reklama
Idziu no jasne ze lepiej mec swiadomosc ze to to ;-)
Asiun trzydniowke przechodzi sie zazwyczaj od 6 do 36 miesiaca zycia po tym okresie spada prawdopodobienstwo zachorowania wlasciwie do zera.Ale jak wiadomo sa wyjatki ;-)
Ja osobiscie nie bylam ale synek mojej znajomej mial taki zabieg.Troche ponoc boli ale dziecko szybko zapomina o sprawie.Bedzie dobrze.Trzymam kciuki.
Asiun trzydniowke przechodzi sie zazwyczaj od 6 do 36 miesiaca zycia po tym okresie spada prawdopodobienstwo zachorowania wlasciwie do zera.Ale jak wiadomo sa wyjatki ;-)
Ja osobiscie nie bylam ale synek mojej znajomej mial taki zabieg.Troche ponoc boli ale dziecko szybko zapomina o sprawie.Bedzie dobrze.Trzymam kciuki.
Rybcia_21
Fanka BB :)
Asiun wiem ze na przekłucie kanalika łzowego ma iść woloszki z Majką.więc może ona Ci coś w przybliżeniu powie jak to wygląda.
vici
mama Victor´a & Raphael`a
Asiun z tego co rozmawiałam teraz z okulistą bo byłam z Victorem to kanalik łzowy udrażnia się pod narkozą u takich maluchów.Poszłam do okulisty bo jak jechaliśmy do Polski to Victor miał pęknięte naczynko w oku a od wewnątrz jakieś takie sine oko mi się wydawało.I okazało się,że albo zatkany kanalik(dlatego się wypytywałam co i jak)albo lekka infekcja.Dostaliśmy kropelki z małą ilością antybiotyku i po tygodniu mam iść tu do kontroli.Mam nadzieję,że przejdzie i nic nie trzeba będzie udrażniać.A z tym jego oczkiem to jakoś tak od dłuższego czasu zamierzałam iść i w końcu się wybrałam.Łzawiło nieraz i tarł je.Narazie po kropelkach jest oki ale tydzeiń jeszcze nie miną.
Asiun nas to czeka w piatek ale Maja ma caly czas katar prawdopodobnie ma alergie wziewna i nie mozna robic tego zabiegu jak sie ma katarek bo to robia niby przez nosek. I teraz jestesmy w kropce bo np dzis Mai z nosa nie leci, wczoraj lecialo leciutko wiec nie wiemy co bedzie w piatek mamy jechac i zobaczyc co powie lekarz. Okulista tego zabiegu nie robi od reki my robimy to w Warszawie, kolejki sa okropne tam gdzie my to robimy. Teraz jak w piatek sie nie uda to nastepny termin mamy dopiero na czerwiec.
U nas z tym kanalikiem to raz jej leci a np od miesiaca nic jej nie dokucza. Zadne masci krople i antybiotyki nam nie pomogly wiec skonczy sie zabiegiem. Tylko dziecko musi byc w 100% zdrowe zeby mu taki wykonac.
Dzieciom do 1 roku zycia robia to bez znieczulenia a powyzej roku dziecko dostaje znieczulenie miejscowe albo narkoze, wszystko zalezy od dziecka jaki ma terperament
Najlepsze jest to ze czytalam ze ten zabieg nie jest gwarancja ze znow sie ten kanalik nie zatka.
Wiecej ci napisze w piatekj zobaczymy na miejscu co i jak.
U nas z tym kanalikiem to raz jej leci a np od miesiaca nic jej nie dokucza. Zadne masci krople i antybiotyki nam nie pomogly wiec skonczy sie zabiegiem. Tylko dziecko musi byc w 100% zdrowe zeby mu taki wykonac.
Dzieciom do 1 roku zycia robia to bez znieczulenia a powyzej roku dziecko dostaje znieczulenie miejscowe albo narkoze, wszystko zalezy od dziecka jaki ma terperament
Najlepsze jest to ze czytalam ze ten zabieg nie jest gwarancja ze znow sie ten kanalik nie zatka.
Wiecej ci napisze w piatekj zobaczymy na miejscu co i jak.
reklama
Podziel się: