reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Mi w szpitalu powiedziano ze trzeba dziecko klasc raz na jedna strone raz na druga. I zeby tego pilnowac bo to wazne. Ja bym probowala cwiczyc maluszka, tak zeby mogl swobodnie glowke obracac w prawo i w lewo.

To samo slyszalam.

U mnie na szczescie nie ma problemu z glowka. Obraca w kazda strone. W nocy raz spi na plecach z glowa z lewej strony, za chwile obraca sobie w prawa.

Jesli chodzi o jame ustna to nie czyszcze jej tam niczym, wogole sie buzki w srodku nie tykam. Mysle ze te plesniawki moga wyjsc wlasnie po takiej ingerencji.

reklama
No i prosze - nosiłam ją na drugim ramieniu a ta zamiast na mnie się oglądać tzn w lewo to nie - w prawo otoczenie podziwia... :sorry2:
Teraz zasneła i nawet ma w lewo główke.. co tylko potwierdza moją teorie ze woli sama sobie to regulowac i nie uznaje dobrowolnego przymusu.. :sorry2:

A ja mam pytanie do tych mam które się orientują w temacie, bo tak mi się nasunęło... :blink:
Wiem ze skaza białkowa moze się pojawić chociaż wcześniej jej nei było tak jak i inne alergie pokarmowe. ALE - czy jesli dziecko ma skaze białkową to będzie ją miało do końca życia czy to jakoś z wiekiem przechodzi...?:confused:

A ja mam pytanie do tych mam które się orientują w temacie, bo tak mi się nasunęło... :blink:
Wiem ze skaza białkowa moze się pojawić chociaż wcześniej jej nei było tak jak i inne alergie pokarmowe. ALE - czy jesli dziecko ma skaze białkową to będzie ją miało do końca życia czy to jakoś z wiekiem przechodzi...?:confused:

Przewaznie dzieci z tego wyrastaja:tak:

przechodzi, ja podobno mialam, a teraz juz nie:tak: jedynie nie lubie mleka samego, tylko w czyms:dry:

Mój miał krostki na buzi takie nieładne :baffled: miał problemy z kupką (męczy się bidulek) no i z pruczkami , bo najpierw szły 2-3 pruki później kupa.
Już nie mogłam wytrzyamć z tym i poszłam po recepte na bebilon.
ZADZIAŁAŁO :-D !!

Maluszek teraz ma ładną buźkę:tak:, kupki robi bez problemu (ostatnioo są ciągle zielone i śmierdzą straszne...:-() no i prykusie bez problemu idą ale też od 2 dni tak śmierdzą brzydko :dry: No i małemu smakuje, bo nawet i 190ml zje ;-)

Jak dlugo czekalas na efekty?? Ja narazie mieszam mleka ale kupki -szok, smierdza strasznie.

Podobno do 3 roku zycia mija ;-)

reklama
ja troszke mojego synusia przymuszam do zmiany kierunku głowy bo faktycznie woli bardzieje w prawo wiec podkładam pieluche zwinieta zeby mu to ograniczyc i wtedy odwraca w lewo,szczególnie podczas spania...
podczas noszenia do odbicia tez daje na prawe ramie i wtedy patrzy w lewo.... natomiast podczas zabawy sam sobie reguluje główke...

Do góry