reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

Dzisiaj okulistka dała mi skierowanie na Niekłańską ale najpierw na diagnostykę. Prawdopodobnie trzeba będzie jednak ten kanalik udrożnić.
Jutro tam zadzwonię i zobaczę na kiedy mi umówią wizytę.

A swoją drogą po co ta okulistka mnie przyjęła jak powiedziała mi, że ona nie zna się na takich małych dzieciach i nie ma sprzętu, żeby zbadać Ingunię:confused: . Przecież jak dzwoniłam, żeby się umówić, to mówiłam, że chodzi o roczne dziecko i umówiłam się na wizytę z okulistą "dziecięcym". Ten LuxMed jest jednak g...ny. Jechałam z niunią przez pół Warszawy na 19.20 po to, żeby się dowiedzieć, że pani doktor się nie zna na małych dzieciach:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: .

Woloszki - daj znać jak najszybciej jak Wam jutro pójdzie. Mam nadzieję, że zrobią Mai ten zabieg i będziecie miały już to za sobą:tak: .

reklama
A po jakie mają wasze dzieciaczki objawy,że jest podejrzenie zatkanego kanalika:confused:Victorowi nieraz łzawi oczko i tarł ale to ostatnio i dlatego poszłam a pani okulistka o zatkanym kanaliku mówiła albo o infekcji.W sumie myślałam,że zatkany kanalik to oko nie łzawi:confused:już sama nie wiem.

Lewe oczko Inguni łzawi bardzo czesto. A poza tym urodziła się już z ropiejącym oczkiem. I kilkakrotnie właśnie już to lewe oczko jej ropiało - ostatnio w lutym jej leczyłam znowu kropelkami antybiotykowymi :-( .

To może być zwykła infekcja. Ja mam nadzieję, że u nas to też są zwykłe infekcje a nie spowodowane zatkanym kanalikiem. Bardzo bym nie chciała, żeby niunia znowu musiała przechodzić jakieś przykre zabiegi.

I tak w poniedziałek musze iść z nią na pobranie krwi. Lekarka zleciła nam dużo badań, bo niunia się dość mocno poci i trzeba sprawdzić, czy to nie jakiś brak witamin albo anemia:-( .
Już jestem cała w stresie, jak oni jej tą krew pobiorą:-( :-( :-( .

z palca nie da rady pobrac za duzo krwii ... a zalezy jakie badania chca wykonac i od tego zalezy ilosc potrzebnej krwii ... ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :)

No kurcze jechalalismy dzis do tego szpitala 1,5 godz takie korki. Niedosc ze bylismy juz zarejestrowani to musisz swoje odstac przy rejestracji zeby zalozyli karte trwalo to chyba z 45 min. Pozniej na gore i stac w kolejce do gabinetu. W koncu nasza kolej i wchodzimy a tam 3 babki siedza bezzadnych urzadzen bez niczego, popytaly co i jak popatrzyla jedna no i nie mamy zabiegu :-) Mai przestalo ropiec oczko ponad miesiac temu znacyz sie nie wychodzi z oka zadna wydzielina czasami łzawi ale mi sie wydaje ze to tylko jak wiatr wieje. Wiec pani powiedziala ze nie bedziemy narazie ingerowac i jak cos sie bedzie dzialo to mamy sie pojawic. NO wiec jedna ulga.
Przygotuj sie Asiun ze mozna tam spedzic caly dzien, bo niby pozniej zakrapiaja to oko pozniej cos sie znow zalatwia w rejestracji i pozniej przyjmuja na oddzial, jesli trzeba cos zrobic z tym okiem. Ale ile w tym prawdy to nie wiem. Najlepsze jest to ze Majak dostala chyba z 3 rodzaje antybiotykow do tego oczka i zaden nie pomogl dopiero jak dostala jakis antybiotyk jak byla ostatnio chora to dopiero to pomoglo.
No i dzwon zeby sie zarejestrowac bo sa duze kolejki.

reklama
Do góry