reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

zauważyłam ostatnio przy kapieli że mój synus na prawej rączce (koło nadgarstka) i na prawej nóżce( pod kolankiem) ma taka sucha skóre ale tylko w jednym miejscu nie widac jej tylko jest wyczuwalna palcami,smaruje go od poczatku oliwka,macie moze pomysł co to moze byc...
pewnie powiem o tym lekarce ale idziemy dopiero w połowie lutego no chyba ze zobacze ze sie powieksza to szybciej....

reklama
Ilona, przepraszam, że wtrącam się do rozmowy. Ale jestem bardzo ciekawa czy ten krem na buzie zadziałał. Moja mała dostała niedawno czerwonych polików i tak jakby lekko krostkowatych. Nie chce z nią latać w te mrozy do lekarza, a wydaje mi się, że to tylko od grzania w mieszkaniu.

Zadzialal :tak:

ILONA
Ile w pl kosztuje ta Elo Baza i czy podziałała?
Jade do Pl na poczatku lutego no i nei wiem czy sie wozic z tymi kremami czy nie..?

12zl zaplacilam

ILONA my jemy nutramigen od 5 dni i po prostu masakra, niestety nie możemy bebilonu pepti. Błażej wcześniej jadł NAN1 i zjadał 6*140 ml, teraz czasami zje 140 a czasem tylko 20 i wykręca się aż. Dzisiaj próbuję dosładzać mleko glukozą i jest troszeczkę lepiej, inne mamy tak robiły a potem jak dziecko się przyzwyczajało zmniejszały glukozę aż dzieciaczki piły samo mleko. Mam nadzieję, że to będzie sposób dla nas :-( bo już nic innego nie przychodzi mi do głowy :-:)-(

ILONA my jemy nutramigen od 5 dni i po prostu masakra, niestety nie możemy bebilonu pepti. Błażej wcześniej jadł NAN1 i zjadał 6*140 ml, teraz czasami zje 140 a czasem tylko 20 i wykręca się aż. Dzisiaj próbuję dosładzać mleko glukozą i jest troszeczkę lepiej, inne mamy tak robiły a potem jak dziecko się przyzwyczajało zmniejszały glukozę aż dzieciaczki piły samo mleko. Mam nadzieję, że to będzie sposób dla nas :-( bo już nic innego nie przychodzi mi do głowy :-:)-(

A wprowadzalas nutramigen stopniowo?? Czy odrazu zmienilas mleko??

Niestety od razu, okazało się że Błażej ma atopowe zapalenie skóry i na dodatek skazę białkową, więc od razu musiałam zmienić mleko, codziennie mam nadzieję że będzie jadł coraz lepiej :-( ale nie wszystkie dzieci tak reagują, niektóre nie mają problemów z przestawieniem się więc nigdy nic nie wiadomo. Ja pilnuję żeby w ciągu doby nie zjadał mniej niż 720 ml łącznie i na razie tego się trzymam. Dzisiaj jadł już 9 razy ( chociaż nie wszystko chyba można nazwać jedzeniem np. 20 ml, ale dobre i to :-()

A ja mieszam bebilon AR ze zwykłym bebilonem i mała protestuje, ale już jest trochę lepiej.
Je 7x po 70-110 ml, ale zazwyczaj zjada 90 albo mniej czym mnie doprowadza do szału.
Dziennie zjada średnio 640 ml.
Trudno nie będę w nią wmuszac więcej, ale 620 ml- tyle pozwalam jej minimalnie jeść.

Mam pytanko: w czwartek mija te 6 tygodni od ostatniego szczepienia , ni i powinniśmu znów iść powtórzyć szczepienie... Tylko jak ma być tak zimno, to ja bym wolała ciut to odwlec tzn o tydzień około. można tak zrobić czy nie:confused::confused::confused:

Mam pytanko: w czwartek mija te 6 tygodni od ostatniego szczepienia , ni i powinniśmu znów iść powtórzyć szczepienie... Tylko jak ma być tak zimno, to ja bym wolała ciut to odwlec tzn o tydzień około. można tak zrobić czy nie:confused::confused::confused:

A nie dostalas terminu na nastepne szczepienie :shocked2::confused: Mi od razu wpisaly termin -18.02 do ksiazeczki.

reklama

Nie mam pojęcia....
A nie dostalas terminu na nastepne szczepienie :shocked2::confused: Mi od razu wpisaly termin -18.02 do ksiazeczki.

My jutro mamy szczepienie i to na 8 rano w taki mróz :-(dobrze ze blisko to szybko śmigniemy

Do góry