reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
ja czasami po kąpieli przecieram pieluchą tetrową.
Mam prblem z córcią i jej główką. Gdy leży na pleckach to trzyma główkę raz z jednej a raz z drugiej strony ale gdy jest na brzuszku za nic nie chce położyć główki na prawej stronie. Nawet jak ją tak układam to od razu główkę przewraca w drugą, zabawki nie pomagają. Jak trzymam ją w pionie do odbicia to dzisiaj zauważyłam że też chce tylko na lewym boku
czy któaś miała ten problrm?? pomóżcie

Mam prblem z córcią i jej główką. Gdy leży na pleckach to trzyma główkę raz z jednej a raz z drugiej strony ale gdy jest na brzuszku za nic nie chce położyć główki na prawej stronie. Nawet jak ją tak układam to od razu główkę przewraca w drugą, zabawki nie pomagają. Jak trzymam ją w pionie do odbicia to dzisiaj zauważyłam że też chce tylko na lewym boku

Niunians moj synus tez zawsze kladzie glowke na lewej stronie jak lezy na brzuszku ale nie bronie mu ani nie probuje mu poprawic glowki. Ksztalt glowki jest ok wiec nie widze potrzeby zeby mu przekladac czy zachecac go do kladzenia z innej strony. Moze ma to po mnie bo ja tez tylko na lewym boku moge spac i glowe musze miec w lewa strone hehe.

No chyba ze powinnam na to jakos zareagowac? to prosze dziewczyny napiszcie.... :tak:

Mi w szpitalu powiedziano ze trzeba dziecko klasc raz na jedna strone raz na druga. I zeby tego pilnowac bo to wazne. Ja bym probowala cwiczyc maluszka, tak zeby mogl swobodnie glowke obracac w prawo i w lewo.

dziewczyny czy czyscicie dziaselka dzidzi po karmieniu? Juz sama niewiem czy trzeba bo jak szukalam info na ten temat to raz pisza ze tak innym razem ze nie.co myslicie na ten temat?

Ja nie czyscilam jeszcze ;-)

Nie smakuje jej,:dry: może dlatego mało je?
To mojemu robie 190ml i zjada zazwyczaj wszystko , je co 3-3,5h (bebilon pepti)
Jak pogoda jest i ładnie przybiera na wadze to nie ma się czym martwić:-).

Jak twoje dziecko reagowalo na bebilon pepti?? Ma jakies problemy teraz np. bole brzucha, kolki??

ja miałam. Ortopeda kazał organizować świat po drugiej stronie Gai - zawieszac zabawki, rozmawiawiać do niej włąśnie z tamtej strony.. SPrawdził jej tę szyję przyokazji jak byłam z bioderkami.

Zakładam ten watek z mysla o mamach, ktorych dzieci maja skaze/alergie/itp. Chcialabym abysmy mogly wymieniac sie doswiadczeniami/problemami zwiazanymi z alergia. Jesli watek nie jest potrzebny według was to moderator niech go usunie. Co myslicie??

To staraj się ją nosić po drugiej stronie na ramieniu, wtedy zacznie odwracać główkę. Mój mały też upodobał sobie jedną stronę, ale jak nosimy go po przeciwnej stronie to odwraca ją bez problemu.

reklama
Jezeli jest potrzeba na taki watek to ok.
Jezeli watek bedzie malo uzywany to przeniose na zdrowie naszych maluszkow ;-)

Oki ;-)

W takim razie ja zaczne ;-)

Tak wiec moja mala ma podejrzenie skazy bialkowej, ze wzgledu na kolki/bole brzucha , odparzenia, szorstka buzke i mozliwosc odziedziczenia alergi po ojcu/babci/wujku :szok: Dostalismy recepte na nutramigen i od soboty stopniowo go wprowadzamy.

Teraz pytania: czy waszym dzieciom po preparatach mlekozastepczych sie poprawilo tzn czy kolki sa rzadsze, dziecko spokojniejsze itd. Czekam na opinie i doswiadczenia mam.

Do góry