reklama
myszka1987
Mama Mikołaja:)
My dziś zaliczyliśmy szczepienie 6w1. Wykupiłam tez Paracetamol w syropie na wszelki wypadek... Mikołaj waży 5100g a wysypka na twarzy to trądzik niemowlęcy i nic z tym nie robić, samo przejdzie, ropiejące oczka już 6 tydzień- przemywać wodą, z ciemieniuchą nic nie robić, ogólnie na wszystko kąpiel w Oilatum- normalnie poczułam się jak w UK hi hi- wszystko NORMALNE A byłam pewna że nam da skierowanie do okulisty.. No nic.. W piątek ostatnia wizyta- usg bioder i na razie koniec.
Devi dobrze, że wyniki ok. Mam nadzieję że to tylko fałszywy alarm.
Devi dobrze, że wyniki ok. Mam nadzieję że to tylko fałszywy alarm.
Devi - super, że mocz ok.
susumali ja robię przed kąpielą. Niby powinno się rano ale mi jakoś nie po drodze ;-) No i robię co drugi dzień - nie tak jak tam jest napisane. Tak często to miałam robić jak F. miał wzmożone napięcie.
susumali ja robię przed kąpielą. Niby powinno się rano ale mi jakoś nie po drodze ;-) No i robię co drugi dzień - nie tak jak tam jest napisane. Tak często to miałam robić jak F. miał wzmożone napięcie.
neilaaa
Fanka BB :)
devi - niepokoi mnie to co piszesz o tym płaczu, ale coś w tym musi być. Dobrze że sisi Mikołaja jest ok ;-)
My dzisiaj byliśmy na badaniach w szpitalu (skierował nas neurolog): usg ciemiączka - ok, usg brzuszka - ok, na wyniki siku i krewki czekamy. Ja prawie umarłam na zawał jak się dowiedziałam, że krew Maksowi będą pobierali z żyły na główce ale mój synuś jest dzielnym facecikiem i zniósł to w miarę. Jutro jeszcze tylko konsultacja z pediatrą, okulistą i rehabilitantem, a od czwartku zaczynamy ćwiczenia.
myszka - jestem w szoku że nic nie dali na oczko. U Maksa też ropiało i ropiało, przemywałam wodą, solą f, herbatą czarną, świetlikiem - nic nie pomogło. Później dostałam jakąś maść - było super podczas stosowania, po odstawieniu ropka powróciła. Później dostałam kropelki Biodacyna z antybiotykiem (na receptę) i ODPUKAĆ W NIEMALOWANE jutro minie tydzień jak skończyliśmy stosować i ropki brak. Pediatra powiedział mi ze jak po tym ropka powróci to na 99% zatkany kanalik i będzie trzeba przetykać :-(. Idziemy jeszcze na konsultację do okulisty w październiku - oczywiście prywatnie.
My dzisiaj byliśmy na badaniach w szpitalu (skierował nas neurolog): usg ciemiączka - ok, usg brzuszka - ok, na wyniki siku i krewki czekamy. Ja prawie umarłam na zawał jak się dowiedziałam, że krew Maksowi będą pobierali z żyły na główce ale mój synuś jest dzielnym facecikiem i zniósł to w miarę. Jutro jeszcze tylko konsultacja z pediatrą, okulistą i rehabilitantem, a od czwartku zaczynamy ćwiczenia.
myszka - jestem w szoku że nic nie dali na oczko. U Maksa też ropiało i ropiało, przemywałam wodą, solą f, herbatą czarną, świetlikiem - nic nie pomogło. Później dostałam jakąś maść - było super podczas stosowania, po odstawieniu ropka powróciła. Później dostałam kropelki Biodacyna z antybiotykiem (na receptę) i ODPUKAĆ W NIEMALOWANE jutro minie tydzień jak skończyliśmy stosować i ropki brak. Pediatra powiedział mi ze jak po tym ropka powróci to na 99% zatkany kanalik i będzie trzeba przetykać :-(. Idziemy jeszcze na konsultację do okulisty w październiku - oczywiście prywatnie.
myszka1987
Mama Mikołaja:)
neilaa od urodzenia przez 3 tyg stosował TOBREX antybiotyk a po kontroli pediatra kazała odstawić i przemywać wodą przegotowaną. Na własną rękę używałam już wszystkiego i nic nie działa, to na pewno zatkany kanalik... Mamy masować ale to też nic nie daje... A on ma cały czas załzawione oczy i ropieją...
Dziewczyny, ja na ropiejące oczko dostałam takie kropelki i pomogło. Może też spróbujcie.
Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - Ulotka
Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - Ulotka
szuszu ale to kolejny lek przeciwbakteryjny tyle, że nie antybiotyk..... Jeśli to zatkane kanaliki (a na to wygląda ) to leki nic nie dadzą. U nas też jak kropiłam antybiotykiem nie było ani lepiej ani gorzej.....potem samą wodą przegotowaną przemywałam oczko i masowałam kącik przy nosie.....i nam to wystarczyło. Ropa przestała się pojawiać. Jednak czasem potrzebny zabieg przekłucia
reklama
neilaaa
Fanka BB :)
My wczoraj zaliczyliśmy pierwsza wizytę u rehabilitanta. Maksiulek ma obniżone napięcie mięśniowe i długa droga przed nami. Teraz musimy ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć.
Oczywiście musiałam się wczoraj wk%^7*ć na mój szpital, bo jak byliśmy na usg bioderek to baba powiedziała, żeby zakładać pieluszkę na noc między nogi profilaktycznie, a rehabilitant powiedział że w przypadku ONM ABSOLUTNIE NIE chyba że chcemy żeby dziecko chodziło dopiero za 2 lata i jak żaba. Mam ochotę dzisiaj iść do szpitala i porządnie opr%^&*(^% tego babsztyla szczególnie że sama powiedziała nam, że mięśnie w bioderkach są słabe.
Oczywiście musiałam się wczoraj wk%^7*ć na mój szpital, bo jak byliśmy na usg bioderek to baba powiedziała, żeby zakładać pieluszkę na noc między nogi profilaktycznie, a rehabilitant powiedział że w przypadku ONM ABSOLUTNIE NIE chyba że chcemy żeby dziecko chodziło dopiero za 2 lata i jak żaba. Mam ochotę dzisiaj iść do szpitala i porządnie opr%^&*(^% tego babsztyla szczególnie że sama powiedziała nam, że mięśnie w bioderkach są słabe.