reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

No i nic ciekawego sie nie dowiedziałam, to samo co wiedziałam... tym, że dostalismy skierwanie na dokładne badanie słuchu. Bedziemy do Białegostoku jechac, badanie robi sie jak diecko śpi, sprawdają jak mózg reaguje na różne bodźce, dźwięki. U Pani doktor Antoś zachował sie jak opisywałam, zajął sie abawką, a ja do niego mówiłam, on nie reagował. Doktorka pwiedziała,, ze tylk takie dokładne badanie bedzie można stwierdzić czy on słyszy t co chce czy ma jakiś niedosłuch.:-(

reklama
no wlasnie z dziecmi tak jest ze maja sluch wybiorczy ... czekaj spokojnie na badanie podczas snu i sie nie denerwuj ... a swoja droga to jak zamierzaja Antka uspic ? myslisz ze dasz rade go przekonac zeby sie zdrzemnal ? czy dostanie narkoze ?

Marta a dlugo musicie czekac na to badanie?
My robilismy badanie eeg tez w czasie snu.
Powiem z wlasnego doswiadczenia ze my nie moglismy doposcic zeby Maks zasnal przed tym badaniem zeby nawet na chwile sie nie zdrzemnal w samochodzie. Zadnej narkozy itp..... No ale moze to badanie jest calkiem inne. A przypomnialam sobie, ze jak dziecko nie moglo zasnac to maja taka specjalna lampke ktora wlanczaja nad dzieckiem i ono ma jakies tam swiatlo ktore pomaga im zasnac, dziwne ale pomoglo.
Marta a bede mu podlaczac pewnie jakies kabelki do glowy? Zeby sie nie wystraszyl, Maks jest starszy i tez byl troche przerazony. Ale byla bardzo fajna kobitka i fajnie opowiadala ze zaklada mu kask kosmiczny i takie rozne rzeczy.....

A odnosnie naszego badania sluchu to Maks jak mial robione to mu wkladali sluchawke do ucha i pani poszczala mu tam jakies dzwieki i byly jakies wydruki, jak reaguje na te dzwieki. Ja myslalm ze wlasnie Antosiowi bede takie badanie robic.

To to badanie polegało tylko na oglądaniu Antosia?
Bo taki słuch wybiórczy, to chyba każde dziecko ma.

Też się zgadzam z Idzią - czekaj spokojnie na te badania.

Przede wszystkim Antos nie dał sie spokojnie zbadac ale lekarka po tym zwykłym badaniu nic nie stwierdziła dlatego skierowała na dokładniejsze. No i zapisałam go, dopiero na 16 stycznia:-( szok ile trzeba czekać, neistety zrobia je tylko na oddziale szpitalnym, a juz myslałam ze moze prywatnie pojdziemy:-(
Jaka paranoja w ten słuzbie zdrowia, wyobrazcie sobie, ze w szpitalu najpierw musi ich specjalista badac Antosia i skierowac na badanie a to konczy sie oczywiscie podwojna wizyta, czyli tzreba 2 razy echac, ja im tłumacze ze ja juz od soecjalisty skierowanie mam na takei badanie a oni mówia ze to sie nie liczy:angry::angry:paranoja jakaś, musze dwa razy jezdzic, a ze na pipidówie mieszkamy to dwa razy zalicze po 150 km:no: no cóż ale zdrowie dziecka najwazniejsze....

Hmmmm my robilismy badanie eeg i sluchu w osrodku zdrowia ktore jest przy szpitalu na Nieklanskiej.
Marta a mozecie w innym wojewodztwie to badanie zrobic, moze da sie szybciej i prywatnie.

Marta będzie dobrze. Spokojnie poczekaj na badanie. Szkoda, że tak długo i logistycznie skomplikowane. Cóż - nasza polska rzeczywistość...

A u Jagody gorączka i paskudny kaszel.
Na razie dajemy radę, ale noce fatalne.
Jak dzisiaj nie będzie lepiej, to uderzamy do lekarza.

Trzymam kciuki zeby sie nie pogorszylo Joaska
Ja odkad, Majcik udalo sie wyleczyc z zapalenia oskrzeli, wierze w moc baniek i stwierdzilismy z Darkiem ze od tej pory najpierw banki a pozniej antybiotyk.

reklama
joaska - u nas tez kaszel ... taki bardziej krtaniowy ... od piatku ... a dzisiaj pod wieczor stan podgoraczkowy ... lekarz byl wczoraj ... jutro pewnie znowu przyjedzie ...
gorace buziaki sla Jagody :)

Do góry