafia z tymbiałkiem a dokładniej z niejedzeniem.Nie jem i co??Dziecko ma nadal placki suche na skórze.Jestem zła bo przepisała gówniane smarowidła, ja na diecie i *****!!!Teżmi lekarz specjalista!3 tyg minęły i nic.Tyle co na buzie krem pomaga.A na nózkach , rączkach, i przy cycusiach sucho:-(
Grrrrrrrrrr jestem zła!
Moj miała to samo niczym nie smarowałam tylko wodą przegotowaną ale ja przeszłam od razu z cycka jak sie takie cś zaczęło ddziać na lecznicze mleko.

A długo nie jesz? To chyba trzeba czekać z 2tyg na poprawe.

A u Ciebie wykryli skaze czy profilaktycznie?
U mnie to chyba profilaktycznie je to mleko (a może ma skaze?- nie wiem) :sorry2:

U nas ze wzgledu na dlugotrwaly katar, kolki , bole brzucha , szorstka buzke , sucha skore za uszami i mozliwosc odziedziczenia alergi po ojcu . Skazy jako tako pediatra nie stwierdzila ale zmienilismy mleko ;-) Jezeli objawy mina to znaczy ze alergia a jesli nie to nie wiem.

reklama
Do góry